יום עיון ייחודי בנושא תיירות ותרבות יין

 
מרכז תרבות היין יקבי כרמל
מרכז תרבות היין יקבי כרמל צילום: יקבי כרמל
 
עודכן 11:05 27/04/2012
אוכל נענע 10

יקבי כרמל בשיתוף מכללת רמת גן יערכו ב-8.5 יום עיון מיוחד למורי דרך, סוכני נסיעות וחובבי יין, במטרה לחזק ולהעמיק את תרבות היין בישראל

 
 
 
 
 

תחום תיירות היין הינו המתפתח ביותר בעולם ומהווה עוגן ומנוף לתיירות אזורית מכל סוג שהוא. ואומנם, משרד התיירות משקיע לאחרונה משאבים רבים על מנת לקדם ולמצב תחום זה בקדמת הבמה של תיירות נכנסת בישראל.

 

יקבי כרמל בשיתוף מכללת רמת גן - האקדמיה ליין, שמו להם למטרה לקדם תחום חשוב זה מול קהל יעד נרחב: מנהלי סוכנויות נסיעות, תיירנים, חברי עמותות התיירות, חובבי יין ובעיקר מול מורי הדרך. ולכן, בנינו יום השתלמות ייחודי לקהל יעד זה בתחום תיירות ותרבות יין בהשתתפותו ובייעוצו של דוד פרלמוטר - מורה דרך ותיק המומחה לתיירות יין.


מטרת ההשתלמות הינה לפתוח אשנב בפני מורי הדרך, תיירנים וחובבי יין ותיירות לעולם הקסום של תיירות היין בכלל ובארץ בפרט. כמו-כן, לתת כלים מעשיים וידע בכל הקשור בתרבות יין, טכנולוגיות ייצור מודרניות ומסורתיות ותכנון מסלולי טיולי יין בארץ.


יום העיון ייערך בתאריך 8 מאי 2012, במרכז תרבות היין של יקבי כרמל בזיכרון יעקב. בעלות של 150 ש"ח לאורח, כולל כיבוד קל לאורך היום.
 

לוח זמנים מפורט:

09:30-10:00 - קבלת פנים עם יין מבעבע ברחבת מרתפי היקב. 
רותי בן ישראל - מנהלת מרכז תרבות היין של יקבי כרמל.

10:00-10:45 הרצאת פתיחה

הגדרת תיירות יין, מגמות תיירות בעולם, דרכי יין בארץ תכניות ומגבלות. דוד פרלמוטר - מורה דרך מוסמך ומתמחה בתיירות יין.

10:45-11:30 - מאה ושלושים שנות תעשיית יין בארץ הקודש

התפתחות תעשיית היין בארץ, מיקומה ומעמדה בעולם של תעשיית היין הישראלית, כפוטנציאל לתיירות יין נכנסת. 
אדם מונטיפיורי - מנהל המחלקה המקצועית ליין של יקבי כרמל

11:30-11:50 - הפסקת קפה ומאפים

11:50-12:15 - סיור מקצועי ביקב

חלקיו המודרניים והחדישים של היקב, מרתפיו ההיסטוריים והסבר על אופני ייצור יין לסוגיו. ולרי הכט - מנהלת תחום תיירות במרכז תרבות היין של יקבי כרמל.

12:15-13:30 - סדנת טעימות יין

לימוד "טקס" טעימת יין מקצועי תוך הכרת זני הענבים השונים, סוגי היינות ומתן טיפים רבים בתחום. הסדנא תיערך במרתף היקב ובלווי גבינות, לחמים ושמן זית.


13:30-14:30 - הפסקה. ירידה לכרמים הקרובים ולגן אהוד בבקעת הנדיב שהינה מהמקומות היפים ביותר בארץ.

 
14:30-15:30 - ביקור ביקב סומק

יקב משפחתי ,ותיק וקסום בזיכרון יעקב.  ברק דהן- בעלים של היקב ובן למשפחת כורמים מראשוני המושבה.

15:30-16:30 - חזרה למרכז תרבות היין להרצאות ודברי סיכום

מודל לבניית אתר תיירות יין ו"טיפים" לבחירת היקב המתאים לקבוצה ולאופייה. רותי בן ישראל - מנהלת מרכז תרבות היין. תכנון מסלול תיירות יין כתיירות נישה - דוד פרלמוטר.

 
סיכומים וחלוקת תעודות ע"י נציגי יקבי כרמל ומכללת רמת גן.

 
לפרטים נוספים והרשמה יש לשלוח מייל למרכז תרבות היין של יקבי כרמל:
wineculture@carmelwines.co.il

 
עוד כתבות במדור תרבות היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.