מתכון לעוגת שמרים פרווה במילוי שוקולד

הדפס
 
עוגת שמרים פרווה במילוי נוטלה
עוגת שמרים פרווה במילוי נוטלה צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 08:35 26/04/2012

בלי להתפשר על הטעם - חיהל'ה מכינה רולדת שמרים (על בסיס שמן) בצורת שושנים במילוי ממרח שוקולד

 

מי שמכיר אותי יודע שאני אוהבת מאוד להכין עוגות שמרים בצורות שונות ויש שלל מתכונים בבלוג. אחד מבצקי השמרים שאני אוהבת לנכין הינו בצק על בסיס שמן משום שהבצק יוצא קליל יותר מזה שמתבסס על חמאה.

 

הפעם הכנתי עוגת שמרים שכזו במלית נוטלה (או שוקולד השחר למי שרוצה שהעוגה תהיה פרווה) והחלטתי לעצב אותה בצורת רולדות שושנים, מה שמשווה לה מראה מרשים וכמובן טעם נהדר.

 

למי שרוצה, ניתן כמובן לשחק עם המילויים על פי ההעדפות שלכם. ריבות מסוגים שונים, קינמון וסוכר, גנאש שוקולד ועוד כיד הדמיון.

 
נוח לעבודה
נוח לעבודה צילום: חיה אילונה דר

עוגת שמרים שושנים פרווה

3 תבניות אינגליש קייק

 

מצרכים:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים + משפר אפייה

2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
קורט מלח
1/3 1 כוסות מים פושרים

 

מלית:
נוטלה או כל ממרח אחר שאוהבים

 

ציפוי:
ביצה טרופה מהולה בכף מים

 

אופן הכנה:

  • מכניסים לקערת מיקסר את המרכיבים פרט למים ולשים, מוסיפים את המים בהדרגה ולשים 10 דקות במהירות בינונית עד שנוצר בצק נוח לעיבוד (יתכן שלא תצטרכו את כל כמות המים).
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים תפיחה כפולה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומכל חלק מרדדים לעלה מלבני.
  • מורחים על כל חלק את הנוטלה עד כיסוי כל המשטח ומגלגלים לרולדה.
  • כל רולדה פורסים ל-6 פרוסות ומניחים בתבנית משומנת כל פרוסה (עם החיתוך כלפי מעלה).
  • מתפיחים תפיחה כפולה, מורחים ביצה טרופה ואופים עד הזהבה, כחצי שעה.

 

 
כל הדרך לרולדה המושלמת
כל הדרך לרולדה המושלמת צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.