מתכון מהיר לפיננסייה פיסטוק ונוגט

 
העוגייה הכי צרפתית בקונדיטוריה
העוגייה הכי צרפתית בקונדיטוריה צילום: קרן ביטון-כהן
 
עודכן 07:46 29/04/2012

ספק מאפה קטן ספק עוגיה - ברוח חגיגות העצמאות והשינויים הרבים שחלו כאן בתחום הקולינרי, אורן בקר נזכר באפייה הצרפתית ומלמד אתכם איך מכינים, בחמש דקות, עוגיות פיננסייה פיסטוק ונוגט עם פניני שוקולד מתפצפצים בפה

 
 
 
 
 

עוד שבוע מלא אמוציות ושינויים עבר על ישראל וכמובן שהוא לא פסח גם עלי. זה ממש לא קל לעבוד, ללמד, לאפות ולקחת חלק בפרויקטים מדהימים, ובין לבין לחוות את יום השואה ויום הזיכרון על כל העצב, השכול והמחשבה על עשרות אלפי משפחות שאיבדו את יקיריהם לאורך דורות שלמים.

 

המעבר הזה ליום העצמאות ה-64 של מדינת ישראל הוא מעבר חד מידי, כי הרי יום שלם אנשים אבלים על יקיריהם ופתאום הכל משתנה וכולם שמחים וצוהלים על 64 שנות עצמאות של מדינתנו הקטנה והמיוחדת.

 

אין מה לעשות, גם אני שחייתי בהרבה מדינות וערים בעולם, מרגיש שרק כאן זה הבית שלי ופה תמיד-תמיד ארצה לחיות ולהתפתח. אנו עם חזק ורעב להצלחה ששרד ימים ותקופות קשות מאין כמותן. אין ספק שמדינה צעירה ואנשים אמביציוזים הם בסיס לעתיד מזהיר בכל  תחום עבור כולנו.

 

אם אני מסתכל ועוקב אחרי תחום האפייה והגסטרונומיה בו אני עוסק, אפשר לראות איזה שינוי אדיר עברנו בתפיסה, בטעמים השונים ובמגוון המסעדות והקונדיטוריות. היום יש כאן כמעט הכל בשפע רב וברמה יוצאת מן הכלל ואין כמעט דבר שלא ניתן להשיג גם ברמות הגבוהות ביותר.

 

כחובב אפייה צרפתית מושבע, שעוסק בה ומלמד אותה מדי יום, אני יודע להעריך מאוד את השינוי ואת ההיצע הרב. היום, למשל, עוגיות פיננסייה הוא מושג שרוב האנשים כבר מכירים ולא משהו שאף אחד לא מכיר. בכל בית ספר לבישול שמכבד את עצמו מלמדים להכין את העוגייה הקלאסית הזאת.

 

פיננסייה, ספק מאפה קטן ספק עוגייה, הוא בעצם סוג של עוגיית שקדים עשירה ביותר המבוססת על חלבונים, סוכר וחומרים יבשים, ודומה מאוד בטעמה למרציפן. פירוש המילה "פיננסייה" הוא "אשת שר האוצר".

 

מומלץ לזלף את העוגיות לתבנית סיליקון עם שקעים מלבניים קטנים, אך ניתן לאפות אותה גם בתבניות סיליקון אחרות או בסתם מנג'טים לפינוק של אחרי הצהריים. חשוב מאוד לא לייבש העוגייה בזמן האפייה. בנוסף, תמיד ניתן להחליף את השקדים הטחונים בכל אגוז טחון אחר ולתת את הטוויסט האישי שלנו לעוגייה.

 

תיהנו, חברים, ממתכון חמוד, קליל וטעים, ושיהיה לכולנו שבוע מוצלח ומקסים!

 

 
טעם מעולה של פיסטוק ונוגט
טעם מעולה של פיסטוק ונוגט צילום : קרן ביטון-כהן
 

פיננסייה פיסטוק נוגט ופניני שוקולד

 

מצרכים:

150 גרם חמאה
175 גרם (3/4 כוס + 2 כפות) סוכר
175 גרם שקדים טחונים
40 גם' (4 כפות) קמח
190 גרם (6) חלבונים
1 כפית גרידת לימון
2 כפות מחית פיסטוק
2 כפות מחית נוגט
20 גרם פניני שוקולד מריר או לבן

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • ממיסים את החמאה ומערבבים עם סוכר, שקדים טחונים, קמח, חלבונים וגרידת לימון לתערובת אחידה.
  • מחלקים את התערובת לשני חלקים. לחלק אחד מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים היטב, ולחלק השני מוסיפים את מחית הנוגט ומערבבים היטב.
  • מזלפים בתוך תבנית סיליקון את שתי התערובות יחד ליצירת דוגמת שיש, וביניהן מפזרים פניני שוקולד.
  • אופים כ-10 דקות או עד שהפיננסייה מזהיבים.
 

אורן בקר הוא שף קונדיטור ובעל ביה"ס לאפייה Oren Becker Chef Workshop

 

אורן אופה קסמים:

מתכון לטארט קראנץ' אגוזים

מתכון לקראנץ חלבה ושוקולד

מתכון למוס שוקולד בכוסות

 
עוד כתבות במדור אורן אופה קסמים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.