ביקורת מסעדה - אבארג'

 
מסעדת אבראג'
מסעדת אבראג' צילום: סטאס קורינסקי
 
עודכן 19:39 09/05/2012

מנות ראשונות מפתיעות, עיקריות שהיו זקוקות להקפדה גדולה יותר וקינוחים שלא הצליחו להלהיב. רם פרייס סיטון קפץ ליפו העתיקה כדי לבקר במסעדת אבארג'. וגם: שירות מבולבל שמסתיים בחיוך

 
 
 
 
 

מתחילים מהסוף

שעה אחרי שהארוחה הסתיימה, החלטתי לבדוק במילון מה פירוש המילה אבראג' בערבית. הסתבר שהתרגום הוא "מזלות" - המסעדה קרויה על שם גשר המזלות ביפו העתיקה ותריסר הסמטאות העוטפות את המסעדה, כל אחת קרויה על שם מזל אחר מגלגל המזלות.

 

במוצ"ש קריר החלטנו, שותפי לארוחה ואני, לנסות את מזלנו במסעדה החדשה שנפתחה לפני כעשרה חודשים.

מדובר על מסעדה שחלק ניכר מהישיבה בה נמצא בחוץ, כך שאם אתם אוהבים את האווירה של יפו העתיקה ומזג האוויר מאפשר זאת, מומלץ בהחלט ללכת על האופציה הזו. אם לעומת זאת, אתם מעוניינים בערב אינטימי, תשמחו לגלות שבמעלה המדרגות ישנו חדר עם קשתות מעוגלות בסגנון עות'מאני ולצידו מרפסת שמשקיפה על יפו העתיקה. העיצוב אינו יומרני ובחלל המסעדה תמצאו מזכרות וקישוטים שונים שיזכירו לכם את יפו העתיקה כמו פינג'אן ישן או תמונה צבעונית, ראוי לציין שמבחינה עיצובית מדובר גם במעין מסע בזמן, שכן המבנה הוא מבנה מקורי בן יותר ממאה שנים שנבנה עוד בתקופה העות'מאנית.

 

 
אוירה של פעם
אוירה של פעם צילום : סטאס קורינסקי
 

ממשיכים לאוכל

לאחר שהתיישבנו באיזור החדר החמים, הוגשה לנו מנת קוביות חלומי צרובות בשמן זית עם קראסט תבלינים ביתי (34 ש"ח). קוביות החלומי היו צרובות כהלכה, לא שמנוניות אך עדיין קריספיות. משם המשכנו למרק סרטנים, שרימפס וקלאמרי. המרק היה טעים ומתובל היטב, הקלאמרי היה עשוי מצוין, אם כי השרימפס היו מאיכות פחות טובה וטעמם היה סביר בלבד. כששאלנו מדוע המרק נקרא מרק סרטנים בעוד שלא היו בו בכלל סרטנים, גילינו שגם המלצרית לא ידעה את התשובה. לאחר ששאלנו שוב והסברנו ממה עושים ציר סרטנים, הבנו שמדובר במרק ציר סרטנים.

 

הישר מהסרטנים המשכנו לקלמרי מטוגן על עלים צעירים (37 ש"ח). הטיגון היה במידה הנכונה, הציפוי היה זהוב ופריך וללא עודפי שמן מיותרים ובהחלט מדובר במנה טעימה כמנה ראשונה. לצד אלו הוגש לנו חציל בטחינה שמוגש בדרך כלל עם פוקאצ'ה (36 ש"ח). אם יש משהו שאפשר להגיד על המנה הזאת, זה שמרוב טחינה בקושי שמנו לב לחציל, וחבל, כי התרשמנו שהוא היה עשוי היטב.

 

עוד מנה שמעט אכזבה הייתה הקבב לוקוס וטונה - חומרי הגלם היו איכותיים וטעימים ואף המראה היה מפתה, הבעיה היחידה הייתה מידת העשייה. רצוי היה להגיש מנה שכזו במידת עשייה נמוכה יותר שתכבד את הדגים.

 

 
קדירת פירות ים - מסעדת אבראג'
קדירת פירות ים - מסעדת אבראג' צילום : סטאס קורינסקי
 

חוזרים לים

למרות שהמזלג שלנו כבר טייל במנות שהגיעו מהים, החלטנו להזמין את הקדירות פירות ים שמכילה סרטנים, מולים, שרימפס וקלמארי על בסיס שמנת, שום ותבלין אסייתי. המנה הייתה טעימה ובשר הסרטנים היה רך ואיכותי, הקלאמרי השתלב מצוין עם שאר המרכיבים והמולים "הסמיקו" מהתבלין האדמדם שהחמיא להם, רק השרימפס שהיו גם במרק ציר הסרטנים וחזרו לביקור היו מעט מאכזבים, אך המזל היה שכאן הם היו הרבה פחות דומיננטיים.

 

בכדי להעביר את הטעמים לקראת המנה הבאה, המשכנו עם סביצ'ה דג ים מתחלף (פלמידה אדומה במקרה שלנו) עם פלפל אדום, בצל אדום ומיץ לימון (35 ש"ח). המנה הייתה חמצמצה וטעימה ויכולה הייתה להיות מצויינת לו יחס המרכיבים שבמנה היה נוטה יותר לטובת הדג, אך עדיין מדובר במנה טובה ומומלצת בתור ראשונה או מנת ביניים.

 

משם המשכנו למנת לברק אפוי לצד לימון, שום ושיפקה. כאן קרה לנו מקרה מעט משעשע, המלצרית הגישה לנו את הדג והסבירה על הרוטב, אך לא הייתה בטוחה באיזה דג מדובר "בגלל שרציתי לזכור איזה רוטב זה, שכחתי באיזה דג מדובר" אמרה. לזכותה יש לומר שהדג האפוי משתנה מדי יום, אך בכל זאת היה מצופה ממנה לזכור איזה דג מוגש. אחרי מעט חיוכים, מבוכה קלה ומבט קצר במנה, הבנו שמדובר בלברק. החיוך המשיך לככב על הפנים שלנו גם כאשר טעמנו את המנה. הלברק היה מצוין ועשוי היטב, הרוטב החמיא לפריכות של הדג וגם התיבול הפיקנטי אך העדין היה במקום. אם צריך לבחור את המנה הטובה ביותר שאכלנו בערב זו ללא ספק המנה הזו. ברגע אחד קצר הרגשנו את טעמיו המיוחדים של האיזור, והמנה התנגנה על החך ממש כמו שירו של אבי טולדנו ששר "זוהי יפו".

 

משאירים את ההתלהבות בצד

כמי שמבקר במסעדות רבות, ברוב מסעדות הדגים ניכרת ההשקעה הרבה במנות, אך הקינוחים אינם מיוחדים וחוזרים על עצמם. גם כאן הכלל לא היה שונה. עוגת הגבינה שהוגשה עם רוטב פירות יער (38 ש"ח) הייתה בעלת בצק עבה מדי ומרקם לא אחיד, פאי התפוחים היה מעניין אך לא משהו שראוי לחזור בשבילו וקרם הברולה היה טוב, אך לא יותר מכך. שוב כלל מסעדת הדגים חזר על עצמו, הקינוחים אינם מצליחים להיות מלהיבים או מפתיעים ולכל היותר סבירים וחביבים.

 

 
צלעות טלה - מסעדת אבראג'
צלעות טלה - מסעדת אבראג' צילום : סטאס קורינסקי
 
 

השורה התחתונה

מדובר במסעדה לא יקרה במיוחד וללא יומרות רבות מדי. נקודה חשובה לציון היא השירות שהיה אדיב, אך לא מקצועי. המלצרית הייתה קשובה וחייכנית אך השירות לא היה מקצועי וראוי היה לו היה בידה של המלצרית יותר ידע על המנות השונות. ואם במנות עסקינן, אז הנה סיכום קצר: חוץ מהשרימפס ניתן לומר שפירות הים היו טובים, במיוחד הסרטנים. הדגים מצויינים וטריים ויש פלוס גדול בעובדה שהם מתחלפים מדי יום. הקינוחים, כפי שכבר ציינתי, סבירים אך אינם מלהיבים במיוחד או מפילים מהכיסא. דווקא המנות הראשונות ומנות הביניים מפתיעות לטובה, כמה מאלו בשילוב עם דג טוב ואווירת המקום הנעימה יכולים להוות סיום ראוי ליום של טיול ביפו העתיקה.

 

מסעדת אבארג'

כיכר קדומים 6, יפו העתיקה

 

ביקורת - Bagnolet

ביקורת מסעדה - טאפאיה

ביקורת מסעדה - שולחן

ביקורת מסעדה - אידי דגים

ביקורת בטרקלין - בר בשר

ביקורת במסעדת יפו תל אביב

ביקורת על מסעדת 206 בשרים

ביקורת על מסעדת יקניקו טנקה

ביקורת על מסעדת בליני

 

* הכתב היה אורח המסעדה.

 

בדירוג שלנו: שלושה וחצי כובעי שף מתוך חמישה

 

 
עוד כתבות במדור ביקורת מסעדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.