שף בשבוע • יואב בר - מאראבו

 
שף יואב בר ממסעדת מאראבו
שף יואב בר ממסעדת מאראבו צילום: יח"צ
 
עודכן 11:37 08/05/2012
עֹז תלם

הוא חולה על אשכוליות, לא יכול לבשל בלי שמן זית ומאמין שאסור לטבחים צעירים לזלזל בלימודי בישול מן היסוד. ראיון עם השף יואב בר

 
 
 
 
 

המלצה של חבר הכניסה את יואב בר במקרה לבית ספר לבישול. את דרכו הקולינרית המשיך במחלקות השונות של בית הספר לבישול של מלון דן. לאחר מכן החל לעבוד במלון 'פלמירה' באילת, כאחראי משמרת, סו-שף ולאחר מכן שף המלון, תקופה של 10 שנים. הוא גם מקפיד לצאת להשתלמויות והספיק לבקר ב CIA ניו יורק, ובקורדון בלו בלונדון, וכן סיים לימודי מאסטר שף מטעם האוניברסיטה העברית בפקולטה לחקלאות ברחובות. כיום הוא השף הראשי של מסעדת מראבו ברמת גן.

 

חומר גלם שלא מקבל מספיק כבוד?

אשכוליות - חומר גלם שאפשר לעשות איתו המון אך אני לא רואה אותו הרבה בצלחות.

 

מה הפדיחה הכי גדולה שעשית במטבח?

באחת התוכניות שלי בקרב סכינים רציתי להכין ניוקי מסולת. רציתי להיות יצירתי אך המנה התפרקה כל פעם מחדש ולא יכולתי להגיש אותה. פדיחה גדולה למי שגדל על סולת על כל צורותיה.

 

מה עדיין לא בישלת והיית רוצה לבשל?

עדיין לא יצא לי לבשל צפרדעים.

 

אני לא יכול לבשל בלי..

שמן זית.

 
קברנה שיראז הסדרה האזורית
קברנה שיראז הסדרה האזורית צילום: יח"צ

איזה מנה היית משדך ליין קברנה שיראז מהסדרה האזורית של יקבי כרמל?

היין עשיר בטעמים פירותיים, שמאוד מתחברים למנות שמאופיינות בטעמי אדמה. מנה שתשתדך אליו מצוין היא ראגו עגל, פטריות, ירקות שורש, ניוקי מטוגן ופירה.

 

לקוח שלא תשכח

היה לי לקוח מוכר מאד שהיה יושב ומזמין סטייק אנטרקוט, שותה קפה ואחר כך מבקש חביתה.

 

המנה הכי הזויה שהכנת

לשון בקר, מלון וקרם וניל.

 

מה נותן לך השראה

טיולים בחו"ל בשווקים, במסעדות, ריחות שונים ממה שאני רגיל אליהם. כל פעם כשאני חוזר מטיול כזה, אני מתמלא יצירה ורעיונות למנות חדשות.

 

טיפ לאנשים שרוצים להצליח בעולם הקולינרי

ללמוד את המקצוע מהבסיס, אני נתקל בטבחים צעירים שמגיעים מאד כישרוניים, אבל לא מכירים את היסודות. לדעתי חשוב מאד להכיר את היסודות - על זה אפשר לבנות את הכל, ובנוסף להשתלם כמה שיותר במסעדות בארץ ובחו"ל.

 

>> עוד ראיונות עם השפים של המסעדות הטובות בארץ במדור שף בשבוע

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

מתכון לפרגית בפפריקה עם עגבניות צלויות

ראיון עם מנהל היצוא של יקב פאוסטינו מספרד

שף בשבוע • אורי ארנון, ארנולד'ס

המלצת ספר: נשים ויין, סיפור אהבה

מחקר: יין אדום יכול לסייע להרזיה

יינות למנגל

ראיון עם אבירם כץ, סומלייה מסעדת טוטו

המדריך המלא להכנת ריזוטו בבית

 
עוד כתבות במדור תרבות היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.