מתכון לעוגת גבינה בשכבות

 
עשירה ומפנקת במיוחד
עשירה ומפנקת במיוחד צילום: רונן מנגן
 
עודכן 15:37 09/05/2012

תחתית של בצק פריך, עוגת גבינה אפויה וקרם גבינת שמנת הופכים לעוגה מרשימה וטעימה

 
 
 
 
 

תבנית עגולה בקוטר 21 ס"מ

 

מצרכים לתחתית:

100 גרם חמאה בטמפרטורת חדר

150 גרם (כוס) קמח

חלמון

50 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר

50 גרם חמאה מומסת

 

למלית גבינה אפויה:

160 גרם (3/4 כוס) סוכר

25 גרם (2 כפות) קמח

50 גרם שמנת חמוצה

חלמון

2 ביצים

500 גרם גבינה 9%

125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה

וניל לפי הטעם

 

לקרם גבינת שמנת:

125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה

50 גר' (1/2 כוס) אבקת סוכר

5 גרם (כף) אינסטנט פודינג וניל

1/4 מקל וניל

125 גרם גבינת שמנת 30%

 

אופן הכנה:

  • תחתית: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית.
  • מוסיפים חלמון ומעבדים לבלילה חלקה.
  • מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק (עיבוד יתר פוגע במרקם).
  • מאחדים בידיים, עוטפים בניילון נצמד ומצננים למשך שעה-שעתיים עד שהבצק קר וקשה.
  • מרדדים ואופים על נייר אפייה ב-180 מעלות כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב. מקררים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • טוחנים את הבצק לפירורים, מערבבים אותו עם החמאה המומסת ומשטחים על התחתית.
  • מלית גבינה אפויה: מחממים תנור ל-150 מעלות.
  • בקערה טורפים בעדינות (לא מקציפים!) גבינה, סוכר, שמנת חמוצה, וניל, חלמונים וביצים.
  • מוסיפים קמח וטורפים לתערובת אחידה ללא גושים.
  • מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתערובת הגבינה.
  • יוצקים על תחתית הפירורים ואופים כ- 30 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רכה ורוטטת במרכז (היא לא אמורה להזהיב). מצננים.
  • קרם גבינת השמנת: במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, פודינג ווניל עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים פנימה את הגבינה וממשיכים להקציף עד שהקצפת יציבה ונוחה לזילוף.
  • יוצקים על העוגה הקרה, משטחים ומקררים.

 

המתכון באדיבות רשת רולדין.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים לשבועות? נסו את אלה:

עוגת גבינה ומרציפן

רולדת פיסטוק במילוי קרם גבינה ותותים

עוגת שמרים עם 2 אופציות למילוי

טירמיסו בכוסות אישיות

עוגת גבינה עם עוגיות אוראו

מתכון לעוגת גבינה ושוקולד

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.