שבועות במסעדות • חדשות האוכל

 
תפריט טאפאס מיוחד ב-Cena
תפריט טאפאס מיוחד ב-Cena צילום: אנטולי מיכאלו
 
עודכן 07:36 10/05/2012

תפריטים מיוחדים במסעדות לקראת חג השבועות, מסעדה חדשה לשף אריאל כהן, סדנת בישול ייחודית בבית Feincook, הקאמבק של המרמלדה ופסטיבל טעם העיר יוצא לדרך. חדשות האוכל

 
 
 
 
 

תפריט טאפאס מיוחד ב-Cena

כל ערב החל מהשעה 22:00 יוכלו היושבים על הבר במסעדת Cena ליהנות מתפריט ספיישל של מנות טאפאס מתחלפות. לרגל השקת התפריט יוכל כל סועד היושב על הבר ליהנות ממנת טאפאס אחת לבחירתו על חשבון הבית בהזמנה של משקה אלכוהולי מעל 50 ש"ח. בין המנות החדשות: קלמארי ממולא על פירה ארטישוק ירושלמי, פטריית פורטבלו צלוייה על הגריל עם פרמז'ן ובצל מטוגן, ארטישוק רומאי, אספרגוס, שמן זית ועגבניות לחות ועוד. CENA , רחוב מונטיפיורי 42, תל אביב.

 

ספיישל קיץ במסעדת ADAMA
עונת ההתחדשות מביאה ל ADAMA  שף חדש, חן אוחנונה, המתמחה בבשר, אשר יצר תפריט חדש למסעדה, תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים, בשרים איכותיים, ועשבי תיבול וירקות הגדלים בחצר המסעדה. בין המנות החדשות: קרפצ'יו דג עם סלק וגבינה כחולה (42 ש"ח), סלט בטטה עם עגבניות מיובשות, לבבות חסה, חזה אווז וג'עלה (46 ש"ח), טליאטלה פירות ים בציר דגים (62 ש"ח) ועוד. בנוסף, מציעה המסעדה גם תפריט גספצ'ו חדש המציע מבחר מנות גספצ'ו מיוחדות. מעלה הראשונים 8, גבעת זמרין, זיכרון יעקב טלפון 04-6293183.

 
גבינות מיוחדות מנאות סמדר במשק ברזילי
גבינות מיוחדות מנאות סמדר במשק ברזילי צילום: דניאל לילה

"נאות סמדר" מתארחת במשק ברזילי

מחלבת נאות סמדר, מחלבת בוטיק המייצרת גבינות ומוצרי חלב שונים מגבינת עיזים, תתארח במשק ברזילי. הגבינות האורגניות ישולבו בתפריט המשק במגוון מנות כמו ארוחת הבוקר, פשטידות ומאפים שונים, כריכים ועוד. בנוסף, יוצב דוכן טעימות של מוצרי נאות סמדר במשק ביחד עם הלחמים האיכותיים והאורגניים הנאפים במקום.  משק ברזילי 09-7453935.

 

תחרות מתכוני הפסטה של איטלקיה בתחנה

מסעדת איטלקיה בתחנה מכריזה על פתיחת תחרות מתכוני פסטה קיצית, בה המתכון המנצח יככב בתפריט הקיץ החדש. תחרות המתכונים תתקיים בעמוד הפייסבוק של המסעדה החל מתאריך 6.5.2012 ועד 20.5.2012. הגולשים מוזמנים להעלות לעמוד התחרות את מתכוני הפסטה שלהם בצירוף תמונה מעוררת תיאבון, ובסיום התחרות יבחר צוות המסעדה את שלושת המתכונים שיעלו לגמר. בשלב הגמר יבשל שף המסעדה, אמיר מרקוביץ', את שלושת המתכונים המובילים, וצוות שופטים יטעם ויבחר את המנצח, שיזכה בארוחה זוגית במסעדה ובנוסף המתכון הזוכה ישתלב בתפריט הקיץ. איטלקיה בתחנה, מתחם התחנה בנווה צדק, 03-5222664.

 
ארוחה מיוחדת בקולוני
ארוחה מיוחדת בקולוני צילום: עידן אדלר רייס

"במה לשף הצעיר" במסעדת קולוני

בחצי שנה האחרונה אירחה מסעדת קולוני בירושלים, בניצוחו של השף מיכאל כץ, שפים צעירים ומבטיחים במסגרת פרויקט "במה לשף הצעיר". הפרויקט נחתם בסוף חודש אפריל בארוחה חד פעמית של השף מורן רוטמן בהשראת המטבח ההולנדי. שני השפים הכינו יחד ארוחה מפוארת בת 10 מנות שכללה מנות מיוחדות כמו פונדנט תפוחי אדמה ונקניק הולנדי עם קרם חזרת ופרחי מאכל, ראגו חלמון ביצה שהונח על קרם אפונה לצד קרוקט תפוח אדמה, פילה בס בקראסט עם אמולסיית שמפניה וגזרים סגולים ועוגת שוקולד הולנדית על מצע מרק תותים. האווירה במקום הייתה שמחה במיוחד וניתן רק לקוות שאולי זוהי תחילתה של מסורת נפלאה.

 

שבועות יפני בנאגומי
לכבוד החג שבפתח מציעה מסעדת נאגומי ספיישלים בגוונים לבנים. בין המנות שיוגשו במהלך החג: סנדוויץ' סושי חלבי עם גבינת שמנת, מוצרלה וסלמון בין שתי "פרוסות" אורז בציפוי פירורי טמפורה, מוס תותים יפני על בצק טורט עם תותים טריים ועוד. מרכז קהילתי מסחרי, שדרות רוטשילד קיסריה 077-2060970.

 

לראשונה בישראל: תחרות מתכוני פסטה בשיתוף השף האיטלקי ניקולא ויזרי
בשלנים וחובבי בישול מוזמנים לקחת חלק בתחרות מתכוני פסטה איטלקיים. הזוכה בתחרות יזכה לאירוח זוגי וביקור במפעל "לה מוליזנה" כולל טיסה. הפרס השני הוא קורס בישול ב"בישולים", והפרס השלישי הוא סל מוצרי מזון גורמה. כדי להשתתף בתחרות יש להעלות מתכונים ותמונות לאתר בייגלה. 12 המתכונים שיזכו במספר ה"לייקים" הגבוה ביותר יעלו לגמר הגדול שייערך בביה"ס בישולים ב-23 למאי. ניתן להעלות תמונות ומתכונים עד לתאריך 18 למאי.

 
 
קאמבק למרמלדה במתוקה
קאמבק למרמלדה במתוקה צילום: דן פרץ

רשת מתוקה עושה קאמבק למרמלדה

לרגל שבועות מציעה רשת מתוקה את הקולקציה החדשה לשנת 2012, הכוללת עוגות גבינה ומרמלדות צבעוניות, בלינצ'סים במגוון טעמים, קישים משפחתיים, עוגות שמרים ועוד. ניתן להשיג בסניפי הרשת השונים.

 

מתחם הבוטיק G צמרת בערב מחווה מיוחד לרמת הגולן
ב-24 במאי בין השעות 18:00-22:00 יארח מתחם הבוטיק G  צמרת, בשיתוף עם דרך היין, את המוצרים המשובחים המגיעים מרמת הגולן. במהלך הערב ניתן יהיה ליהנות ממגוון של יינות מיקבי רמת הגולן, שוקולד איכותי של יצרנית הבוטיק "דה קרינה", בירות מיוחדות של מבשלת הגולן, סיידר איכותי של אלרום, גבינות של מחלבת נעמי ושמן זית גשור. למשתתפים בערב המיוחד תינתן כוס יין מתנה. מחיר השתתפות 25 ש"ח, מתוכם 10 ש"ח זיכוי לרכישת מוצרים המשתתפים בטעימה. מתחם G צמרת, ניסים אלוני 10 תל אביב.

 

מסעדת Seatara חוגגת את חג השבועות
המסעדה היוקרתית במתחם "סי אנד סאן" יצרה תפריט מאכלים חלבי ייחודי לקראת החג הקרב ובא. התפריט, שיוגש ב-26-27 למאי יכלול מבחר גבינות מהארץ ומחו"ל, יינות וקינוחים משובחים. בין המנות שיוגשו: קבבוני לוקוס עם מצע יוגורט, תאנים טריות וגבינת עזים, קיש פטריות וגבינות ועוד.

 
חגיגת שבועות ברולדין
חגיגת שבועות ברולדין צילום: רונן מנגן

חגיגה לבנה ברולדין

רשת הקונדיטוריות הארצית יוצאת השנה בסל מוצרים מלא לחג השבועות ומשיקה קולקציה של 14 עוגות גבינה, 7 קישים חדשים, פוקצ'ות בשילובי ירקות, פלוטים, לחמים ומאפים מתוקים ומלוחים. בין המוצרים החדשים: מילפיי מסקרפונה ודובדבני מורלו, קרנץ ריקוטה ודובדבני אמרנה, קיש עגבניות וריקוטה, פלוט עגבניות וגבינות, פוקצ'ות איטלקיות עם תוספות, אמריקן צ'יז קייק, שטרודל גבינה ואוכמניות ועוד. ניתן להשיג בכל סניפי הרשת.

 

תפריט חדש ב- Bagnolet

אם בעקבות הביקורת שהתפרסמה אצלנו לא מזמן, גם אתם ביקרתם במסעדת Bagnolet, תשמחו לדעת שממש בקרוב הולכות להצטרף מנות חדשות לתפריט. השף קובי כץ, בוגר הקורדון בלו, החליט להוסיף מנות חדשות ומיוחדות כמו טרטר סלמון ומוסר עם תותים, מולים ואוייסטרים בקארי, גאלט עם סלמון וביצי דגים, קלאמרי ותמנון בקרם כוסברה ואפונה ועוד הרבה הפתעות חדשות ומעניינות. ארוחות ערב על בסיס ראשונה ועיקרית ב-96, 126 או 165 ש"ח. (רם פרייס).

 

פסטיבל בורגר ואלכוהול בלופט

כמחווה לחודש הבורגרים הלאומי (National Hamburger Month), מקיימת מסעדת לופט שבראשון לציון פסטיבל בורגר ואלכוהול בין התאריכים 17-26 במאי. במשך כל תקופת הפסטיבל יוגשו לצד מנות הבורגר משקאות אלכוהוליים על פי בחירה. בין המנות: בורגר מרגז - 250 גר' בשר בקר בתערובת פלפלים בנוסח מרגז (49 ש"ח), בורגר מקסיקני - 250 גר' אנגוס, ממרח שעועית שחורה ואיולי צ'יפוטלה (56 ש"ח), הוואי בורגר - 250 גר' אנגוס, אננס טרי, פלפל צ'ילי וחזה אווז מעושן (62 ש"ח) ועוד. מסעדת "לופט", משה בקר 15 ראשון לציון.

 
קיץ במל ומישל
קיץ במל ומישל צילום: דניאל לילה

תפריט קיץ חדש במסעדת מל ומישל

לרגל הקיץ השף יוגב ירוס בחר להתמקד בחומרי הגלם בשיא טריותם: פסטה טרייה, וונגולי (צדפות) טריות והרבה ירקות ועשבי תיבול עונתיים. בין המנות החדשות: קוקטייל בלאדי מרי מעגבניות איטלקיות עם שרימפס כבוש (44 ש"ח), פטוצ'יני תוצרת בית עם גאודה פסטו (48 ש"ח),  ריזוטו ביאנקו - נתח מדמם על ריזוטו לבן בשמן זית ישראלי (62/124 ש"ח) ועוד. לצד התפריט יצרו לראשונה במסעדה גם בתפריט "טעימות ערב" הכולל לחם, מנת פיקולה לבחירה, מנה ראשונה ומנה עיקרית במחיר של 120 ש"ח לסועד. מל ומישל, בן יהודה 155 תל אביב, 03-5293232.

 

חודש שרקוטרי בלה צ'אמפה
ברשת לה צ'אמפה הקטלונית מציגים חודש שרקוטרי ומצדיעים לשיטות בישול ספרדיות - שימור, כבישה וטכניקות ייחודיות. במהלך חודש מאי יציעו ברשת מבחר בשרים ביניהם נקניקים כמו ברזאולה, קופה, סינטה כבושה ועוד (8-32 ש"ח ל-100 גר'); נתחים מיוחדים הנחתכים בצורה מדויקת הנצלים על הגריל או על פלנצ'ה (70-160 ש"ח ל-100 גר') ועוד. La Champa - נחלת בנימין 52 | Del Mar - הארבעה 16 | De La Plaza - כיכר דיזינגוף ת"א.

 

סדנת "מדע בצלחת" בסטודיו Feincook
בסטודיו Feincook מזמינים אתכם לגלות כיצד יוצרים טעמים חדשים בסדנה מרגשת החושפת את הסודות המדעיים מאחורי תהליכי הבישול. את הסדנה יעבירו שף יאיר פיינברג ואשת המדע ד"ר נעמי זיו, ובמהלכה יסבירו וידגימו לעיני המשתתפים אודות שיטות למיצוי טעמים באמצעות טכניקות מפתיעות ומיצוי צבעים מחומרי גלם באמצעות תהליכים שונים. 18 במאי, יום ששי 10:00-14:00, מחיר למשתתף 240 ש"ח. בית FeinCook - בית לחדשנות קולינרית. דרך בן צבי 84 תל אביב, קומה 6, סטודיו מס' 633, 077-7107744.

 
פותח מסעדה חדשה
פותח מסעדה חדשה צילום: דנה קרן

מסעדה חדשה לשף אריאל כהן

השף אריאל כהן ממסעדת פויקה ביפו פותח מסעדה חדשה "פויקה סטריט בר" - בר בשרים ואלכוהול בסגנון אוכל רחוב אפריקאי. המנות במקום יורכבו מ-200 גר' נתחי בשר מעושן צלוי בסיר פויקה ויוגשו עם תפוחי אדמה, כיאה לאווירת ה"שטח" בהמשך למסעדת האם. בין המנות בתפריט: בילטונג (בשר מיובש), קרפצ'יו בוויסקי סאוויר, פטריות צלויות על מחבת ברזל ברוטב שום-סילאן, אנטריקוט, פיקניה או שייטל בליווי תפוח אדמה מדורה ועוד. פויקה סטריט בר, רחוב כיכר רבין 8 תל אביב 03-6092991

 

פסטיבל טעם העיר יוצא לדרך
בין התאריכים 14-17 במאי יתקיים פסטיבל טעם העיר בגני יהושע. בפסטיבל יתארחו מיטב המסעדות בישראל שיגישו את מנות השפים המובילים בלמעלה מ-100 דוכנים מגוונים. הכניסה חופשית החל מהשעה 17:00. בין המסעדות המשתתפות באירוע: יפו תל אביב של השף חיים כהן, אחד העם טאפאס של השף יונתן רושפלד, רוקח 73 של השף אייל לביא, אדורה של השף אבי ביטון, אלבאבור של השף חוסם עבאס ועוד רבות אחרות.

 

דומינוס פיצה מציגה: פיצה משפחתית ב-39 ש"ח
רשת דומינוס יצאה במבצע מיוחד שהחל בסוף חודש אפריל וימשך עד ל-12 במאי, במהלכו ניתן להזמין דרך אתר האינטרנט או אפליקציית הסלולר של דומינו'ס פיצה משפחתית ב-39 ש"ח בלבד. ההטבה בהזמנת שתי פיצות משפחתיות ומעלה.

 
 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.