תענוג מושחת • מתכון לטירמיסו בכוסות אישיות

הדפס
 
תענוג שירים אתכם למעלה
תענוג שירים אתכם למעלה צילום: נטלי לוין
 
עודכן 07:43 02/05/2012

אחרי שהכינה אינספור עוגות יום הולדת לחברים, נטלי לוין קיבלה בקשה מיוחדת לטירמיסו, הקינוח הכי איטלקי שיש, עם קרם מענג של גבינת מסקרפונה ובישקוטים טבולים באספרסו וליקר קפה. הפשילו שרוולים והכינו את הקינוח שירים אתכם למעלה

 

בשנים האחרונות העניין של עוגות יום הולדת הפך לכמעט אוטומטי. אני נהנית להכין, אנשים נהנים לאכול, ולכן זה אך מתבקש שכשיש יום הולדת למישהו שאני אוהבת תהיה עוגה מעורבת בסיפור. תוסיפו לזה את העובדה שאני לא ממש טובה בקניית מתנות, וקיבלתם את אחת מהמתנות שאני הכי אוהבת להעניק.

 

השבוע חגג בן הזוג הנפלא שלי יום הולדת. כששאלתי אותו איזו עוגה (נו, על מי אני עובדת - עוגות) הוא רוצה שאכין לרגל המאורע, התשובה המהירה שלו הבהירה לי שאין מנוס - השנה אכין טירמיסו. אני לא יכולה להגיד שזה הפתיע אותי; בתור חובב קפה לא קטן, וככזה שממש אוהב קינוחים "קרמיים" כמו שהוא אוהב להגדיר את זה, טירמיסו הוא הקינוח המתבקש.

 

שכבות-שכבות של בישקוטים שמנמנים טבולים באספרסו חזק וליקר קלואה, כאשר ביניהן נחות להן שכבות קרם מסקרפונה עשיר ומפתה, ואת הכל מעטרת מלמעלה שכבה דקיקה של קקאו משובח - ללא ספק תענוג מושחת במיוחד.

 

את הטירמיסו הקלאסי מכינים מחלמונים, חלבונים, מסקרפונה וסוכר, והוא כלל אינו מכיל שמנת מתוקה ואפילו לא מבשלים את הביצים. מאחר ואני לא מתלהבת להגיש קינוחים המכילים ביצים לא מבושלות בתוכם לאורחים, החלטתי ללכת על מתכון מעט שונה, אך כזה שמשמר את הטעם הנפלא של הקינוח הכל-כך איטלקי הזה. אני אמנם משתמשת בחלמונים, אך הם עוברים תהליך של בישול במהלך הפיכתם לזביונה (קציפה של חלמונים, סוכר וליקר). במקום החלבונים אני משדכת לזביונה שמנת מתוקה מוקצפת (בנוסף למסקרפונה כמובן), שהופכת את הקרם לשחיתותי ומענג.

 

 
שכבות מפתות
שכבות מפתות צילום : נטלי לוין
 

טירמיסו בכוסות אישיות

6-7 כוסות אישיות בנפח של 200-250 מ"ל

 

לקרם מסקרפונה:

3 חלמונים
100 גר' סוכר
3 כפות ברנדי או מרסלה
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גר' מסקרפונה בטמפ' החדר, טרופה קלות בעזרת מטרפה

 

לבישקוטים:
חבילה של בישקוטים (עדיף savoiardi תוצרת איטליה), לפי הצורך
כוס אספרסו חזק מאוד מעורבב עם 4 כפות ליקר קפה (או אלכוהול אחר לפי הטעם)

 

אבקת קקאו לא ממותקת לקישוט
פולי קקאו גרוסים (לא חובה)

 

אופן הכנה:

  • בקערת זכוכית או נירוסטה חסינת חום מניחים החלמונים, סוכר וברנדי/ מרסלה. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים על להבה בינונית ומקציפים היטב בעזרת מטרפה ידנית. חשוב להקפיד שהמים בסיר לא יגעו בקערה אלא רק האדים. מקציפים את התערובת עד שמתקבל זביונה קציפתי, סמיך למדי, תפוח ובהיר.
  • מוסיפים לתערובת את המסקרפונה ומקפלים לתערובת אחידה.
  • מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת החלמונים והגבינה. אמורה להתקבל תערובת במרקם מוס יחסית דליל וזה בסדר, משום שהתערובת מתייצבת במהלך הקירור.
  • טובלים את הבישקוטים (מומלץ לשבור אותם כך שיתאימו לגודל הכוסות) בנוזל האספרסו והליקר. מסדרים את הבישקוטים בתחתית כל כוס, ומעל יוצקים מחצית מתערובת הגבינה.
  • מסדרים מעל שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בנוזל האספרסו והליקר ומכסים ביתרת תערובת הגבינה.
  • מצננים את הטירמיסו המוכן כ-4-5 שעות במקרר (עדיף אפילו לילה שלם), ולפני ההגשה מפזרים מעט קקאו איכותי ואם רוצים גם כמה פולי קקאו גרוסים לקישוט.

 

הערות, הארות ותוספות:

  • בטירמיסו אמיתי אין תחליף לגבינת מסקרפונה. אם בכל זאת אתם רוצים להכין, הקינוח יצא טעים גם עם גבינת שמנת רגילה, אבל עשו טובה ואל תקראו לו טירמיסו.
  • את השמנת כדאי להקציף כאשר היא קרה מאוד. שימו אותה כחמש דקות במקפיא לפני ההקצפה וזה יבטיח הקצפה מהירה. הקפידו לא להקציף יותר מדי, אלא רק עד שהיא מתחילה להתייצב ובמרקם קצת יותר יציב מיוגורט.
  • שימו לב לא לטבול את הבישקוטים טבילה ארוכה מדי בתערובת האספרסו - הם יהיו סמרטוטיים למדי ויאבדו ממרקמם.
  • שומרים את הטירמיסו עטופים היטב עד חמישה ימים במקרר. עדיף שלא להקפיא.
 
 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.