בלי טיפת גלוטן • בלוג אוכל לצליאקים

 
הפנים מאחורי המתכונים
הפנים מאחורי המתכונים צילום: מתוך הבלוג
 
עודכן 07:33 06/05/2012

אחרי ששינתה את חייה פעמיים, גילתה קרינה אלריץ' שהיא חולת צליאק. במקום להתרעם על ההגבלים הרפואיים החדשים שנכפו עליה, החליטה לפתוח את הבלוג Gluten Free Goddess שהפך להצלחה ענקית בקרב הקהילה העולמית ההולכת וגדלה של חולי הצליאק. וגם: 2 מתכונים מעולים מתוך הבלוג - בראוניז שוקולד מושחתים ולחם עם עגבניות מיובשות

 
 
 
 
 

בשנים האחרונות עלתה המודעות למחלת הצליאק ולמאכלים נטולי גלוטן. מזמנים בהם מעטים התייחסו ברצינות למחלה וחולי הצליאק נאלצו להתמודד עם מעט מאוד תחליפים ללחם ומוצרי חיטה שונים, חל מהפך רציני וכיום ניתן להשיג לא מעט מוצרים מתאימים ברשתות השיווק וחברות מסחריות כמו גם מסעדות מקדישות מאמץ רב להבטיח מנות ומוצרים שיתאימו לאלה שנמנעים מאכילת גלוטן.

 

זה לא מפתיע במיוחד לגלות, אם כן, שיש גם בלוגי אוכל ייחודיים שעוסקים ספציפית בנושא הצליאק ומלאים במתכונים נטולי גלוטן. ברחבי העולם פועלים לא מעט בלוגים בתחום הזה, אך אחד הבולטים והיפים מביניהם הוא הבלוג Gluten Free Goddess האמריקאי.

 

הבלוג, שנכתב על ידי אם חד הורית לשני בנים, מאגד בתוכו מאות מתכונים נטולי גלוטן, החל ממנות ראשונות, לחמים ומאפים, עוגות ועוגיות, מתכונים ללא חלב, סלטים ומנות עיקריות בשריות. הכל, כמובן, לא מכיל ולו טיפה של קמח או חיטה, ויש אפילו חלק באתר שעוסק במתכונים צמחוניים וטבעוניים, גם הם מגוונים לא פחות. בנוסף, מכיל הבלוג גם טיפים מגוונים לחיים נטולי גלוטן, ויש גם עמוד פייסבוק פעיל מאוד עם כמעט 50 אלף חברים.

 

 
מתכוני בשר לצד מנות צמחוניות
מתכוני בשר לצד מנות צמחוניות צילום : מתוך הבלוג
 

איך הכל התחיל?

לאחר שנים של טיפוח נישואים כושלים ולידה של שני בניה, החליטה קרינה אלריץ' לעשות שינוי של 180 מעלות בחיים. היא התגרשה, עברה לבית קטנטן בעיירה בארה"ב והחלה את חייה מחדש עם ילדיה. שם גילתה את נפלאות פיתוח הגינה הפרטית והכירה את בן זוגה החדש, צייר ואומן, שבשלב מאוחר יותר גם אימץ את שני בניה.

 

בין לישת בצק להכנת מאכלים כאלו ואחרים החלה לגלות קרינה סימפטומים הקשורים למחלת הצליאק, ובכך החל השינוי המהותי השני בחייה. כך, למעשה, החלה לכתוב את הבלוג במטרה לרכז בו את המאכלים שהכינה, לפתח מתכונים ייחודיים המתאימים לחולי צליאק, ובאופן כללי להקדיש את חייה לתחום הקולינרי.

 

בכל שבוע עולה מתכון אחד לפחות נטול גלוטן, שלפניו מובא הסיפור שמאחוריו, אם בדרך ההכנה או במקור חומרי הגלם. רוב המתכונים המובאים בבלוג זוכים לעשרות תגובות ונסיינים נלהבים, ונראה שיש כאן בהחלט נוסחה מנצחת.

 

 
מאכלים מכל הסוגים בלי טיפה של גלוטן
מאכלים מכל הסוגים בלי טיפה של גלוטן צילום : מתוך הבלוג
 

המלצות שלנו:

קרקרים פריכים ומתובלים - בניחוח של שום ועשבי תיבול איטלקיים.
לחמניות לארוחת הערב - משתלבות מעולה עם סלט וביצה קשה.
מאפינס אוכמניות וקמח שקדים - ריחניים ומנוקדים באוכמניות טריות.
עוגת שוקולד טראפל - כהה, נימוחה ופאדג'ית בטירוף.
סלט קינואה עם סלק, אפונה ותפוזים - הסלט הכי קיצי שיש.

 

 
המון רעינוות לסלטים ומנות ראשונות
המון רעינוות לסלטים ומנות ראשונות צילום : מתוך הבלוג
 
 

ואי אפשר בלי כמה מתכונים מעולים מתוך הבלוג:

 

בראוניז שוקולדיים במיוחד (פרווה)

במקום קמח משתמשים בבראוניז הבאים בתערובת של קמח אורז וקמח שקדים (ניתן להשיג את שניהם בחנויות הטבע), והקקאו בתערובת מקנה לבראוניז טעם עמוק של שוקולד.

 

 
פאדג'יים ועסיסיים
פאדג'יים ועסיסיים צילום : מתוך הבלוג
 

מצרכים ל-16 בראוניז:

150 גר' שוקולד מריר 60-70% מוצקי קקאו
1/2 כוס שמן קוקוס
כוס סוכר חום בהיר
1/2 כוס קמח שקדים
1/4 כוס קמח אורז
1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית סודה לשתייה
2 ביצים טרופות
כפית תמצית וניל איכותית

 

אפשר להוסיף:
1/2 כוס אגוזי פקאן או מלך קצוצים
שוקולד צ'יפס מריר לפיזור מעל הבראוניז

 

 
פרווה ובלי טיפה של קמח
פרווה ובלי טיפה של קמח צילום : מתוך הבלוג
 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ.
  • ממיסים את השוקולד המריר ביחד עם השמן קוקוס על בן מארי או במיקרוגל, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • בקערה מניחים יחד סוכר חום, קמח שקדים, קמח אורז, מלח וסודה לשתייה ומערבבים.
  • עושים גומה בתערובת ומוסיפים את הביצים הטרופות, הוניל ותערובת השוקולד המומס.
  • טורפים את הכל יחד 1-2 דקות עד שנוצרת תערובת אחידה, חלקה ומבריקה.
  • אם מוסיפים אגוזים - זה השלב בו מכניסים אותם לתערובת ומערבבים בעדינות בעזרת לקקן.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ומשטחים בעזרת לקקן לשכבה אחידה.
  • מפזרים מעל מעט שוקולד צ'יפס.
  • אופים במשך 32-35 דקות או עד שהבראוניז מתייצבים בצדדים אך עדיין מעט רכים במרכז. החלק העליון אמור להיסדק קצת בדומה לעוגת שוקולד ללא קמח.
  • מצננים את הבראוניז לחלוטין, ורק כאשר הם קרים לגמרי אפשר לחתוך לריבועים.
 

לחם עגבניות מיובשות

לחם כפרי עשיר בניחוח איטלקי משובץ בעגבניות מיובשות אדומות ומלאות טעם. מומלץ לקנות עגבניות רכות ולא יבשות לחלוטין, שדומות יותר לפרי מיובש יותר מאשר לעגבנייה.

 

 
הכי טעים עם שמן זית
הכי טעים עם שמן זית צילום : מתוך הבלוג
 

מצרכים:

כוס וחצי קמח סורגאם Sorghum (ניתן להשיג בחנויות הטבע)
כוס וחצי קמח טפיוקה
חצי כוס קמח שקדים
חצי כוס קמח אורז
4 כפיות בזיליקום מיובש
2 כפיות קסנטאן גאם
כפית וחצי מלח ים
1-2 שיני שום כתוש
כוס ורבע מים חמים
כפית סוכר
11 גר' (חבילה) שמרים יבשים
2 ביצים טרופות
3 כפות שמן זית
כפית מיץ לימון
1/2 כוס עגבניות מיובשות

 

 
משובץ עגבניות מיובשות
משובץ עגבניות מיובשות צילום : מתוך הבלוג
 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ בנייר אפייה.
  • בקערת מיקסר מניחים סורגאם, קמח טפיוקה, קמח שקדים, קמח אורז, בזיליקום מיובש, קסנטאן גאם, מלח ים ושום.
  • בקערית קטנה נפרדת מניחים סוכר ומים חמים ומערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים פנימה את השמרים היבשים, מערבבים ומניחים בצד עד שהתערובת מתחילה לבעבע (בערך 10-15 דקות בטמפרטורת החדר).
  • מוסיפים את תערובת השמרים אל תוך הקמחים בקערת המיקסר ומערבבים עד שאחיד.
  • מוסיפים את הביצים, שמן הזית ומיץ הלימון ולשים במשך דקה או שתיים או עד שהבצק אחיד וחלק.
  • חותכים את העגבניות המיובשות ולשים אותן אל תוך הבצק עד שהן מתפזרות בו באופן אחיד.
  • מעבירים את הבצק אל תוך התבנית ומעצבים לצורה הרצויה בעזרת ידיים מעט משומנות.
  • מניחים את התבנית במקום חמים ומתפיחים עד שהיא מכפילה את נפחה.
  • בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • כאשר הבצק תפוח אופים במשך 30-35 דקות עד שהכיכר יציבה וזהובה. לאחר 20-25 דקות של אפייה נתן להבריש את החלק העליון במעט שמן זית שעוזר ליצירת קרום מתפצח.
  • מגישים את הלחם חם יש מהתנור עם מעט שמן זית.
 
 
עוד כתבות במדור טעם עולמי
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.