איילת הירשמן: "אפייה ובישול מרגשים אותי". ראיון

 
מתרגשת לאפות
מתרגשת לאפות צילום: עדי אורני
 
עודכן 07:30 04/05/2012

רגע לפני עליית התכנית החדשה שלה "פשוט וטעים" (יום שבת ב-18:35, ערוץ 10), תפסנו את הבשלנית והאופה איילת הירשמן לראיון קצר על אוכל מקומי, טעמי ילדות ומקורות השראה

 
 
 
 
 

מה את הכי אוהבת לבשל או לאפות?

"תלוי מתי שואלים, מה שאני אוהבת זה בדרך כלל מה שאני רוצה לאכול באותו רגע. אפייה מרגיעה אותי, ובישול מרגש אותי ומרומם לי את מצב הרוח בדרך כלל".

 

מאיפה את שואבת את ההשראה שלך בבישול ובאפייה?

"המנות שאני מכינה יכולות להיות זכרון ילדות של משהו שאכלתי, משהו שגדלתי עליו, של מנה שטעמתי במסעדה, אפילו משהו שחלמתי עליו פעם. רעיון למנה יכול לעלות לי בטיול בשוק, באמצע חנות תבלינים, כשאני רואה סדרה או סרט או נזכרת במאכל שקראתי עליו בספר ואז החלק הכיפי הוא להיכנס למטבח ולהתחיל לפתח את הרעיון והזכרון לכדי אוכל טעים".

 

מה הקינוח שאת הכי אוהבת לאכול?

"בגדול, את רובם! אבל עכשיו אני בתקופה של רוטב קרמל מלוח, אז כל מה שקשור אליו אני אוהבת. גלידה עם רוטב קרמל חמים, עוגת נפוליון שעליה אגם של רוטב קרמל מלוח או אחד מהקינוחים הכי מושחתים והכי מנחמים שאני אוהבת - בננות חמימות צלויות בקרמל עם קצפת שנמסה על זה לאט..."

 

מה המנה "הקבועה" שאת תמיד מבשלת בבית?

"יש לי שלושה ילדים, ויש אצלנו תמיד הרבה חברים ואורחים, אז כמעט תמיד יש סיר ענק של רוטב בולונז. כשאחד נגמר, כמעט תמיד מתחילים לבשל את הבא. אוכלים אותו עם אורז, עם פסטה וגם לבד ותמיד יש גם סלט ענק, מהמון ירקות".

 

איזה שף ישראלי את הכי מעריכה?

"יש המון כאלה. אני אוהבת במיוחד את מה שעושים יונתן רושפלד וארז קומרובסקי".

 

איך היית מגדירה את סגנון הבישול שלך?

"המטבח שלי הוא מטבח משפחתי והאוכל ביתי וטרי, עם המון השפעות מכל העולם. אני מכינה גם אוכל אסייתי ואיטלקי (המון איטלקי. אני מושפעת מאוד מהגישה האיטלקית לבישול ולחיים בכלל), הרבה ים תיכוני ומקומי ובעיקר אוכל שמח שעושה טוב למי שאוכל אותו".

 

על איזה סוג של מאכלים גדלת בתור ילדה?

"ישראליים, בסופו של דבר, כי סבתא שלי, שהייתה בשלנית על ובישלה לנו המון, עלתה מפולין אבל מהר מאוד התחילה לבשל כאן עם חומרים מקומיים מהשוק ומהסביבה. אז היו קציצות, כרוב ממולא, עוף צלוי שלא אשכח לעולם, ומרק עוף עם אטריות אבל גם סלט חצילים, אורז עם חומוס ומג'דרה עם עדשים. אמא שלי, שאהבה מאז ומתמיד אוכל איטלקי, בישלה הרבה פסטות, לזניות ועוגות כאלה של בית. עד היום עוגת הווניל הלבנה של אמא שלי, עם שמנת חמוצה, היא מתכון דגל שלא מוותרים לה עליו".

 

מהם חומרי הגלם האהובים עליך?

"תמיד יש לי במטבח לימונים, עגבניות, בצל, שום, מלח גס, שמן זית וגבינת פרמזן".

 

איזה מאכל לא תסכימי לאכול בחיים?

"נדיר למצוא כזה. אני מניחה שחיות חמודות מדי הן לא הבחירה הראשונה שלי כשאני חושבת על אוכל".

 

מהו "אוכל מנחם" בשבילך?

"במה להתחיל? כמעט כל אוכל מנחם אותי. לפעמים זה הטעם, לפעמים זה המרקם, לפעמים זה איך שאני אוכלת (מומלץ: בקערה עמוקה, עם כף, במיטה) שמנחם אותי. זו יכולה להיות פסטה עם חמאה ופרמזן או ריזוטו עם פטריות. מצד שני זה יכול להיות גם קארי אסייתי חריף על אורז קוקוס, מרק או פשוט קערה עם שמן זית מעולה עם כמה טיפות של חומץ בלזמי מדהים, מלח גס ועגבנייה סחוטה מלמעלה, שאני טובלת בה לחם טרי שוב ושוב.

 

מאיזה מאכל לא ימאס לך אף פעם?

"פסטה, לחם, חלמון חמים של ביצה, סלט ירוק כמו שצריך".

 

בלוג או אתר אוכל מחו"ל שתרצי להמליץ עליו?

"אני בנאדם של מילים וכשאני נתקלת בבלוג אוכל שכתוב מעולה אני מיד מתמכרת. לפני כשנתיים התאהבתי בבלוג של דיוויד ליבוביץ', כותב אוכל ושף אמריקאי שחי בפריז, שמפרסם פוסטים רהוטים ונפלאים על ההרפתקאות הקולינריות שלו בעיר האהובה עליי. גם המתכונים שלו מצוינים www.davidlebovitz.com

 

התוכנית פשוט וטעים עם איילת תעלה ביום שבת בשעה 18:35 בערוץ 10.

 
 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.