מתכון לקיש פילו במילוי תרד וגבינות

 
חם, ריחני וחגיגי
חם, ריחני וחגיגי צילום: כפיר חרבי
 
עודכן 07:49 16/05/2012

במקום הבצק הפריך המסורתי, מכינים קיש על בסיס בצק פילו מתפצפץ במילוי תרד וגבינות

 
 
 
 
 

תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ

 

מצרכים:

5 עלי פילו, מופשרים
מעט שמן או חמאה מומסת להברשת הבצק

 

למילוי:

1 שקית (800 גרם) עלי תרד מוקפאים

100 גרם גבינה בולגרית מגוררת

250 גרם גבינת כנען

3 ביצים

1 שמנת לבישול

1 שן שום קצוצה דק

מלח, פלפל

3 כפות קמח תופח

1 חבילה גבינת פרומעז חתוכה לפרוסות

 

אופן הכנה:

  • מפשירים את התרד במשך לילה במסננת מעל צלחת.
  • מערבבים את הגבינה הבולגרית וגבינת כנען עם הביצים והשמנת לבישול לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את השום, התרד, המלח והפלפל ומערבבים.
  • לבסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שאחיד.
  • פותחים עלה של פילו על תבנית אפייה מקומחת, משמנים את חלקו העליון, עליו מניחים עלה נוסף, וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
  • את שולי הבצק שנותר מצמידים לדופן התבנית.
  • לריפוד הדפנות: לוקחים 2 עלי פילו, משמנים ומקפלים כל עלה לשלושה חלקים שווים, מצמידים את העלים המקופלים על דופן התבנית ומהדקים.
  • יוצקים את תערובת המילוי על העלים ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-30 דקות.
  • מוציאים מהתנור, מפזרים את פרוסות הפרומעז ואופים כ- 20 דקות נוספות.


המתכון באדיבות עמית דונסקוי לסנפרוסט.

 

מחפשים עוד מתכונים לשבועות? נסו את אלה:

קיש בצל וכרישה

בוריקיטס במילוי גבינות

טארט כרישה וגבינות

מתכוני פסטה מהמטבח האיטלקי

הלהיט שכבש את אמריקה: מיני לזניה

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.