מתכון לבקלאווה חלבית מתובלת

 
ריחנית ומתובלת
ריחנית ומתובלת צילום: יח"צ
 
עודכן 14:10 30/04/2012

במקום עוגת הגבינה המסורתית של החג, השף ברק חי-חורש מציע לכם קינוח קצת אחר שמשלב שכבות דקיקות של בצק פילו פריך ממולא בתערובת גבינה, שקדים ותבלינים

 
 
 
 
 

מצרכים לתבנית אלומיניום בינונית:

10 עלי פילו - מופשרים

100 גרם חמאה מומסת (למריחה בין העלים)

2 חבילות גבינת טוב טעם

כף קורנפלור

חצי כוס תערובת פירות מיובשים - קצוצים

רבע כוס שקדים מולבנים פרוסים

כפית קינמון

מעט אגוז מוסקט

קורט מלח

 

לסירופ סוכר:

חצי כוס מים

חצי כוס סוכר

רבע כוס חלב 3%

2 כפיות תמצית וניל

 

אופן הכנה:

  • מורחים את עלי הפילו בחמאה המומסת, מניחים אותם אחד על השני וחוצים לרוחב.
  • מערבבים בקערה את שאר החומרים (פרט לסירופ הסוכר) עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מניחים בתחתית תבנית משומנת מחצית מעלי הפילו (ערמה אחת), משטחים את תערובת הגבינה על עלי הפילו לשכבה אחידה, ומניחים את מחצית השנייה של עלי הפילו על תערובת הגבינה.
  • חותכים את החלק העליון (של עלי הפילו בלבד) לצורת מעוינים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של כ- 210 מעלות למשך כ- 40 דקות או עד הזהבת החלק העליון.
  • בינתיים מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מרתיחים את כל החומרים יחד על אש גבוהה כ-3 דקות.
  • מוציאים מהתנור את הבקלווה ומוזגים עליה (בעודה חמה) את סירופ הסוכר.

 

המלצות וגיוונים:

  • ניתן להוסיף לבקלווה הל וציפורן טחונים.
  • ניתן להוסיף לתערובת הגבינה גרידה מלימון אחד.


המתכון באדיבות השף ברק חי-חורש ממחלבות טרה.


מחפשים עוד מתכונים מתוקים לשבועות? נסו את אלה:

עוגת גבינה עם עוגיות אוראו

מוס פירות יער

עוגת גבינה אפויה עם פירורים בצ'יק

עוגת גבינה עם שוקולד לבן

גביניות במילוי ריקוטה ושוקולד לבן

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.