מתכון לעוגיות טחינה קלות להכנה

 
ריבועים מתוקים של עוגיות טחינה
ריבועים מתוקים של עוגיות טחינה צילום: שי רוזנצווייג
 
עודכן 18:53 05/05/2012

5 מצרכים, שלבי הכנה פשוטים ויש לכם עוגיות טחינה משגעות שנמסות בפה. וגם: סוד שיקצר לכם את ההכנה

 
 
 
 
 

מצרכים לתבנית בגודל 25*16 ס"מ (כ-20 עוגיות טחינה):

200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

כוס + 3 כפות (120 גרם) אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

3/4 כוס (150 גרם) טחינה גולמית מלאה

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

 

לזרייה:

2  כפות אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  • שמים בקערת המערבל את החמאה ואבקת הסוכר ומקציפים לקרם חלק.
  • מוסיפים את תמצית הווניל והטחינה ומערבלים קצת, עד שהטחינה נטמעת בקרם ומתקבל קרם חלק.
  • מוסיפים את הקמח התופח ומערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • משטחים את הבצק בתבנית בשכבה אחידה ואופים 25 דקות או עד שהבצק מתייצב ומזהיב היטב.
  • מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים 5 דקות בטמפרטורת החדר. זורים מלמעלה את אבקת הסוכר ומורחים אותה בעזרת כף על פני המאפה, עד שהיא נמסה קצת.
  • אוחזים את נייר האפייה בשני הקצוות, מוציאים מהתבנית ומניחים על משטח עבודה.
  • חותכים בסכין חדה לריבועים ומצננים את עוגיות הטחינה.

 

>> לתוכנית המלאה


לשאר המתכונים מהתוכנית:

טארט לימון ותותים
מרק קרם שורשים עם שמן בזיליקום
צלי בקר ביין אדום והדרים

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.