מתכון לרולדת פיסטוק במילוי קרם גבינה ותותים

 
שילוב מנצח
שילוב מנצח צילום: נטלי לוין
 
עודכן 07:55 09/05/2012

אחרי שהכינה אינספור פעמים את הרולדה של סבתה, החליטה נטלי לוין להכין את העוגה בצורה קצת שונה, הוסיפה פיסטוקים לבצק ומילאה אותה בקרם ריקוטה עשיר ומפנק, שמשתלב מעולה גם עם התותים האחרונים של העונה

 
 
 
 
 

יש לי רומן שלם עם הרולדה של סבתא שלי. אני מכינה אותה בגרסה הקלאסית לא מעט פעמים לכל אורך השנה, אבל לאחרונה החלטתי שאני חייבת לגוון ולעדכן אותה קצת. במקום הרולדה הקלאסית עם הקמח, הביצים והסוכר החלטתי להוסיף קצת פיסטוקים טחונים ומחית פיסטוק לבצק, שנתנו צבע ירקרק ויפה. את הקצפת המסורתית המרתי בקרם ריקוטה עדין, שנתן טעם עמוק ומעניין יותר, וגם השתלב מעולה עם קוביות תותים טריים שהשריתי במעט ברנדי. התוצאה הייתה שילוב טעמים פשוט נהדר ברולדה שמזכירה לי ימים אחרים של ילדות, תום ואהבה.

 

רולדת פיסטוק במלית קרם ריקוטה ותותים

רולדה אחת באורך של תבנית תנור סטנדרטית

 

מצרכים לרולדת פיסטוק:
3 ביצים
100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
קורט מלח
כפית תמצית וניל
כף גדושה מחית פיסטוק
גרידת לימון מחצי לימון
100 גרם (2/3 כוס) קמח
30 גרם פיסטוק טבעי טחון
חצי כפית אבקת אפייה

 

לקרם ריקוטה:
125 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם גבינת ריקוטה טרייה
כפית תמצית וניל
50 גרם אבקת סוכר

 

לתותים:
סלסילת תותים
2 כפות סוכר
2 כפות ברנדי

אבקת סוכר

 

מעט פיסטוקים קלויים קצוצים

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן קלות.
  • רולדת פיסטוקים: במיקסר עם וו הקצפה מניחים ביצים, סוכר, מלח ווניל ומקציפים 3-4 דקות עד שנהיה קצף לבן וסמיך.
  • מוסיפים פנימה את מחית הפיסטוק וגרידת הלימון וממשיכים להקציף עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים פנימה קמח, פיסטוק טחון ואבקת האפייה ומקפלים לתערובת אחידה.
  • בעזרת פלטה או קלף משטחים את הבלילה על גבי תבנית התנור עם נייר האפייה.
  • אופים כ6-8 דקות, עד שהרולדה מזהיבה וקפיצית למגע.
  • מצננים את הרולדה לחלוטין לפני שממלאים אותה. אפשר לצנן אותה בתבנית, ואפשר גם לגלגל אותה בעודה חמה במגבת נקייה, אבל זה לא חובה.
  • מכינים את התותים: שוטפים ומסירים את העוקץ לתותים, ושומרים 5-6 יפים ושלמים לקישוט.
  • חותכים את התותים לקוביות לא קטנות מדי ומניחים בקערה קטנה.
  • מוסיפים פנימה סוכר וברנדי ומערבבים היטב. מניחים לתותים לספוג את טעם הברנדי למשך כחצי שעה, ובינתיים מכינים את המלית.
  • קרם ריקוטה: מקציפים שמנת מתוקה, גבינת ריקוטה, וניל ואבקת סוכר עד שמתקבלת קציפה אוורירית, יציבה ואחידה.
  • ממלאים ומגלגלים: מורחים על הרולדה שכבה אחידה ונדיבה של קרם ריקוטה. מומלץ לשמור כרבע מכמות הקרם לקישוט.
  • מעל הקרם מפזרים באחידות תותים (אפשר עם מעט מהסירופ, אך לא יותר מדי).
  • מגלגלים לרולדה הדוקה, בוזקים מעט אבקת סוכר, ומקשטים בקרם ריקוטה, תותים ומעט פיסטוקים קצוצים.
  • שומרים במקרר ומגישים.

 

 
זכרונות ילדות רחוקים
זכרונות ילדות רחוקים צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • הרולדה במיטבה יום אחרי ההכנה, אז הטעמים משתלבים בצורה מושלמת.
  • שומרים את הרולדה במקרר 3-4 ימים. לא ניתן להקפיא את הרולדה.
  • מומלץ לקשט את הרולדה ממש לפני ההגשה, אחרת התותים "מתעייפים".
  • אם לא אוהבים פיסטוקים אפשר להשתמש באגוזי לוז או פקאן במקום (ברולדה עצמה וגם בקישוט).
  • מחית פיסטוק אפשר להשיג בכל חנות מתמחה למוצרי אפייה וחומרי גלם. שימו לב שהמחית לא מכילה בעיקר צבע מאכל (יש לא מעט מחיות "כמו פיסטוק" שהן אמנם ירוקות מאוד, אבל בסופו של דבר מכילות ממש מעט פיסטוקים). קראו את התווית!

 

בקרו בעמוד הפייסבוק של עוגיו.נט.

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט.

 

עוגיו.נט אחת קטנה:

מתכון לטירמיסו בכוסות אישיות

מתכון לעוגת גזר עם אגוזים

מתכון לטרייפל שוקולד, תותים וקצפת
מתכון למוס שוקולד וברנדי

מתכון לפאי שוקולד מריר

מתכון לאצבעות שוקולד עם חמאת בוטנים

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.