מתכון לסלט כרוב וגזר עם שקדים ושומשום

 
השקדים מוסיפים טעם אגוזי ומרקם פציח
השקדים מוסיפים טעם אגוזי ומרקם פציח צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 08:22 27/04/2012

לצד הבשר או כתוספת צבעונית וקלילה - סלט רצועות כרוב עם גזר, שקדים קלויים ושומשום

 
 
 
 
 

מצרכים:

חצי כרוב

3 גזרים קלופים

חצי פלפל ירוק חריף

חופן שקדים מולבנים וחצויים

רבע כוס שומשום

 

לרוטב:

5 כפות מים רותחים

2 כפות סוכר

3 כפות חומץ

2 כפות סויה

כף שמן שומשום

5 כפות שמן זית

מלח ופלפל

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הכרוב והגזר לרצועות דקות.

 

 
חיתוך אחיד יבטיח סלט טעים (ויפה) יותר
חיתוך אחיד יבטיח סלט טעים (ויפה) יותר צילום : רחלי קרוט
 
  • קוצצים את הפלפל הירוק לקוביות דקות ונפטרים מרוב הגרעינים.
  • מוסיפים לקערה עם הגזר והכרוב.

 

 
אוהבים את הסלט שלכם חריף? השתמשו בפלפל שלם
אוהבים את הסלט שלכם חריף? השתמשו בפלפל שלם צילום : רחלי קרוט
 
  • במחבת או סיר קטן קולים את השקדים והשומשום (אין צורך בשמן).
  • מקפידים לנער את המחבת כל הזמן כדי שלא ישרף. השקדים צריכים לקבל צבע חום עדין.
  • מניחים בצד להתקררות.

 

 
הזהרו לא לשרוף
הזהרו לא לשרוף צילום : רחלי קרוט
 
 
  • בקערה קטנה שמים את הסוכר והמים הרותחים ומערבבים עד שהסוכר נמס.
  • מוסיפים את שאר מצרכי הרוטב ומערבבים היטב.
  • מוזגים את הרוטב על הכרוב עם הגזר והפלפל ומערבבים.

 

 
שילוב של מתיקות עם חמיצות וחריפות
שילוב של מתיקות עם חמיצות וחריפות צילום : רחלי קרוט
 
  • מוסיפים את השקדים והשומשום, מערבבים ומגישים.
  • למי שאוהב, ניתן להוסיף עלי כוסברה מעל.

 

 
חגיגה טעימה
חגיגה טעימה צילום : רחלי קרוט
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לסלט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.