הלהיט שכבש את ארה"ב: מיני לזניה תרד וריקוטה

 
הלהיט שכבש את ארה"ב
הלהיט שכבש את ארה"ב צילום: עידן אדלר רייס
 
עודכן 07:03 07/05/2012

המטבח האיטלקי פוגש את תבנית המאפינס האמריקאית - בהשראת המתכון שכבש את בלוגי האוכל בארה"ב, עידן אדלר-רייס מכינה לזניות אישיות ומפתות עם תרד, ריקוטה ורוטב רוזה

 
 
 
 
 

עד שהתחלתי ללמוד באוניברסיטה, התעסקתי המון ביצירה ואומנות. ציירתי, רקדתי ואפילו למדתי במגמת תאטרון בתיכון. עולם היצירה קסם לי ונהניתי ממנו מאוד. אני זוכרת שהחדרים בבית הורי היו תמיד מקושטים בציורי קיר שציירתי בצבעי אקריליק וגירי פחם (אימי היקרה זרמה עם זה), כך שהיצירה היתה חלק בלתי נפרד מחיי.

 

אבל, בשל היותי מסודרת ומאורגנת מדי, ידעתי שאלך ללמוד משפטים וארכוש לי "מקצוע". לפני כמעט 10 שנים, כשהתחלתי ללמוד באוניברסיטה, האומנות היחידה שעסקתי בה היתה בישול ואפייה, שהיוו עבורי לאורך כל הדרך מקום נפלא ליצירה חופשית. לאחרונה, אחרי יותר מ-5 שנים במשרד מול מחשב, התחלתי לצלם בזמני הפנוי, ודרך הצילום חזרתי להתעסק ביצירה באופן אינטנסיבי, וליצור עולם קטן וקסום שהוא שלי ואני שמחה בו מאוד.

 

והנה אני כאן, בבוקר מתעסקת בליטיגציה ופירוק חברות במשרד בקומה שביעית בשאול המלך מול בתי המשפט של תל אביב, ובסופי שבוע וערבים מבשלת ומצלמת. שמחה גדולה.

 

אז למה אני מספרת את זה? כי הרעיון המקסים של לזניה בתבנית מאפינס (שראיתי לראשונה בבלוג Quick-Dish) נראה לי כל כך מעניין; להכניס את המטבח האיטלקי הסקסי לתבנית אמריקאית - לגמרי חדוות היצירה. מאחר שאני ממש אוהבת שילוב של תרד, ריקוטה ורוטב רוזה (שבדר"כ אני אוכלת בצורת קנלוני או רביולי) חשבתי שזה יהיה נהדר בתור לזניה, ואכן התוצאה לא אכזבה ונהננו עם לזניה תרד וריקוטה ברוטב רוזה בצורת מאפינס, שמאוד מתאימה לכל מי שאוהב את החלק הקראנצ'י של הלזניה שמזהיבה בקצוות. היה תענוג!

 

 
מתאים מאוד גם לשבועות
מתאים מאוד גם לשבועות צילום : עידן אדלר רייס
 

לזניה תרד וריקוטה בתבנית מאפינס

12 יחידות (אני השתמשתי ב-2 תבניות מאפינס מסיליקון של 6 שקעים כל אחת)

 

מצרכים:
חבילת עלי לזניה (משתמשים ב-10 עלים בלבד)
חבילה וחצי ריקוטה טבעית
100 גרם פרמזן מגורר
בצל סגול או לבן קצוץ
4 כוסות עלי תרד  טריים שטופים וקצוצים
קופסת עגבניות מרוסקות (800 ג')
גביע שמנת לבישול 10%
4 שיני שום קצוצות
עלים מ-6 גבעולי טימין
6 עלי אורגנו טרי (או חצי כפית אורגנו יבש)
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • מכינים את רוטב הרוזה: מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה ומוסיפים שיני שום קצוצות. מערבבים כ-15 שניות ומוסיפים עגבניות מרוסקות.
  • מתבלים במלח, פלפל, טימין ואורגנו, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות. מוסיפים שמנת ומערבבים. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים 5 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד.

 

 
מכינים את הרוטב ומבשלים את על הלזניה
מכינים את הרוטב ומבשלים את על הלזניה צילום : עידן אדלר רייס
 
  • מכינים מלית תרד- ריקוטה: מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים בצל ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה.
  • מוסיפים תרד ומטגנים עד לריכוך. מסירים מהאש ומעבירים לקערה. מוסיפים ריקוטה ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול.
  • מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  • מכינים את עלי הלזניה : מרתיחים מים בסיר קטן. לאחר הרתיחה מכניסים עלה וממתינים כ-2 דקות עד לריכוך בדרגת אל דנטה. מוציאים את העלה לקרש חיתוך. חוזרים על הפעולה עם 10 עלים כל אחד בנפרד על מנת שלא ידבקו. 6 עלים מוכנים חותכים לחצי (מתקבלים 12 עלים שישמשו לשכבה ראשונה).4 עלים נותרים חותכים כל אחד ל-4 (ישמשו לשכבה שניה).

 

 
ממלאים ואופים
ממלאים ואופים צילום : עידן אדלר רייס
 
 
  • מרכיבים את הלזניה: משמנים תבנית מאפינס (אם זו תבנית סיליקון אין צורך לשמן) מכניסים לתבנית מאפינס את עלי הלזניה שחתכנו לחצי בשכבה ראשונה.
  • מניחים על כל עלה כפית מתערובת הריקוטה ומעליה שופכים 2 כפות רוטב רוזה. מפזרים מעל פרמזן.
  • מניחים מעל הפרמזן עלה קטן של לזניה (מהעלים שחתכנו ל-4) ומעליו מניחים שוב מתערובת הריקוטה תרד, רוטב רוזה ופרמזן.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות את התבניות למשך כ-15 דקות עד שהגבינה מבעבעת וקצוות הלזנייה מתחילים להזהיב.

 

 
שכבה אחרונה של רוטב - ולתנור
שכבה אחרונה של רוטב - ולתנור צילום : עידן אדלר רייס
 
 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.