מתכון ללביבות בטטה אפויה

 
פשוט ומהיר
פשוט ומהיר צילום: קרן ביטון-כהן
 
עודכן 07:57 13/05/2012

מנה ראשונה מזינה ומפתיעה: בטטה אפויה ההופכת בעזרת מיונז ללביבה טעימה ונימוחה. מומלץ להגיש עם סלט עלים

 
 
 
 
 

זמן עבודה: חצי שעה  

זמן הכנה: שעה וחצי   

רמת קושי: קל

 

מצרכים ל 6 מנות:

חצי קילו בטטות (עדיפות לגדולות)

4 כפות מיונז

3/4 כוס קמח 

חצי כפית אבקת אפייה

2 ביצים

רבע כוס ציר ירקות או חלב

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט שמן צמחי

 

אופן הכנה:

  • אופים את הבטטות בתנור בחום 190 מעלות כשעה או עד ריכוך מוחלט.
  • מוציאים ונותנים להן להתקרר.
  • בעזרת כף מרוקנים את תוכן הבטטות ומעבירים לקערה.
  • מועכים היטב עם מזלג ומוסיפים פנימה את שאר המצרכים. המיונז מעשיר את טעם הלביבה הסופית ונותן לה מרקם נימוח.
  • למחבת נון סטיק מוסיפים שכבה דקה מאוד של שמן ומניחים על להבה בינונית.
  • לוקחים כף מהבלילה ומוסיפים למחבת.
  • מטגנים על צד אחד 2-3 דקות, עד שמבחינים בבועות אויר עולות, ואז הופכים בזהירות (הבלילה עדינה מאוד) לצד השני לשתי דקות נוספות.
  • מוציאים וחוזרים על התהליך עם שאר הבלילה עד, שכל הלביבות מוכנות.
  • מגישים ביחד עם סלט עלים בסיסי.

 

 
המיונז מעניק ללביבה מרקם נימוח
המיונז מעניק ללביבה מרקם נימוח צילום : קרן ביטון-כהן
 
 
עוד כתבות במדור טעים להכיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.