מתכון למאפינס עם גבינת פטה ועגבניות מיובשות

 
מאפינס פטה ועגבניות מיובשות
מאפינס פטה ועגבניות מיובשות צילום: קרן ביטון-כהן
 
עודכן 07:44 22/05/2012

אירוח בקלי קלות לשבועות - מאפים מלוחים עם עגבניות מיובשות, גבינת פטה ומיונז שעוזר לשמור על המאפינס לחים לאורך זמן

 
 
 
 
 

זמן עבודה: 10 דקות

זמן הכנה: 30 דקות

רמת קושי: קל

 

מצרכים ל-12 מאפינס:

6-8 עגבניות מיובשות, קצוצות

200 גרם גבינת פטה

5 כפות מיונז

כוס קמח

עלים מ-6 גבעולי טימין

גביע וחצי אשל או לבן מסוג אחר

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים לטבעות דקיקות

חצי כפית אבקת אפייה

2 ביצים טרופות קלות

קורט פלפל שחור גרוס

תבנית 12 שקעים למאפינס

מאנג'טים מנייר

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל 170 מעלות.
  • משמנים קלות 12 מאנג'טים מנייר ומניחים בתבנית שקעים למאפינס.
  • מפוררים את גבינת הפטה לתוך קערה בעזרת הידיים.
  • מוסיפים לקערה את הביצים הטרופות, המיונז, גביע האשל, העגבניות המיובשות והבצל הירוק ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • בקערה נוספת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והפלפל.
  • מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה ומערבבים בדיוק עד, שמתקבלת תערובת אחידה (אסור לערבב יותר מדי). תוספת המיונז לבלילה מוסיפה מעט חמיצות, המשתלבת מצוין עם העושר של גבינת הפטה ועוזרת לשמור על המאפינס לחים וטעימים לאורך זמן, אחרי האפייה.
  • ממלאים כל אחד מהשקעים בתבנית המאפינס בתערובת עד 3/4 מגובהו ומכניסים לתנור.
  • אופים במשך 12-17 דקות או עד שהמאפינס אפויים לחלוטין (בודקים בעזרת סכין או קיסם).
  • מוציאים מהתנור, מניחים למאפינס להתקרר מעט.
  • מגישים ביחד עם סלט ירקות.

 

 
מגישים לצד סלט ירקות
מגישים לצד סלט ירקות צילום : קרן ביטון-כהן
 
 
עוד כתבות במדור טעים להכיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.