מתכון לפשטידת ברוקולי

הדפס
 
מתאים גם לפיקניק
מתאים גם לפיקניק צילום: קרן ביטון-כהן
 
עודכן 07:24 17/05/2012

מאפה ביתי שכל המשפחה תאהב - פשטידת ברוקולי עם עשבי תיבול ומיונז ששומר על העסיסיות. מומלץ להגיש עם סלט ירקות

 

זמן עבודה: חצי שעה  

זמן הכנה: שעה           

רמת קושי: קל

 

מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

ראש ברוקולי בגודל בינוני (ניתן להשתמש גם בחצי חבילה של קפוא)

5 כפות מיונז

1 ביצה

חופן גדול של עלי פטרוזיליה, קצוצים

חצי צרור גבעולי עירית, קצוצים דק (ניתן להשתמש גם בבצל ירוק)

1 קוטג'

2 כפות קמח (+ קמח לקימוח התבניות)

1/4 כוס חלב

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן הכנה:

  • אם משתמשים בברוקולי קפוא, מפשירים אותו ומניחים במסננת על מנת להפטר מנוזלים עודפים.
  • במידה ובחרתם בברוקולי טרי, חותכים את החלק העליון לתפרחות. את החלק התחתון של הגבעול קוטמים ומשתמשים בו למרקים או מנות אחרות.
  • מרתיחים סיר עם מים, מוסיפים את הברוקולי וחולטים 2-3 דקות או עד, שהברוקולי התרכך אך עדיין שומר על מרקמו והוא בעל צבע ירוק בוהק.
  • מוציאים מהסיר ושמים למי קרח.
  • בקערה מערבבים את כל שאר המצרכים לתערובת אחידה. המיונז מוסיף עסיסיות לפשטידה ומעשיר את טעמה.
  • מוסיפים את הברוקולי המוכן לקערה ומערבבים. מחלקים את הבלילה בין שתי תבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 30 דקות או עד שהמאפה התייצב.
  • מוציאים מהתנור, מניחים למאפה מעט להתקרר ומגישים, יחד עם סלט עלים או סלט ירקות.

 

 
מגישים ביחד עם סלט עלים או סלט ירקות
מגישים ביחד עם סלט עלים או סלט ירקות צילום : קרן ביטון-כהן
 
 
עוד כתבות במדור טעים להכיר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.