מתכון לנודלס ברוטב טחינה ושומשום

 
ארוחת צהריים מהירה
ארוחת צהריים מהירה צילום: שי רוזנצווייג
 
עודכן 19:04 12/05/2012

ארוחת צהרים מהירה שכיף לקחת לעבודה או לפיקניק - נודלס ברוטב טחינה ושמן שומשום עם בוטנים מלוחים

 
 
 
 
 

מצרכים ל-4 מנות:

1 קופסה (250 גרם) שעועית ירוקה
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
1 חבילה (250 גרם)  אטריות ביצים - נודלס

 

לרוטב:

כף שמן שומשום

כף שמן קנולה

כף רוטב סויה

כף שורש ג'ינג'ר קלוף קצוץ גס

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1/2 כוס (100 גרם) טחינה גולמית

2 כפות מיץ לימון

 

אפשרות: כוסברה קצוצה

בוטנים מומלחים קלויים

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן ומסננים.
  • מרתיחים מים בסיר, ממליחים ומבשלים את השעועית הירוקה כמה דקות במים עד שהיא מתרככת קצת אבל עדיין נותרת פריכה.
  • שמים את הנודלס ואת השעועית בקופסה גדולה עם מכסה - שאפשר יהיה לקחת בה את הנודלס או לאחסן במקרר. מוסיפים את הבצל הירוק.
  • שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה נפרדת ומערבבים במטרפה עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק יחסית.
  • יוצקים על הנודלס והשעועית בקופסה ומערבבים. אם רוצים, מוסיפים גם את הכוסברה והבוטנים. סוגרים ושומרים במקרר עד לאכילה. אוכלים קר, חם או בטמפרטורת החדר.

 

>> לתוכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מתוך התוכנית:

לזניה בטטות
כדורי בשר יווניים ברוטב עלי גפן ועגבניות
מאפינס בננות ושוקולד

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.