מתכון ללזנית בטטות

 
שונה ומפתיעה
שונה ומפתיעה צילום: שי רוזנצווייג
 
עודכן 19:04 12/05/2012

איילת הירשמן משדרגת את המנה הפופולרית - לזניה עם בטטות מבושלות ברוטב בשמל עשיר ומפנק

 
 
 
 
 

תבנית בגודל 20*25 ס"מ

 

לבטטות:

6 בטטות בינוניות, קלופות

כפית סוכר חום (כדאי דמררה)

כפית מלח

 

מצרכים לרוטב:

100 גרם חמאה

כ-20 עלי מרווה טריים

מיץ מלימון וחצי

3 כפות קמח

כוס וחצי חלב

מלח, פלפל לבן או פלפל שחור גרוס

 

להרכבת הלזניה:

כ-1 חבילה (500 גרם) עלי לזניה שלא זקוקים לבישול מוקדם

200 גרם גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן הכנה:

  • הבטטות: חוצים את הבטטות וחותכים כל מחצית לקוביות גדולות. שמים את קוביות הבטטות בסיר, מפזרים עליהן את הסוכר והמלח ויוצקים כוס מים.
  • מכסים ומבשלים על להבה בינונית 10-15 דקות, במהלכן בודקים מדי פעם ואם חסרים נוזלים מוסיפים עוד קצת מים. הבטטות מוכנות כאשר הקוביות רכות מאוד.
  • הרוטב: בינתיים, שמים את החמאה בסיר נפרד, מוסיפים את המרווה ומחממים על להבה בינונית-גבוהה עד שהחמאה נמסה ומתחילה להזהיב וריחה הופך אגוזי.
  • מוסיפים את מיץ הלימון ומביאים לרתיחה נוספת.
  • מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים בהתמדה כמה שניות - קל לעשות את זה במטרפה ידנית, שעוזרת למנוע גושים.
  • כשמתקבלת רביכה שנפרדת משולי המחבת, מנמיכים את הלהבה ויוצקים פנימה, תוך ערבוב, את החלב, ומערבבים בהתמדה, עד שמתקבל רוטב סמיך ומבעבע. מכבים את הלהבה ומסירים מהכיריים. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • הרכבת הלזניה: משמנים את התבנית.
  • מניחים בתחתית התבנית את עלי הלזניה, זה לצד זה אבל לא בצורה חופפת. מניחים על עלי הלזניה שליש מכמות הבטטות, מורחים מלמעלה רבע מכמות הבשמל וזורים רבע מכמות גבינת הפרמזן.
  • מכסים בעלי לזניה ובונים באותו אופן עוד שתי שכבות המכילות כל אחת בטטות, בשמל ופרמזן.  מכסים את השכבה האחרונה בעלי לזניה, מורחים מעליהם את הבשמל שנותר וזורים את הגבינה שנותרה.
  • אופים 40-35 דקות. הלזניה מוכנה כשהיא מבעבעת ויציבה, וכל הגבינה נמסה ומזהיבה היטב למעלה.
  • מצננים קצת וחותכים לריבועים. אפשר להגיש מיד ואפשר לארוז כל ריבוע בניילון נצמד ולהקפיא בתוך קופסה. מפשירים בטמפרטורת החדר, מסירים את הניילון ומחממים בתנור בחום בינוני (180 מעלות).

 

>> לתוכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מתוך התוכנית:
נודלס טחינה ושומשום
כדורי בשר יווניים ברוטב עלי גפן ועגבניות
מאפינס בננות ושוקולד

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.