נוסטלגיה מתוקה או: עוגת שמרים בבקה שוקולד

 
שבילים מתוקים של שוקולד
שבילים מתוקים של שוקולד צילום: קרן ביטון-כהן
 
עודכן 08:00 13/05/2012

הקונדיטור אורן בקר נזכר בימיה הטובים של מכבי פ"ת ובמאפים המענגים של דודה רוחמה. וגם: בהשראת הדודה האהובה, מתכון לעוגת שמרים במילוי שוקולד שתעלה חיוך על הפנים

 
 
 
 
 

שבוע טוב חברים יקרים! קודם כל אני מקווה שכולם בריאים ושלמים ודרוכים לשבוע חדש.

 

השבוע האחרון היה אצלי בסימן מקרונים ושוקולד. כל יום עבר בין הסדנאות להכנת מקרונים לבין קינוחי שוקולד מפנקים. זה היה שבוע מאד חוויתי ונעים, אמנם עמוס מאד מבחינת העבודה - אך מאד כיפי. בנוסף, גרמתי לדי הרבה תלמידים להיות שמחים ומרוצים, והידיעה שהעשרתי להם את הידע שווה יותר מכל דבר אחר.

 

השבוע ישבתי עם לאה קנטור, מהפקת הספר שאני כותב, ובמשך שעות ישבנו וכתבנו סיפורים אישיים שילוו את המתכונים והצילומים. כל הסיפורים לקוחים מהחיים ואיכשהו בדרך כזאת או אחרת הובילו אותי לדרך שאני נמצא בה היום. במהלך הישיבה נזכרתי בסבתי בינה בקר ז"ל ובדודה שלי רוחמה, שהיתה מכינה מאפי שמרים שאין כדוגמתם.

התרגשתי כל כך וממש עלו בי רוחות של ילדות שהזכירו לי את התקופה בה דודה רוחמה היתה מזמינה את כל המשפחה כי מכבי פתח תקוה, קבוצת הכדורגל האהודה עלי ניצחה בדרבי, וזו היתה סיבה מספיק טובה לשמוח וליהנות מהמאפים הנפלאים. היום, כשאני צופה בירידה של מכבי פתח תקוה לליגה הלאומית, אני לא בטוח שהיינו זוכים לפינוקים כאלה.

 

השבוע הזה גרם לי להכין את בבקת השוקולד של הדודה המדוברת ולחזור 25 שנה אחורה לימים אחרים וקסומים ורוחות של ילדות נפלאה. אני חושב שלטעם הזה אין מתחרה, מתוחכם ככל שיהיה. בבקה שוקולד זוהי עוגת שמרים נפלאה בעיני לכל הזדמנות בכל עונות השנה, ותמיד פרוסה ממנה תשפר את מצב הרוח ותעשה חשק לעוד ביס מענג. אני מקדיש את המתכון הזה לתקופת הילדות שלי, לדודה רוחמה ולמכבי פתח תקוה הקבוצה שאני אוהב מגיל קטן מאד. ולכם אני מאחל שבוע שוקולדי מתוק ומיוחד.

 

 
זכרונות ילדות
זכרונות ילדות צילום : קרן ביטון-כהן
 

בבקה שוקולד

2 תבניות בבקה

 

מצרכים לבצק:

500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח מנופה

חצי שקית או חצי קובית שמרית

2 ביצים גודל M

1 כפית מלח

1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר

100 גרם חמאה רכה

1/2 כוס (125 מ"ל) חלב

 

לשוקולד המומס:

2 כפות חמאה

200 גר' שוקולד

ביצה טרופה למריחה לפני האפייה

 

אופן הכנה:

  • מתחילים בהכנת מילוי השוקולד: ממיסים את השוקולד עם החמאה במיקרו ומצננים בטמפרטורת החדר.
  • מכינים את הבצק: בקערת מערבל עם וו לישה מכניסים את כל החומרים מלבד החמאה הרכה.
  • לשים במהירות נמוכה כ-4 דקות תוך כדי הוספה הדרגתית של קוביות החמאה.
  • לשים עוד 4 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • יוצרים בקערה כדור מקומח ומשהים במקרר מכוסה למשך כחצי שעה.
  • מחלקים הבצק ל-2 חלקים שווים.
  • מרדדים כל חלק לעיגול ומורחים בתערובת השוקולד המומס.
  • מגלגלים לגליל ויוצרים צורת עיגול.
  • מניחים כל עיגול בתבנית בבקה משומנת.
  • מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • אופים כ-25 דק' בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהבצק מזהיב.
  • לאחר שהבבקה נאפתה והתקררה ניתן לקשט באבקת סוכר או גלזורה שקופה.

 

אורן בקר הוא שף קונדיטור ובעל ביה"ס לאפייה Oren Becker Chef Workshop

 

אורן אופה קסמים:

מתכון למעדן שוקולד ופסיפלורה

מתכון לפיננסייה פיסטוק ונוגט

מתכון לטארט קראנץ' אגוזים

מתכון לקראנץ חלבה ושוקולד

מתכון למוס שוקולד בכוסות

 
עוד כתבות במדור אורן אופה קסמים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.