מתכון למרק סלק עם שמנת חמוצה

 
אדום ומפתה
אדום ומפתה צילום: כפיר חרבי
 
עודכן 08:52 11/05/2012

לא רק בימים הקרים - מרק סלק בצבע סגול משגע עם תלולית של שמנת חמוצה מעל

 
 
 
 
 

מצרכים ל-8 מנות:

1 חבילה (100 גרם) חמאה

1 בצל קלוף וחתוך לקוביות

2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות

3 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות

1 גבעול כרישה, פרוס דק

2 שיני שום, קלופות וקצוצות

2 גבעולי סלרי, פרוסים דק

2 עגבניות, חתוכות לקוביות

5 כוסות ציר מרק ירקות (אפשר מאבקה)

1 כפית מיץ לימון טרי

1 כף סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס

2 מיכלים (400 גרם) שמנת חמוצה

 

אופן הכנה:

  • מחממים סיר גדול על להבה בינונית. ממיסים בו את החמאה ומטגנים מעט את הבצל.
  • ממשיכים להוסיף את הירקות לפי הסדר הבא: תפוחי אדמה, סלקים, כרישה, שום, סלרי ולבסוף את העגבניות, מטגנים ומערבבים, עד הזהבה.
  • מוסיפים את ציר המרק (או המים והאבקה) ומבשלים כ-40 דקות, עד שהירקות מתרככים.
  • מתבלים בלימון , בסוכר, מלח ופלפל ומבשלים 5 דקות נוספות. מורידים מהאש.
  • מוציאים 4 כפות מקוביות הירקות ושומרים בצד.
  • טוחנים את המרק בעזרת מוט ריסוק או בלנדר לקרם חלק. מחזירים את קוביות הירקות ששמרנו. מחלקים לצלחות הגשה ומניחים כף שמנת בכל צלחת. מגישים חם.

 

המתכון באדיבות עמית דונסקוי לתשלובת החלב של תנובה.

 

אל תפספסו:

טארט כרישה וגבינות

בראוניז שוקולד ללא גלוטן

קיש בצל וכרישה

עוגיות שוקולד צ'יפס

בוריקיטס במילוי גבינות

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.