מתכון לפריטטה עם גזר וקישואים

 
ספק חביתה ספק פשטידה
ספק חביתה ספק פשטידה צילום: קרן ביטון-כהן
 
עודכן 07:32 15/05/2012

מתחילה כמו חביתה ומסתיימת כמו פשטידה • פריטטה איטלקית משודרגת עם קישואים, גזר ומיונז שמוסיף עסיסיות

 
 
 
 
 

זמן עבודה: 20 דקות

זמן הכנה: 30 דקות

רמת קושי: קל

 

מצרכים ל-4-5 מנות:

7 ביצים

2 כפות גדושות מיונז

2 קישואים מגוררים

2 גזרים קלופים ומגוררים

בצל סגול בגודל בינוני חתוך לקוביות קטנות

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט שמן זית

 

אופן הכנה:

  • מחממים מחבת נון סטיק רחבה, שניתן להכניס לתנור עם מעט שמן זית.
  • מוסיפים את הגזר המגורר והבצל הקצוץ ומטגנים אגב ערבוב במשך 3 דקות או עד שהגזר מתחיל להתרכך.
  • סוחטים את הקישואים המגוררים כדי להיפטר מנוזלים עודפים.
  • מוסיפים אותם למחבת ומטגנים, תוך כדי ערבוב כ-3 דקות נוספות.
  • בקערה, טורפים את הביצים, המיונז ומעט תיבול, עד לקבלת בלילה אחידה בצבעה. המיונז עוזר לשמור על עסיסיות הפריטטה.
  • שופכים את הבלילה למחבת ובוחשים היטב.
  • מנמיכים את האש ומבשלים, עד שהפריטטה נראית מבושלת עד 3/4 גובה.
  • מעבירים לתנור, שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים 4 דקות או עד, שהביצים התייצבו לחלוטין.
  • מוציאים מהתנור, נותנים לפריטטה להתקרר מעט.
  • בעת ההגשה הופכים את המחבת מעל לצלחת נאה.
  • מגישים מיד ביחד עם עגבניות טריות או קר כפשטידה.

 

 
מהמטבח האיטלקי
מהמטבח האיטלקי צילום : קרן ביטון-כהן
 
 
עוד כתבות במדור טעים להכיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.