10 דברים שלא ידעתם על גלידה

 
אפשר אפילו לטגן
אפשר אפילו לטגן צילום: Getty Images / אימאג'בנק
 
עודכן 08:44 03/05/2012

הקינוח האיטלקי שבכלל הומצא לפני אלפי שנים בסין, גלידות בטעמים מוזרים במזרח הרחוק ולמה גלידה אמריקאית היא בעצם סוג של תכסיס שיווקי? כל מה שרציתם לדעת על גלידה ולא ידעתם את מי לשאול

 
 
 
 
 

(1) מיליארד סינים לא טועים...

זו טעות נפוצה לחשוב שהגלידה הומצאה באיטליה, ממלכת הג'לאטו. למעשה, וכמו הרבה מוצרים נוספים, הגלידה הומצאה בסין לפני אלפי שנים. הגלידה שהומצאה בסין שונה לחלוטין מהגלידה המוכרת לנו כיום והייתה עשויה מערבוב של אטריות וקרח.

 

(2) מתי הגיעה לישראל?

הגלידרייה הראשונה בארץ נפתחה בשנות ה-50 על ידי זוג עולים מבולגריה ביפו, שם נמכרה "גלידת מסטיק" בעלת מרקם נמתח ודביק המבוססת על אבקת סחלב, תבלין מסטיקא ומי ורדים. כשרק החלו לשווק גלידות בארץ היה מגוון מצומצם ביותר של טעמים שהסתכם בעיקר בטעמי שוקולד ווניל.

 

(3) לא רק שוקו-וניל
בשנים האחרונות החלו "להתפרע" עם השילובים והטעמים השונים של גלידות ברחבי העולם, וביפן אף ניתן למצוא גלידות בטעמי שעועית אדומה, גלידת תה ירוק וגלידת אורז דביק ומיובש.

 

(4) קינוח הודי מתובל
בהודו נמכרת גלידה ייחודית שנקראת קולפי שכוללת טעמי תבלינים מהמזרח הרחוק כמו הל, זעפרן, אבוקדו ועוד. בנוסף, היא עשויה בשיטה שונה מהגלידה האיטלקית או הצרפתית ולכן זמן ההמסה שלה הוא איטי ביחס אליהן.

 

(5) אפשר גם לטגן
כדורי גלידה מטוגנים בשמן עמוק בתוך בלילת בצק הופכים לקינוח מעולה שמשלב קר וחם, וזהו קינוח פופולרי מאוד בסין.

 
צריך מכונה מיוחדת
צריך מכונה מיוחדת צילום: רחלי קרוט

(6) אז איך מכינים?

על מנת להכין גלידה במרקם אוורירי ורך יש להכין את תערובת הגלידה, לקרר אותה, ואז להכניס למכונת גלידה מקצועית. מכונת הגלידה מכילה מיכל המקפיא את התערובת תוך כדי ערבוב בלתי פוסק, מה שתורם ליצירת המרקם המיוחד. אם רוצים להכין גלידה בבית צריך לדמות את פעולת המכשיר, ולכן מצננים את התערובת במקפיא ומדי כמה דקות מערבבים אותה בעזרת מזלג או כף עץ. התוצאה שונה מהמוצר התעשייתי אך עדיין טובה.

 

(7) האח נטול החלב של הגלידה

סורבה הוא סוג של גלידה העשוי מתערובת של מחית פירות, סירופ סוכר ומייצבים. מכינים את הסורבה במכונה המערבלת אותו באיטיות על מנת שלא יכנס אוויר לתערובת, זאת כדי ליצור סורבה דחוס ועשיר בטעמים.

 

(8) לא רק חלב פרה
בארצות ערב נהוג להכין גלידה על בסיס חלב עיזים או גמלים ויש גם לא מעט גרסאות טבעוניות ופרווה מחלב סויה, חלב שקדים או אפילו חלב קוקוס.

 

(9) Sunday או Sundae?
Sundae הוא קינוח אמריקאי המורכב מהמון גלידה בגביע או בכוס, תוספות שונות כמו אגוזים או פירות וסירופ שוקולד או קרמל חם. מקור השם הוא שיבוש של המילה Sunday (יום ראשון) משום שבעת המצאת הקינוח בארה"ב היו חוקרים שמנעו פעילויות בימי ראשון ולכן השם שונה כדי לא לפגוע ברגשות הדתיים.

 

(10) צמצום עלויות
הגלידה האמריקאית היא סוג זול ושונה מאוד מהגלידה המסורתית. היא הומצאה על ידי צוות חוקים מאנגלייה שגילו דרך להכפלת נפח האוויר המוחדר לגלידה בעת הייצור, מה שאיפשר ליצרנים להקטין את תכולת חומרי הגלם ובכך לצמצם את עלויות הייצור.

 
 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.