מתכון לעוגת שמרים עם 2 אופציות למילוי - חלבה עם סילאן ונוטלה עם חמאת בוטנים

 
סופשבוע מתוק במיוחד
סופשבוע מתוק במיוחד צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 08:48 03/05/2012

כמו בכל שבוע, חיהל'ה נכנסה למטבח והכינה עוגה לשבת שהפיצה ניחוחות מענגים בבית. והפעם: עוגת שמרים רכה עם ציפוי בוהק במילוי חלבה ונוטלה

 
 
 
 
 

בכל שבוע אני נוהגת להכין עוגות שמרים שמשתנות במרכיבי הבצק ובמליות. כך גם עשיתי הפעם. יצא כל כך טעים שידעתי שאשתף אתכם בתוצאות.

 

עוגה אחת מילאתי בנוטלה, סילאן וחמאת בוטנים ועיצבתי אותה כקראנץ' ואת השניה מילאתי בחלבה וסילאן וחתכתי בצורה מעניינת אותה אסביר בהמשך.

 

העוגות יצאו רכות ובכל זאת יצקתי עליהן סירופ סוכר בצאתן מהאפייה, גם כדי להותיר אותן עם מראה מבריק ומפתה וגם כדי שישמרו רכות לאורך זמן.

 

עוגות שמרים במלית חלבה, סילאן, נוטלה וחמאת בוטנים
2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים לבצק:
3 ו-1/2 כוסות קמח מנופה
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה
25 גרם שמרים טריים
2/3 כוס חלב חמים
4 כפות סוכר
קורט מלח
4 טיפות תמצית וניל
גרד מ-1/2 לימון

מליות:
מילוי 1: 1/2 כוס חלבה מפוררת, 5 כפות סילאן
מילוי 2: 3 כפות נוטלה, 5 כפות סילאן, 2 כפות חמאת בוטנים

זיגוג:
100 גרם סוכר
100 גרם מים

אופן הכנה:

  • שמים את מרכיבי הבצק, פרט למלח, בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה במשך 3 דקות.
  • מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 7 דקות.
  • מעבירים את הבצק לקערה מאובקת במעט קמח ומכסים בניילון נצמד עד שהבצק מכפיל את ניפחו.
  • מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים ומרדדים כל כדור למלבן בעובי כ-3 ס"מ.
  • מורחים על עלה אחד את מלית החלבה ועל העלה השני את מלית הנוטלה.
  • מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  • את העוגה עם מלית הנוטלה מעצבים כקראנץ' כלומר: מגלגלים לרולדה הדוקה, חותכים באמצע לכל האורך, מניחים באמצע אחד על השני כאיקס ומסובבים כבורג כשהחיתוך כלפי מעלה ומניחים בתבנית.

 

 
קראנץ שמרים במילוי נוטלה
קראנץ שמרים במילוי נוטלה צילום : חיה אילונה דר
 
  • את העלה השני מורחים עם מלית החלבה, מגלגלים כרולדה ומניחים בתבנית. חותכים בעזרת מספריים בבצק פרוסות כמעט עד הסוף ומושכים כל פרוסה אחת ימינה והשניה אחריה שמאלה לסירוגין.
  • מתפיחים שוב עד שהבצק תופח ומגיע לשולי התבנית ואופים במשך 25 דקות, עד שהעוגות מזהיבות.
  • ממיסים את חומרי הזיגוג ויוצקים על העוגות החמות.
 
חלבה וסילאן יוצרים מילוי מענג
חלבה וסילאן יוצרים מילוי מענג צילום : חיה אילונה דר
 
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.