10 דברים שלא ידעתם על סושי

 
חייבים להשתמש בסכין חדה
חייבים להשתמש בסכין חדה צילום: אסף רונן
 
עודכן 07:41 15/05/2012

איזו צורת גלגול היא הנפוצה ביותר ולמה, על פי המסורת היפנית, נשים אינן יכולות להכין סושי? כל מה שרציתם לדעת על המאכל היפני שנולד בכלל בסין

 
 
 
 
 

(1) סושי או זושי?

המילה "סושי" ביפנית, מתייחסת לאורז המתובל ולא לדג. לכל סוג של רול או צורת חיתוך של הדג יש שם שונה. המילה עצמה אגב מבוטאת ביפנית יותר כמו "זושי".

 

(2) הוא בכלל סיני!
בדומה להרבה מאכלים כמו פסטה ואף גלידה, מקור הסושי (אמנם לא בצורתו הנוכחית) הוא בסין העתיקה, שם פותח כשיטה לשימור מזון בה הדגים לא הוגשו טריים אלא משומרים.

 

(3) מחירי עתק
80% מטונת ה"בלו פין", שנלכד בכל העולם משמש להכנת סושי. ביפן משלמים את המחירים הגבוהים ביותר עבור טונה איכותית. השיא על מחיר טונה עומד על כמעט 400,000 דולר עבור דג במשקל 240 ק"ג. זה אומר מעל 1600 דולר לק"ג!

 

(4) הכשרה ארוכה ומפרכת
הכשרה מסורתית של מאסטר סושי ביפן לוקחת מעל 10 שנים. כיום, בגלל הפופולאריות של הסושי, בכל העולם הרבה טבחים יפנים מעדיפים לוותר על שנות ההכשרה הרבות ולעבוד מחוץ ליפן.

 

(5) עם מקלות או בעזרת הידיים?
צורת האכילה המסורתית ביפן שונה ממה שאנו חושבים. ניגירי ומאקי אוכלים בעזרת הידיים (קצות האצבעות בלבד) וטובלים את הניגירי ברוטב הסויה רק מצד הדג משום שהמטרה לתבל מעט את הדג ולא את האורז שמגיע מתובל. סשימי (דג נא) אוכלים בעזרת מקלות אכילה,ותוספת וואסאבי אינה מוגשת לשולחן. הסושי מאסטר מתבל בכמות הנחוצה ולכן זה נחשב חוסר נימוס לבקש תוספת וואסאבי.

 
מה צורת הגלגול הנפוצה ביותר?
מה צורת הגלגול הנפוצה ביותר? צילום: אסף רונן

(6) סכינים חדים בלבד!

הסכינים לחיתוך הסושי בהם משתמשים מאסטרים ביפן חדים כתער. ישנם מספר יצרנים המייצרים סכינים באותן שיטות יצור עתיקות ששימשו ליצור חרבות הסמוראים. יצרן כזה מייצר מספר מועט של סכינים בשנה ומחירן מגיע לאלפי דולרים.

 

(7) פנימה והחוצה
צורת הגלגול הנפוצה ביותר של סושי במערב היא צורת ה"inside-out" בה האורז מחוץ לאצה. ביפן, עד לשנים האחרונות, לא היה ניתן למצוא מקומות המגישים רולים בצורה כזאת. מקור הרול הזה הוא מארה"ב, כנראה משום שהכנתו דורשת פחות מיומנות.

 

(8) סושי ונשים
לפי המסורת היפנית, נשים אינן יכולות להכין סושי איכותי משום שחום גופן גבוה יותר, דבר הפוגם באיכות הדג.

 

(9) רול של בריאות
סושי, כאשר הדג טרי והאורז אינו עומד זמן רב, נחשב לאחד המאכלים הבריאים ביותר משום שהוא מכיל פחמימות, חלבונים וירק והכל במנה אחת.

 

(10) אוהבים סושי?
על פי סקרים שנערכו בארצות המערב, מעל ל-90% מהמדינות, בחרו בסושי כאחד מ-3 המאכלים האהובים ביותר.

 

המידע באדיבות דניאל שליט, שף רשת מסעדות קיוטו.

 

אל תפספסו:

10 דברים שלא ידעתם על גלידה
24 הערים עם אוכל הרחוב הטוב ביותר
ראיון עם הבשלנית והאופה איילת הירשמן

כך תקלפו שום בפחות מ-10 שניות

שיטה מהירה לקילוף תפוחי אדמה

 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.