מתכון לכדורי בשר ברוטב עגבניות

 
עלי גפן גם בבשר וגם ברוטב
עלי גפן גם בבשר וגם ברוטב צילום: שי רוזנצווייג
 
עודכן 19:04 12/05/2012

מכינים, שומרים בקופסה במקרר ומתענגים מתי שמתחשק - כדורי בשר עסיסיים ברוטב עגבניות מתובל שהולכים נהדר לצד אורז או פסטה

 
 
 
 
 

מצרכים ל-6 מנות:

3 כפות שמן זית

בצל, קלוף וקצוץ דק

3 שיני שום, קלופות וקצוצות

4 עגבניות, קצוצות דק

200 גרם רכז עגבניות

2 כוסות ציר עוף או ציר ירקות או מים

12 עלי גפן טריים או משומרים, קצוצים גס

כפית סוכר חום

כפית מלח

כפית תערובת תבלינים המורכבת מחלקים שווים של פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט טחון, פפריקה מתוקה וקינמון טחון

1 לימון

 

לכדורי הבשר:

בצל, קלוף

שן שום, קלופה

כף שמן זית

8 עלי גפן, טריים או משומרים

500 גרם בשר בקר טחון

ביצה

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית כמון טחון

כפית פפריקה מתוקה

כפית וחצי מלח

1/4 כוס פירורי לחם

 

אופן הכנה:

  • כדורי הבשר: שמים במעבד המזון את הבצל, השום ושמן הזית ועלי הגפן  ומעבדים עד שמתקבלת מחית. מעבירים לקערה ומוסיפים את כל שאר המרכיבים. לשים בידים לעיסה אחידה ויוצרים כדורים בגודל עגבניות שרי.
  • הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים קלות את הבצל, מעל להבה בינונית - גבוהה, עד שהוא שקוף.
  • מוסיפים את השום ומטגנים קלות, מוסיפים את העגבניות ומבשלים כמה דקות, תוך ערבוב, מעל להבה בינונית-גבוהה.
  • מוסיפים את רכז העגבניות ומערבבים. מוסיפים את ציר העוף או המים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את עלי הגפן, הסוכר והתבלינים וסוחטים פנימה את הלימון.
  • מוסיפים את כדורי הבשר בשכבה אחת לתוך הרוטב המבעבע, בשכבה אחת, כך שהרוטב לא ממש מכסה אותם אלא הם מבצבבים ממנו קצת.
  • מבשלים על להבה בינונית גבוהה כמה דקות, בלי להזיז את כדורי הבשר. הופכים בסיר בזהירות, מכסים ומבשלים 20 דקות מעל להבה בינונית עד שהרוטב סמיך וכדורי הבשר עשויים.
  • מגישים מיד או אורזים בקופסה אטומה ומאחסנים במקרר עד 4 ימים.

 

>> לתוכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מתוך התוכנית:

נודלס טחינה ושומשום
לזניה בטטות
מאפינס בננות ושוקולד

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.