סנונית ראשונה לחג או: עוגת גבינה ומרציפן

 
גם אם אתם לא אוהבים מרציפן. עוגת גבינה ומרציפן
גם אם אתם לא אוהבים מרציפן. עוגת גבינה ומרציפן צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 07:05 07/05/2012

ליטל לבל-אלפנדרי משחזרת מתכון לעוגה מעולה שטעמה בטיול בברלין - שכבת עוגיות לוטוס עם גבינת שמנת ומרציפן שמוסיף טעם עדין של שקדים

 
 
 
 
 

אצלי בבית, ובייחוד במקרר, כבר "מריחים" את ריח חג השבועות המתקרב. המקרר עמוס בגבינות ומצרכים שיהפכו במהרה לקינוחים ומלוחים לחג. אמנם אני לא מאכלני עוגות הגבינה, אבל כן אוהבת מאוד לאפות אותן, ובכלל לאפות עם גבינה. אין בעייני כמו ארוחה חלבית טובה, מסביב לשולחן חגיגי, עם בקבוק יין טוב ואנשים אהובים איתך.

בסוכות האחרון טסנו לטיול בברלין (שהיה מדהים אגב), ובאחד הימים יצאנו לעיירה סמוכה, קטנה וציורית. עצרנו בקונדיטוריה קטנטנה שמכרה רק עוגות גבינה, מהקלאסית ועד לשילובים מעניינים ומפתיעים. אחת מהעוגות שטעמנו הייתה "גבינה ומרציפן", שהייתה מדהימה והשאירה טעם של עוד ורצון עז לשחזר אותה. את המתכון שלהם אין לי, אך החלטתי לנסות ולהכין גרסה עצמאית.


אצלי בבית לא חובבים מרציפן אז חיכיתי לסיבה מספיק טובה אחרת להכין את העוגה. בשבוע שעבר חגג חמי יום הולדת, וכחובב מרציפן מושבע, ידעתי מיד באיזה עוגה אפתיע אותו. טעם המרציפן מורגש, אך בצורה עדינה ולא משתלטת, ומשתלב מצוין עם טעם הגבינה העשיר. מחצית העוגה הראשונה חוסלה על ידי חמישה גרגרנים שטענו דקה קודם שהם שבעים מארוחת הערב.

 

 
עוגת גבינה ומרציפן. מתחסלת בצ'יק
עוגת גבינה ומרציפן. מתחסלת בצ'יק צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 

מצרכים לבסיס:
200 גרם עוגיות לוטוס (או עוגיות חמאה)
50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים
70 גרם חמאה מומסת


לעוגה:
200 גרם מרציפן
400 גרם גבינת ריקוטה
400 גרם גבינת שמנת
200 גרם (גביע) שמנת חמוצה
4 ביצים, גודל L
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
2 כפיות תמצית שקדים (לא חובה)


לציפוי:
200 גרם (גביע) שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
50 גרם שברי שקדים/שקדים פרוסים

אופן הכנת הבסיס:

  • טוחנים את העוגיות לפירורים דקים ומניחים בקערה. מוסיפים את השקדים והחמאה המומסת ומערבבים היטב לקבלת תערובת פירורית לחה.
  • מהדקים היטב את התערובת לבסיס התבנית ומניחים בצד עד לשימוש.
  • מחממים תנור ל-160 מעלות.


הכנת העוגה:

  • חותכים את המרציפן לקוביות, שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כשתי דקות עד לריכוך. מוסיפים לקערה את הגבינות, שמנת חמוצה, סוכר ותמצית שקדים ומערבלים לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הביצים, אחת אחת, עד להטמעה בתערובת וקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים בעדינות (התערובת נוזלית!) את התערובת על הבסיס, ואופים כשעה ורבע במרכז התנור, שחומם מראש, עד להשחמה קלה של העוגה. מוציאים מהתנור (העוגה תהיה מעט רוטטת במרכז וזה בסדר) ומצנים לטמפ' החדר.


הכנת הציפוי:

  • ניתן לצפות את העוגה רק לאחר שהגיעה לטמפ' החדר.
  • שמים בקערה את השמנת החמוצה והסוכר וטורפים היטב לתערובת אחידה וחלקה. מוזגים את הציפוי על העוגה ומיישרים בעזרת פלטה (או לקקן). מעבירים את עוגת הגבינה והמרציפן למקרר לקירור למשך לילה.
  • לאחר לילה במקרר, מקשטים את "מסגרת" עוגת הגבינה בשברי שקדים או שקדים פרוסים ומגישים.

 

 
ביס שכולו עונג מתוק של עוגת גבינה ומרציפן
ביס שכולו עונג מתוק של עוגת גבינה ומרציפן צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור ליטקייק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.