מתכון לפאי אירי

 
שילוב מנצח
שילוב מנצח צילום: קרן ביטון-כהן
 

מנה משביעה וטעימה במיוחד שמשלבת בשר טחון מתובל עם פירה תפוחי אדמה ומיונז ונכנסת לתנור לקבלת ציפוי זהוב ופריך

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות מנות: 6-8 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לתערובת הציפוי:

 

5-6 תפוחי אדמה אדומים גדולים


6-8 כפות גדושות מיונז


קורט אגוז מוסקט טחון


מלח ופלפל לפי הטעם


 

לבשר:

 

500 גרם בשר בקר טחון


2 כפות רסק עגבניות


בצל בגודל בינוני, קצוץ דק


2 גזרים בגודל בינוני, קלופים ומגוררים


כוס וחצי יין אדום


חופן עלי טימין


מלח ופלפל לפי הטעם


כפית רוטב ווסטרשייר או רוטב סויה


מלח ופלפל לפי הטעם


מעט שמן צמחי


כוס ציר עוף או חצי כוס מים


 

אופן הכנה:

  • להכנת הציפוי: מרתיחים את תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מים ומבשלים עד ריכוך.
  • מכינים את הבשר: מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן צמחי. מניחים חצי מהבשר הטחון במחבת ונותנים לו להשחים. מערבבים כדקה בערך ואחרי שכל הבשר הופך שחום מוציאים וחוזרים על התהליך עם שאר הבשר.
  • מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ והגזר המגורד למשך 3 דקות או עד שהם מתחילים להתרכך.
  • מחזירים פנימה את הבשר ומוסיפים את הטימין המיובש, רסק העגבניות ורוטב הווסטרשייר או הסויה.
  • מבשלים כדקה ומוסיפים את היין האדום. לאחר שהיין האדום מבעבע ומתאדה מוסיפים את המים או הציר ונותנים להם לבעבע, עד שרוב הנוזלים מתאדים. טועמים ומתבלים.
  • לאחר שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין, מקלפים אותם בזהירות ומועכים לפירה. כאשר התערובת התקררה מעט מוסיפים את המיונז, אגוז המוסקט ומתבלים במלח ופלפל. המיונז מסייע לפירה להשחים ומחליף את הגבינות ששמים בדרך כלל בגרסאות לא כשרות של המנה.
  • בתבנית פיירקס מניחים את תערובת הבשר ומעליה משטחים את ציפוי הפירה. עוברים עם מזלג על הציפוי כדי שיקבל צורה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20 דקות או עד שהפירה מתחיל להשחים ותערובת הבשר מבעבעת מהצדדים.
  • מוציאים מהתנור, נותנים לתבנית להתקרר דקה ומגישים.

 

 
המיונז מחליף את הגבינות ששמים בגרסאות לא כשרות
המיונז מחליף את הגבינות ששמים בגרסאות לא כשרות צילום : קרן ביטון-כהן
 
 
עוד כתבות במדור טעים להכיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.