מתכון לעוגת גבינה עם עוגיות אוראו

הדפס
 
עוגת גבינה עם עוגיות אוראו. שחור-לבן
עוגת גבינה עם עוגיות אוראו. שחור-לבן צילום: עידן אדלר רייס
 
עודכן 07:10 30/04/2012

אחרי שטעמה עוגת גבינה מדהימה בניו יורק, עידן אדלר-רייס משחזרת את המתכון בבית ומכינה עוגות אישיות עם מלית גבינת שמנת ועוגיות אוראו על בסיס פריך ומתפצפץ. ה-עוגה שלכם לשבועות!

 

לאחרונה חזרתי מטיול ארוך שעוד אספר עליו בהזדמנות אחרת. בסיום הטיול ביליתי מספר ימים בניו יורק, ימים שהוקדשו באופן כמעט בלעדי לחוויות קולינריות. באחד השיטוטים באיזור נוליטה הגענו במקרה לבית קפה שמתמחה בהכנת סוגים רבים של עוגות גבינה. בחרנו עוגת גבינה ואוראו שפשוט הטריפה את החושים וגרמה לי שמחה רבה ועונג שלא יתואר.

 

יש לי וידוי קטן. אני ממש לא אוהבת עוגיות אוראו. משהו במליחות לא עובד עבורי. בנוסף, עוגיות אוראו מסמלות עבורי את ההיפך הגמור מבישול ביתי, בריא ואיכותי ומחומרי גלם משובחים. אבל, ויש אבל גדול, ברגע שעוגיות אוראו באות במגע עם שמנת מתוקה וגבינה קורה דבר נפלא והטעם פשוט גן עדן!

 

אז כמעט מובן מאליו שהחלטתי לשדרג את מתכון עוגת הגבינה ופירורים שלי (שאני מכינה באופן מסורתי בשבועות) על מנת לנסות להרגיש שוב, ולו רק לרגע קט, שם בנוליטה בניו יורק. אז שדרגתי, הקצפתי, שברתי עוגיות אוראו, וקישטתי עם עוגיות מיני אוראו (רעיון מהבלוג המקסים Bakers Royale).

 

אף על פי שזהו מתכון קלאסי לשבועות, לא יכולתי להתאפק והגשתי אותו כבר ביום העצמאות האחרון. התגובות היו אוהדות, עדת הטועמים נהנתה ולמשך כמה דקות גם הגדולים וגם הקטנים שתקו והתרכזו באכילה. שמחה גדולה!

 

 
בסיס פריך של עוגיות אוראו
בסיס פריך של עוגיות אוראו צילום : עידן אדלר רייס
 

עוגת גבינה ואוראו

תבנית אינגליש קייק או 12 כוסות הגשה אישיות קטנות או 2 תבניות מאפינס סיליקון של 6 שקעים

 

מצרכים למלית גבינה ואוראו:
חבילת עוגיות אוראו שבורות (3 מתוך 4 אריזות אישיות שבחבילה משמשות לעוגת גבינה, האריזה הרביעית משמשת לבסיס)
1 גביע שמנת מתוקה 38%
חצי גביע גבינת שמנת לפחות 30% (פילידלפיה לדוגמא)
1 שקית סוכר וניל
1/3 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון
קורט מלח

 

לבסיס:
4 עוגיות אוראו שבורות
10 בסקוויסטים פתי בר שבורים
2 כפות סוכר
100 גרם חמאה מומסת

 

לקישוט (לא חובה):
חצי חבילת שמנת מתוקה
חבילת עוגיות מיני אוראו

 

אופן הכנה:

  • מכינים את הבסיס: שוברים בידיים את הפתי בר ועוגיות האוראו. מוסיפים סוכר ושופכים מעל חמאה מומסת. לשים ומפוררים היטב בידיים עד שמתקבלים פירורי ביסקוויטים ועוגיות רטובים ומפוררים היטב.
  • דוחסים את פירורי הבסיס לתחתית של תבנית אינגליש קייק או לתחתית של 12 כוסות הגשה אישיות.
  • מכינים את עוגת הגבינה: מקציפים שמנת מתוקה במיקסר במשך 2-3 דקות עד קבל קצף יציב. מניחים בצד.
  • מכניסים לקערה נפרדת את גבינת השמנת, מיץ לימון , סוכר, סוכר וניל, קורט מלח ומערבלים 5 דקות במיקסר.
  • מעבירים את הגבינה המוקצפת אל הקצפת ומערבלים במקסר עד שמקבלים תערובת אחידה.
  • מקפלים אל תערובת הגבינה והקצפת עוגיות אוראו שבורות.
  • שופכים את המלית על הבסיסים (לתבנית אינגליש קייק או לתבניות האישיות).
  • מקררים ללילה במקרר.
  • קישוט בהגשה (לא חובה): מקציפים חצי חבילת שמנת מתוקה ומזליפים תלולית קטנה ומעוצבת על כל פרוסה או כוס הגשה אישית. במרכזה של תלולית הקצפת מניחים עוגיית מיני אוראו.

 

 
בדיוק כמו בניו יורק
בדיוק כמו בניו יורק צילום : עידן אדלר רייס
 

הערה: אפשר להכין את העוגות האישיות בתבנית מאפינס שקעים מסיליקון ולחלץ את העוגות לפני ההגשה. אם העוגות רכות מדי לחילוץ ניתן להקפיא על מנת להקל על הוצאת העוגה האישית מהתבנית. במקרה שמקפיאים, מומלץ לחלץ את העוגה כשהיא קפואה לצלחת הגשה ולהמתין 10-15 דקות לפני ההגשה.

 

אם משתמשים בתבניות סיליקון אישיות מעוצבות בצורות (למשל פרח)  אז מכינים את העוגה הפוך. קודם כל מכניסים לתבנית את מלית הגבינה, מקפיאים לשעתיים ואז דוחסים מעל הגבינה את פירורי הבסיס. לא להבהל אם במהלך חילוץ העוגה נופלים מעט פירורי בסיס, זה עדיין מרשים את האורחים.

 

והגרסה הדיאטטית: במקום להשתמש בגבינת שמנת 30% משתמשים בגבינת שמנת 5% או גבינה לבנה 5%. במקרה כזה מומלץ מאוד להכין את העוגה בכוסות הגשה אישיות מאחר שהעוגה רכה יותר.

 

* שומרים את העוגה במקרר למשך כ-5 ימים או במקפיא למשך כשבועיים.

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג אדונית התבלינים

 

למתכונים נוספים של עידן אדלר רייס:

יום הולדת למדינה • מטחינה ועד קבב

בוריקיטס במילוי גבינות

סלט אביבי של צנוניות וגזר

תבשיל עוף עם פטריות ויין אדום

דלעות ממולאות בפרגית ופירות יבשים

פאי מלוח במילוי בשר וחצילים

פסטה ברוטב בולונז

 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.