מתכון לטארט כרישה וגבינות

 
טעם בצלי עדין
טעם בצלי עדין צילום: כפיר חרבי
 
עודכן 07:38 06/05/2012

שמנת מתוקה, גבינה בולגרית וקשקבל בדואט טעים במיוחד עם כרישה ובצק פריך. שבועות בפתח

 
 
 
 
 

מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

1 חבילה (900 גרם) בצק פריך למאפים מלוחים, מופשר לפי הוראות היצרן

1/2 חבילה (100 גרם) חמאה

1 כף גדושה סוכר חום

2 שיני שום, קצוצות

4 כרישות, חתוכות לאורך 3 ס"מ

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38%

3 ביצים, טרופות

1/2 קופסה (125 גרם) גבינה בולגרית 5%, מפוררת

50 גרם גבינת קצ'קבל, מגוררת

מלח ופלפל

מעט אגוז מוסקט

 

אופן הכנה:

  • מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות. מאחסנים במקפיא למשך כשעה.
  • ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את הסוכר והשום. מערבבים ומחממים, על להבה נמוכה, עד שהסוכר נמס.
  • מסדרים את הכרשה במחבת ומבשלים כ-20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד השחמה. מעבירים למסננת ומצננים.
  • מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות).
  • טורפים היטב את הביצים, הגבינות והתבלינים.
  • מוציאים את תבנית הבצק מהמקרר, מסדרים את הכרישה מעל הבצק בעמידה, כך שהטבעות פונות כלפי מעלה ויוצרות מראה נאה.
  • יוצקים את בלילת הביצים והגבינות ואופים כ-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב.


המתכון באדיבות עמית דונסקוי לתשלובת החלב של תנובה.

 

אל תפספסו:

בראוניז שוקולד ללא גלוטן

קיש בצל וכרישה

עוגיות שוקולד צ'יפס

בוריקיטס במילוי גבינות

 

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.