מתכון לקיש בצל וכרישה

 
עם הרבה בצל וגבינות
עם הרבה בצל וגבינות צילום: חגית גורן
 
עודכן 12:06 29/04/2012

לרגל שבועות השף עידו רוטמן מכין קיש בצל וכרישה על בסיס בצק פריך עם רוטב רויאל וגבינת אמנטל מגוררת

 
 
 
 
 

תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ וגובה 3 ס"מ

 

מצרכים לבצק:
280 גרם קמח
160 גרם חמאה
ביצה
כף מים
קורט מלח

 

למילוי:
1 כרישה גדולה (החלק הלבן) חתוכה לטבעות בעובי 1 ס"מ
2 בצלים חצויים וחתוכים לפרוסות
עלי טימין מ-3 גבעולים
50 גרם קשקבל מחלב צאן
50 גרם חמאה
2 שיני שום כתושות
2 קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס

 

לרוטב רויאל:
130 גרם חלב
200 גרם שמנת מתוקה 42%
1 כף קוטג'
2 ביצים
קורט פלפל שחור
קורט מלח
קורט אגוז מוסקט
25 גרם קמח

 

50 גרם גבינת אמנטל (לפיזור מעל הקיש במהלך האפייה)

 

אופן הכנה:

 

  • בצק: מערבלים במיקסר את החמאה והמלח ומוסיפים בהדרגה ביצה, מים וקמח.
  • מערבלים הכל יחד כ-4 דקות במהירות נמוכה. לאחר מכן מגבירים למהירות בינונית ומעבדים עד שנוצר בצק אחיד.
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות.
  • מוציאים ומרדדים לעיגול בקוטר 27 ס"מ. מהדקים לבסיס התבנית וצידיה.
  • מילוי: ממיסים מעל להבה בינונית את החמאה, מוסיפים את הבצל והכרישה ומאדים יחד עד לריכוך ושקיפות הבצל.
  • מוסיפים את עלי הטימין והשום ומאדים כ-2 דקות נוספות.
  • מתבלים במלח ופלפל ומצננים.
  • מוסיפים את גבינת הקשקבל, מערבבים ומפזרים מעל קלתית הבצק.
  • רוטב רויאל: מערבלים את כל החומרים במיקסר, למעט הקמח, במהירות איטית.
  • מוסיפים בהדרגה את הקמח, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את הרוטב מעל הקיש עד לקצה התבנית.
  • אפייה: אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות כ-20 דקות.
  • מוציאים ומפזרים מעל 50 גרם גבינת אמנטל.
  • מחזירים לתנור ל-30 דק' נוספות
  • מוציאים מהתנור, מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.

 

המתכון באדיבות רשת רולדין.

 
 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.