מתכון למעדן שוקולד ופסיפלורה

 
שילוב מנצח של מתוק וחמצמץ
שילוב מנצח של מתוק וחמצמץ צילום: קרן ביטון-כהן
 
עודכן 08:04 06/05/2012

בתקופת המעבר שעד חג שבועות מכין אורן בקר קינוח קליל שמשלב טעמי פסיפלורה ושוקולד עם הפתעה של ריבת פטל בתחתית

 
 
 
 
 

שבוע טוב קהל קוראים נאמן, מה שלום כולם? מקווה שעבר עליכם שבוע מוצלח ומהנה, ומאחל לכולם התחלה של שבוע מחוייך, אופטימי עם רוחות אביב שתמיד מחממות לנו את הלב.

 

בשבוע האחרון, שהיה לי עמוס ביותר, הצלחתי לקדם לא מעט עבודה, להתחיל התחלות חדשות, לקחת החלטות חשובות, להכיר אנשים חשובים וכמובן להמשיך להעמיק את הקשר העמוק שלי עם התלמידים שלי ובכלל עם הקהל המקסים שמגיע להעשיר את הידע בביה"ס.

 

ביום שלישי האחרון הייתה לי פגישה בצפון הארץ ועל הדרך עשיתי הפתעה לחבר קרוב ויקר, דודי ברזילאי, שהוא גם קונדיטור מוכשר, רגיש ומיוחד. הבחור המוכשר הזה שבנה עסק מעניין, ביתי וטעים בשם "עוגתה" שבכנרת, נתן לי לטעום ממבחר מאפי השמרים הנפלאים שהוא מכין עבור לקוחותיו. מסתבר, שגם אנשים שלא למדו  ב"קורדון בלו" יודעים ליצור קונדיטוריה ברמה הגבוהה ביותר.

 

מה שיפה ב"עוגתה" ואצל דודי בכלל זו היכולת הבלתי נלאית של הבחור הזה ללמוד ולפתח, והאופי הביתי והחמים שהוא יצר במקום. בנוסף, ראיתי אצל דודי כל כך הרבה פסיפלורות שזה ממש עשה לי חשק לעשות איזה קינוח מעניין שישלב שוקולד ופסיפלורה שהוא שילוב מנצח לטעמי.

 

פסיפלורה זה פרי כזה שתמיד עושה מצב רוח טוב וכיף לאכול אותו בכל וריאציה: מוס, מעדן, פרפה ובכלל. כשספרתי לדודי שאני הולך לקחת את הפסיפלורה השבוע כפרויקט הוא צחק ואמר שהוא סומך עלי שייצא קינוח מעניין וטעים והוא כמובן ישמח לטעום כשניפגש שוב.

 

בתקופת המעבר הזאת לקראת חג השבועות ,שזה אחד המועדים האהובים עלי, נהנה ממתכון נהדר של קינוח מפנק חמצמץ ושוקולדי. מבטיח להעשיר לכם את הידע בזמן הקרוב במתכונים קלילים וטעימים לקראת חג השבועות ולהמשיך לשתף אתכם במה שאני עושה וחווה בכלל.

 

בשבוע הבא נצלם את פרק השוקולד בספר שאני כותב ואני יכול רק לספר שזה הולך להיות פרק מעניין, טעים, ומתוק במיוחד, שישרת נהדר את כל חובבי האפייה באשר הם. בינתיים אני מאחל לכולכם שבוע מתוק וכייפי.


 
תענוג מתוק
תענוג מתוק צילום : קרן ביטון-כהן
 

מעדן פסיפלורה ושוקולד מריר עם קציפת שוקולד לבן וריבת פטל אדום

5 כוסות הגשה אישיות או 8 כוסיות שטים


מצרכים למעדן פסיפלורה שוקולד מריר:
130 גרם חלב
195 מ"ל שמנת
4 חלמונים
60 גרם סוכר
240 גרם שוקולד מריר

 

למוס שוקולד לבן ופסיפלורה:
200 גרם שוקולד לבן
75 מ"ל מיץ פסיפלורה
2 חלמונים
30 גרם סוכר
380 גרם שמנת מתוקה

ריבת פטל אדום לפי הצורך
קישוטי שוקולד (לא חובה)

 

אופן הכנה:

  • מעדן פסיפלורה ושוקולד: בסיר בינוני מרתיחים חלב ושמנת. בינתיים טורפים היטב בקערה חלמונים עם סוכר.
  • עושים השוואת טמפרטורות: מעבירים שליש מכמות הנוזל הרותח על החלמונים עם הסוכר תוך כדי טריפה לתערובת אחידה. לאחר מכן מחזירים את התערובת אל יתרת החלב והשמנת בסיר וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב על אש בינונית עד לטמפרטורה של כ-85 מעלות. אם אין מדחום אפשר לבדוק שהקרם מוכן ברגע שהוא מסמיך מעט ומצפה גב של כף.
  • כאשר התערובת מוכנה, מוזגים אותה מעל השוקולד מריר, מערבבים לקרם חלק ומניחים בצד.
  • בתחתית כל כוס מניחים כף ריבת פטל אדום.
  • מעל הריבה שופכים את קרם השוקולד והפסיפלורה ומקררים במקרר.
  • מוס שוקולד לבן ופסיפלורה: מרתיחים מיץ פסיפלורה, מוזגים על השוקולד הלבן וטורפים היטב עד שאחיד.
  • בקערה נפרדת מערבבים יחד סוכר עם חלמונים ליצירת תערובת חלקה.
  • מוסיפים לתערובת החלמונים את השוקולד הלבן עם הפסיפלורה וטורפים היטב.
  • מקציפים שמנת מתוקה לקצף יציב אך גמיש ומקפלים אל תוך התערובת עד שמתקבל קרם חלק.
  • שופכים את המוס מעל הקרם הראשון בכוסות ההגשה ומקררים היטב.
  • לפני ההגשה מקשטים עם קישוטי שוקולד.

 

אורן בקר הוא שף קונדיטור ובעל ביה"ס לאפייה Oren Becker Chef Workshop

 

אורן אופה קסמים:

מתכון לפיננסייה פיסטוק ונוגט

מתכון לטארט קראנץ' אגוזים

מתכון לקראנץ חלבה ושוקולד

מתכון למוס שוקולד בכוסות

 
עוד כתבות במדור אורן אופה קסמים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.