גאווה לאומית • חדשות היין

 
שלושה סוגי ויונייה יקבי כרמל
שלושה סוגי ויונייה יקבי כרמל צילום: יח"צ, סטודיו nana10
 
עודכן 23:32 01/05/2012
אוכל נענע 10

יין חדש ליקבי כרמל, יריד יקבי בית ביקב שורק, פרסים ומדליות ליינות ישראלים בתחרויות מסביב לעולם, יין חדש של יקב טוליפ במסעדות של השף מאיר אדוני ועוד חדשות מסביב לבקבוק

 
 
 
 
 

שני יינות ויונייה חדשים ביקבי כרמל

 

יקבי כרמל משיקים לקראת הקיץ שני יינות בסגנון שונה, מזן הוויונייה המיוחד, הרווח באזור עמק הרון הצרפתי, ומצטיין באקלים הים תיכוני. ויונייה גליל עליון בסדרה האזורית משנת בציר 2011, יין יבש, מורכב ועשיר ולצדו, לראשונה, ויונייה מסדרת Private Collection משנת בציר 2011, יין קל יותר עם מתיקות עדינה שיתאים לכל חך. כיום מיוצרים על יד יקבי כרמל ויתיר שלושה יינות ויונייה שונים זה מזה באופיים, בסגנונם ובמחיריהם, כשהיין השלישי הוא יתיר ויונייה, יין יבש, שהופק מענבי ויוניה משני כרמים שונים ביער יתיר. הוספת היין החדש מסדרת הפרייבט קולקשן מחזקת את התמחות היקבים בזן ענבים זה.

 
ויונייה הסדרה האזורית
ויונייה הסדרה האזורית צילום: יח"צ

כרמל אזורית ויונייה גליל עליון 2011 - יין לבן יבש, הופק מענבי ויונייה מאזור מירון שבגליל העליון. לאחר סחיטה עדינה תסס מקצת התירוש במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומאטי של הענבים, ומקצתו בחביות עץ אלון צרפתי בהן המשיך והתבגר במשך ארבעה חודשיים על משקעיו (Sur Lies). היין בעל גוון זהוב, עם ניחוחות של פירות קיציים, וניל ומעט פלפל אנגלי. ישתלב מצוין עם מנות דגים ופסטות ברוטב שמנת. מחיר: 52 ש"ח.

 
ויונייה פרייבט קולקשן
ויונייה פרייבט קולקשן צילום: יח"צ

כרמל פרייבט קולקשן ויונייה 2011 - במשך שנים רבות סדרת פרייבט קולקשן התבססה על זני בורדו כמו, קברנה סוביניון, מרלו וסוביניון בלאן. בימים אלה הצטרף פרייבט קולקשן ויונייה לפרייבט קולקשן שיראז, שני זנים מצפון עמק הרון, המתאימים לגידול וייצור יין באקלים הארצישראלי החם והלח.

 

יין לבן חצי יבש עם מתיקות עדינה, המיוצר מענבי ויונייה משני קצוות הארץ, מכרם הזית הבודד מאזור מירון שבגליל העליון ומכרמי יער יתיר. היינות עברו תסיסה קרה והתבגרו על משקעים עדינים במכלי הנירוסטה. רענן ומעודן, המספק חווית שתייה קלה ונעימה ומהנה במיוחד בקיץ הישראלי החם.  בעת לגימה עולים ניחוחות של אפרסק, נקטרינה ומשמש אופייניים לזן וסיומת ארוכה. יתאים מאוד לצד עוגות גבינה אפויות או פשטידות שונות. מחיר: 38 ש"ח.

 

יין חדש מיקב טוליפ בייצור בלעדי למסעדות כתית והמזללה

 
יין אצטרובל
יין אצטרובל צילום: יח"צ

אצטרובל - זהו שמו של היין החדש מבית יקב טוליפ, שיוגש במסעדות המזללה וכתית של שף מאיר אדוני. היין מורכב מ-85% קברנה סוביניון ו-15% סירה, מחביות שנבחרו אישית על ידי מנהל תחום היין במסעדות, דניאל אביטל. הרעיון לייצור היין, על פי אביטל, היה למצוא יין לשתייה שיתאים לאופי המנות המתובלות והעשירות המוגשות במסעדות. עד המפגש עם היינן תמיר ארצי מיקב טוליפ, נדגמו חביות מארבעה יקבים נוספים, עד מציאת הטעם המדויק ביותר.

 

אחרי כשנה וחצי בחביות עץ אלון צרפתי התקבל יין עוצמתי ואלגנטי בעל צבע בורדו עמוק, מפולפל למדי, עם ארומות בולטות של פירות אדומים וטעם לוואי רך ושוקולדי. היין כשר ומכיל 14.5% אלכוהול.

 

'אצטרובל' יוגש במסעדות "כתית" ו -"Mizlala" בלבד החל מתחילת מאי 2012. כוס - 42 ש"ח, בקבוק במסעדות - 166 ש"ח. בקבוק במחיר חנות לרכישה במסעדות כדי לקחת הביתה ו/או כמתנה - 119 ש"ח.

 

יריד יקבי בית של יקב שורק ומגזין יין וגורמה

  

ביום שישי ה- 4 במאי 2012 בין השעות 16:00 - 10:00 בחצר יקב שורק במושב טל שחר, יתקיים יריד מיוחד וחגיגי המוקדש ליקבים ביתיים, כאלו המייצרים לעיתים כמויות קטנות במיוחד של 500 בקבוקים מדי שנה. היריד פתוח לקהל הרחב ומטרתו לחשוף חלק פחות מוכר מתעשיית היין המקומית, ונערך בשיתוף מגזין יין וגורמה. במקום פינות ישיבה מוצלות, דוכני אוכל ביתי, גבינות איכות, שמני זית, ליקרים ודוכני ציוד ואביזרים לייצור יין ביתי. בכניסה ליריד יקבל כל אורח כוס יין לטעימות איתה יוכל לטעום ממגוון דוכני היין.

  

מחיר הכניסה לאורח הכולל כוס יין לטעימות- 60 ש"ח. פרטים נוספים באתר בית הספר ליין שורק.

 

תחרות פרס ירדן של יקבי רמת הגולן מתקרבת לשיאה

 

 
העולים לגמר בתחרות ירדן
העולים לגמר בתחרות ירדן צילום : יח"צ
 
 

שלב חצי הגמר של תחרות היין 'פרס ירדן' 2012 של יקבי רמת הגולן נערך במתחם היקב בקצרין. במסגרת שלב זה, התמודדו המשתתפים עם מבחנים המשלבים ידע תיאורטי ומעשי במספר תחנות, כאשר כל תחנה עוסקת בנושא אחר - ניתוח יין, פגמים ביין, יינות ישראל, זני ענבים ושירות.

 

השנה לראשונה נפתח מסלול חדש למתחרים - חובבי יין צעירים עד גיל 40, הנמצאים בתחילת דרכם בתחום. לשלב הראשון של התחרות, שכלל הרשמה ומילוי שאלון באינטרנט שבדק את רמת הידע בעולם היין נרשמו מעל 500 מתמודדים, מתוכם התמודדו במקצה חצי הגמר 50 משתתפים, בשלוש הקטגוריות (20 מלצרי יין, 15 חובבי יין ו-15 חובבי יין צעירים), על כרטיס הכניסה לשלב הגמר. רק תשעה מתמודדים מכל קטגוריה המשיכו לשלב הבא.

 

בין השופטים ניתן היה לראות את מיכה ועדיה ובועז אדם יינני יקב הרי גליל, גבי סדן - יינן ובעלים של יקב כרם שבו, אורי חץ, יינן ושותף ביקב שאטו גולן, שף ובעלי המסעדות ניר צוק, וגם זוכים לשעבר בתחרות, כגון העיתונאי אבי-בן עמי שהיה הזוכה הראשון של פרס ירדן, ואיש העסקים חיים הלפגוט, זוכה קטגוריית חובבי יין לשנת 2009.

 

גמר התחרות יתקיים בעוד שבועיים, ב-15.5, במלון דן בתל אביב, ובסופו יוכרזו הזוכים בשלושת המקומות הראשונים בכל קטגוריה.

 

יינות ויקבים חדשים מחברת הכרם

 

יבואנית המשקאות, חברת 'הכרם', החלה לייבא ולשווק בארץ יינות משני יקבים חדשים מארה"ב ומאוסטרליה:

 
שיראז יקב פיש איי
שיראז יקב פיש איי צילום: יח"צ

יקב פיש איי - היקב שוכן בלב כרמים המשתרעים לכל האופק בגריפין שבניו סאות' ויילס. היינן, סטיב רודן, קבע שלושה עקרונות המנחים תמיד את ייצור היינות ביקב: 1. "מוכנות לשתיה" היא דבר חשוב מאוד. 2. תמיד יש מקום לשיפור. 3. צוות הייננים הוא כמו משפחה, כי יינות טובים אפשר לעשות רק בהנאה ובאהבה. מעקרונות אלה נולדו יינות פיש איי שהינם יינות לצריכה יומיומית. מחירם בארץ עומד על 46 ש"ח לבקבוק.

 

בין יינות היקב ניתן למצוא:

  • שיראז - יין אדום אוסטרלי הנעשה בהתאם למנהגי העולם החדש. יין שולחני מצוין, עם טעמים של פרי בשל ונוכחות עץ מורגשת. למרות שהוא מגיע מהצד השני של העולם, הוא יתאים מאוד למנות ערביות כמו סינייה או מקלובה. כדאי להגישו מעט קריר יותר מטמפרטורת החדר (שזה 16 מעלות).
  • מוסקאטו - מתקתק וארומתי עם ניחוחות של אננס ונגיעה של דבש.
  • ריזלינג - משלב ארומות פרי של משמש עם נגיעות פרחוניות.  
  • שרדונה - עשיר בטעמי תפוח, קלייה ווניל.
  • קברנה סוביניון - עשיר בארומות ובטעמי פרי.
 
שרדונה גלן אלן
שרדונה גלן אלן צילום: יח"צ

יינות גלן אלן - מיוצרים ביקב קונקאנון, אחד היקבים הראשונים במדינת קליפורניה ובעל וותק של 125 שנה בעשיית יין. זהו יקב משפחתי שהוקם על ידי מהגר אירי והיום לוקח בו חלק הדור הרביעי למשפחה, היה אחד מהיקבים הראשונים שייבא גפנים מבורדו וייצר יינות בסגנון האזור. היין הפופולרי ביותר בסדרה הוא השרדונה, שעובר עובר יישון על השמרים בחביות עץ אלון. בעל טעמים עשירים ומרקם קרמי של תפוח ומעט טופי. ההשריה בחביות מוסיפה ניחוחות עץ קלים. כדאי לקרר לפחות שעתיים לפני שמתכננים לשתות, ביחד עם מנות פסטה על בסיס שמן זית, או עם קינוחי תותים מפנקים. מחיר: 39 ש"ח.

 

יינות נוספים בסדרה (מחיר: 37 ש"ח):

  • קברנה סוביניון - יין עשיר בטעמי פירות אדומים ודובדבן שחור, בעל טאנים רכים וסיומת עשירה ומלאה.
  • זינפנדל לבן - בעל ארומות רעננות של רימון ותות שדה, מתיקות קלה וסיומת חדה ומרעננת.
  • מרלו - עתיר ניחוחות של דובדבן ושזיף עם נגיעה של תבלין. בעל מרקם חלק וטעם מסיים נקי ונעים.

 

גאווה ישראלית לקינוח: יינות ישראלים זוכים בפרסים נחשבים מסביב לעולם

 

ארבעה יינות ישראלים זכו במדליות זהב בתחרות היין העולמית Challenge International du Vin, המתקיימת מדי שנה בבורדו בצרפת. התחרות מתקיימת כבר קרוב ל-40 שנה, ובכל מועד נטעמים בה בערך 4700 יינות שונים מ-30 מדינות מרחבי העולם, בכמעט כל קטגורית יין אפשרית (אדום, לבן, רוזה, מבעבע, יינות קינוח, אלכוהולים מבוססי יין ועוד). היינות הישראלים היו המעוטרים ביותר באסיה, וגרפו 10 מדליות (4 זהב, 2 כסף ו-4 ארד, יותר מיינות סין, יפן ולבנון גם יחד).

 

4 מדליות הזהב הוענקו ליינות הבאים:

מירון 2008, יקב הרי גליל

יראון 2008, יקב הרי גליל

שיראז רזרב 2009, יקב דלתון

קריניאן כרם בעל 2010, יקב רקנאטי

 

גם בארה"ב היין הישראלי תופס נוכחות. במסגרת תחרות Finger Lakes International Wine Competition, בה נטעמים יינות מכל המדינות מארה"ב וכל מ-20 מדינות נוספות מסביב לעולם (בערך 3400 יינות שונים), זכה הסירה רזרב 2009 של יקב טוליפ במדלית זהב. זהו היקב הישראלי היחיד שזכה בהישג זה בתחרות השנה.

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

מתכון לפסטה ברוטב כרישה ופטריות

המלצת ספר: נשים ויין, סיפור אהבה

מחקר: יין אדום יכול לסייע להרזיה

יינות למנגל

ראיון עם אבירם כץ, סומלייה מסעדת טוטו

המדריך המלא להכנת ריזוטו בבית

המלצה: יינות חגיגיים

יין בתנ"ך ובמורשת היהודית

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.