מתכון למאפה פסטה עם גבינות וכרובית

 
מאפה גבינות לשבועות
מאפה גבינות לשבועות צילום: קרן ביטון-כהן
 
עודכן 14:46 24/07/2017

מאפה גבינתי ומפנק של פסטה קצרה עם פרחי כרובית שטומן בתוכו טריק - במקום להסתבך בהכנת רוטב בשמל משתמשים במיונז ובמי הבישול של הפסטה כדי לתת למנה מרקם קטיפתי ועשיר

 
 
 
 
 

זמן עבודה: 20 דקות

זמן הכנה: שעה 

רמת קושי: קל

 

מצרכים ל-8 מנות:

3/4 חבילה (בערך 400 גרם) פסטה קצרה (פנה, פארפלה, קונכיות)

8 כפות גדושות מיונז

1/2 ראש כרובית

300 גרם גבינות איכותיות כגון: קשקבל, גאודה, צ'דר (ניתן להשתמש באחת או לערבב סוגים), מגוררות

חופן פירורי לחם (אפשר להשתמש בלחם לבן פשוט, חתוך לקוביות קטנות)

מעט אגוז מוסקט מגורר

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את הפסטה בסיר עם מים מומלחים ורותחים בחוזקה, חצי דקה פחות מהמלצות היצרן.
  • חותכים את הכרוביות לתפרחות.
  • 5 דקות לפני שהפסטה מוכנה, מוסיפים לסיר את חתיכות הכרובית (הן צריכות להיות מוכנות באותו זמן).
  • מסננים את הפסטה והכרובית ושומרים כוס וחצי ממי הבישול.
  • מניחים למים ששמרנו להתקרר כשתי דקות.
  • מעבירים את הפסטה והכרובית המבושלת לתבנית פיירקס.
  • מוסיפים לקערה את המיונז ומתבלים באגוז מוסקט ובמעט מלח ופלפל שחור.
  • מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי בחישה, עד לקבלת תערובת אחידה. המיונז מסייע לשמור על אחידות המאפה ומוסיף לו עוד רבדי טעם. מוסיפים לתערובת את הגבינות המגוררות.
  • מוסיפים את הרוטב שהתקבל לתבנית עם הפסטה והכרובית, מערבבים היטב.
  • מפזרים פירורי לחם מעל ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-20 דקות או עד שפירורי הלחם הושחמו.
  • מוציאים מהתנור ומגישים מיד.

 

 
המיונז מסייע לשמור על אחידות המאפה
המיונז מסייע לשמור על אחידות המאפה צילום : קרן ביטון-כהן
 
 
עוד כתבות במדור טעים להכיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.