מתכון למאפינס בננות ושוקולד

 
ריחניים ומפתים
ריחניים ומפתים צילום: שי רוזנצווייג
 
עודכן 19:05 12/05/2012

בקלי קלות ובלי יותר מדי מאמץ - מאפינס בננות רכים בניחוח מפתה שמחביאים בתוכם קוביות שוקולד

 
 
 
 
 

6 מאפינס בתבנית שקעים בקוטר 8 ס"מ או 12 מאפינס בתבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ

 

מצרכים:

מעט חמאה לשימון התבנית

3  בננות בינוניות בשלות מאוד, קלופות

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

120 גרם חמאה, רכה מאוד

2 ביצים

כוס וחצי (210 גרם) קמח תופח

100 גר' שוקולד חלב או שוקולד מריר, שבור לחלקים בגודל קטן-בינוני

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את שקעי התבנית או מרפדים אותם במנז'טים מנייר.
  • שמים את הבננות הקלופות בקערת המיקסר ומועכים אותן היטב במזלג או במועך פירה, עד שמתקבלת עיסת בננות רכה.
  • מוסיפים את הסוכר והחמאה ומערבלים יחד כדקה במהירות בינונית, רק עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומערבלים כמה שניות אחרי כל הוספה.
  • מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים פנימה את הקמח. מערבבים ידנית עם כף עץ בכמה תנועות קצרות ואחידות, רק עד שהעיסה אחידה (הסיבה: ערבוב יתר יגרום למאפינס להיות דחוסים וקשים. ערבוב קצר ישאיר אותם רכים).
  • מוסיפים את השוקולד ומערבבים קלות עם כף עץ בכמה תנועות קצרות.
  • יוצקים את העיסה לשקעים, עד ל-3/4 מגובהם.
  • אופים במשך 20-15 דקות, עד שהמאפינס תופחים וזהובים וקיסם הננעץ במרכז יוצא לח עם מעט פירורים עליו. מוציאים את התבנית מהתנור.
  • מעולה להגיש את המאפינס חמימים  היישר מהתנור. כשבוצעים אותם, השוקולד הנמס נוזל ונוטף.
  • אפשר להגיש מיד ואפשר לארוז בקופסה אטומה ולשמור עד 3 ימים בטמפרטורת החדר.

 

>> לתוכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מתוך התוכנית:

נודלס טחינה ושומשום
לזניה בטטות
כדורי בשר יווניים ברוטב עלי גפן ועגבניות

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.