מעשה ב-3 נשים או: מתכון לריבת תותים

 
ריבת תותים
ריבת תותים צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 07:41 08/05/2012

רגע לפני שהפרי האדום נעלם מהשווקים, נפגשו 3 נשים לערב שכולו גלי חום במטבח, תותים אדומים בקערה וצנצנות מלאות בריבה אדומה שתמשיך לככב גם בקיץ

 
 
 
 
 

מדי כמה שבועות, כשמפלס הקלוריות יורד והרעב עולה, נערכת שיחת אס אמ אס שבסופה אנחנו נפגשות לערב של בישולים ואפייה. מי זה אנחנו אתם תוהים? נטלי לוין (אתם מכירים אותה יותר כעוגיו.נט), מעיין נדיר (מהבלוג קולינרי ועוד) ואנוכי (על המצלמה) - 3 נשים שהמטבח הוא המקום החביב עליהן בבית.

 

ברוב המקרים זה נגמר בארוחה מושחתת, אבל ממש. הפעם החלטנו לנצל את סוף עונת התותים והמחירים הזולים כדי להכין ריבה סמיכה וריחנית שתככב אצלנו גם בימים החמים שבפתח. זה כמובן לא בא במקום פיצה שנאפתה בתנור (בכל זאת צריך משהו מלוח לפני כל המתוק הזה), אבל זה כבר לכתבה אחרת.

 

אז נכון, חצי שעה אחרי שהתחלנו והכיריים נראו כמו אחרי מלחמה (זה מה שקורה כשלא משגיחים על הריבה והיא גולשת החוצה) ונכון שהטמפרטורות במטבח הגיעו לגבהים חדשים (דמיינו פיצה בתנור לוהט ו-2 להבות מתחת לסירים ענקיים) אבל רגע אחרי שהריבה נכנסה לצנצנות והכפית טיילה בתוך הסיר כדי לטעום מהשאריות, הבנו סופית שהיה שווה את זה.

 

 

 
נפטרים מהעלים הירוקים
נפטרים מהעלים הירוקים צילום : רחלי קרוט
 

ריבת תותים

3 צנצנות בינוניות

 

מצרכים:

1 ק"ג תותים טריים שטופים
600 גרם סוכר לבן
1 כף מחית וניל או תמצית איכותית או מקל וניל
מיץ מלימון שלם

 

אופן הכנה:

  • בסיר כבד בעל תחתית עבה מניחים את כל החומרים, מערבבים יחד ומשהים בצד כשעה - שעתיים, עד שהפירות מתחילים להגיר מעט נוזלים (מפאת חוסר זמן אנחנו דילגנו על השלב הזה ויצאה ריבה מעולה, לשיקולכם).

 

 
שוטפים את התותים היטב
שוטפים את התותים היטב צילום : רחלי קרוט
 
  • מבשלים את הריבה על אש בינונית, וברגע שהסוכר נמס לחלוטין מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל את הריבה כשעה תוך ערבוב מדי מספר דקות וכיפוי הקצף הלבנבן שנוצר מעל הריבה.

 

 
מבשלים את התותים עם הסוכר
מבשלים את התותים עם הסוכר צילום : רחלי קרוט
 
 
  • איך יודעים שהריבה מוכנה? שמים כף מהריבה על צלחת ומחכים כמה שניות, מעבירים את האצבע באמצע (זהירות, חם) ובודקים אם השביל שנוצר נשאר או חוזר בחזרה. אם נותר שביל על הצלחת סימן שהריבה מוכנה.

 

 
לבה אדומה
לבה אדומה צילום : רחלי קרוט
 
  • בתום הבישול מעבירים את הריבה המוכנה לצנצנות מעוקרות והופכים את הצנצנות עד שהריבה מתקררת לחלוטין.

 

 
אפשר להשתמש גם לשדרוג עוגות
אפשר להשתמש גם לשדרוג עוגות צילום : רחלי קרוט
 
 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.