מתכון לפסטה ברוטב כרישה ופטריות

 
פסטה ברוטב כרישה ופטריות
פסטה ברוטב כרישה ופטריות צילום: דביר אלמוג
 
עודכן 18:02 16/02/2014
שי דובלרו

הכרישה מוסיפה טעם בצלי עדין ומרקם נימוח, הפטריות מככבות עם טעמן הדומיננטי והפסטה החלולה מקבלת בשמחה את כל הטעמים שמסביב. ארוחת צהריים בצלחת אחת

 
 
 
 
 

מצרכים:

1/2 חבילה פסטה קצרה מסוג ריגטוני או פנה


כרישה בגודל בינוני, קצוצה דק


4 פטריות פורטבלו גדולות, חתוכות לקוביות או רצועות


10 פטריות שמפיניון, חתוכות לחצאים


2 שיני שום, קצוצות


עלים מחצי צרור אורגנו טרי


עלים מחצי צרור בזיליקום טרי


1/2 צרור עירית, קצוץ דק


כוס מרק (100 מ"ל) ירקות או חצי כוס יין לבן


1/2 כוס שמן זית מובחר


 

אופן הכנה:

  • מרתיחים סיר גדול עם מים ומעט מלח ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • במחבת גדולה מחממים את שמן הזית עם האורגנו.
  • כשהוא מתחיל להפיץ ריח, מוסיפים את הכרישה ומאדים קלות  אגב ערבוב כ-2 דקות עד שהיא מתחילה להתרכך.
  • מוספים את הפטריות והשום הקצוץ ומאדים קלות כ-4-5 דקות נוספות.
  • מוסיפים את ציר הירקות או היין, מערבבים היטב ונותנים לנוזלים להצטמצם מעט.
  • בשלב זה מוספים את הפסטה המבושלת ומערבבים קלות.
  • ניתן ומומלץ להוסיף קוביית חמאה ו/או גבינת פרמזן על מנת להסמיך את הרוטב ולהעשיר טעמים
  • מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי ומפזרים תוך כדי ערבוב את עלי הבזיליקום והעירית הקצוצה.
  • מגישים מייד.

 

 
רכס אדום זכרון יעקב
רכס אדום זכרון יעקב צילום: יח"צ

המלצת יין לצד המנה:

רכס אדום זכרון יעקב - יין אדום יבש. הופק בעיקר מענבי קריניאן בתוספת ענבי שיראז, פטיט סירה וקברנה סוביניון, כולם מאזור זכרון יעקב. בעל אופי צעיר, גוף בינוני וטאנינים רכים. מתאפיין בצבע סגול צעיר ובניחוחות של פרי אדום בשל עם רמזים עדינים לווניל ותבלינים ברקע. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 16 מעלות.

 

המתכון באדיבות שף שי דובלרו לרשת המסעדות ספגטים

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

המלצת ספר: נשים ויין, סיפור אהבה

מחקר: יין אדום יכול לסייע להרזיה

יינות למנגל

ראיון עם אבירם כץ, סומלייה מסעדת טוטו

המדריך המלא להכנת ריזוטו בבית

המלצה: יינות חגיגיים

יין בתנ"ך ובמורשת היהודית

 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.