הרפתקאות קולינריות באילת

 
מנוחה מהיום יום
מנוחה מהיום יום
 
עודכן 22:39 12/05/2012

ניב גלבוע מגיע לאילת ונתקל בנהג מונית שמפר את השלווה, טיילת מלאה בתיירים והמון אוכל משובח. טור אישי

 
 
 
 
 

אילת. יש לי יחס מאד אמביוולנטי לעיר הזו. מצד אחד כל משמעותה זה חופש והנאות, אבל מצד שני היא עמוסה באנשים, רעש, מוזיקה מרגיזה וקניון קלסטרופובי שאני מסרב להיכנס אליו. הוא, דרך אגב, ממש לא נפגע מזה, ממש לא, פעם סיפרו לי שמדובר בקניון הכי מרוויח בישראל. שויין.

 

בסוף השבוע האחרון באתי לפה לנוח. בחמישי עוד היה שקט, אבל בשישי ושבת העיר שקקה. השפה השלטת היא, לא, לא צרפתית, אלא רוסית. ובכלל יש משהו קוסמופוליטי בעיר שעמוסה בכל כך הרבה תיירים מהעולם. ברור שההרגשה הזו נעלמת ברגע שנכנסים למונית והנהג מעשן עליך, מדבר עם חבר ׳אחשלו׳ ברמקול של הדיבורית ואז לא מבין למה זה מפריע לך. שויין.

 

בעבורי הסכנה הכי גדולה פה זה האוכל. איזה שיפור עברו מטבחי בתי המלון. לפני כמה חודשים הייתי ברויאל ביץ׳ ואכלתי גם בחדר האוכל וגם במסעדת קוצ׳ינה שבטיילת ופשוט ליקקתי אצבעות.

 

הכל כלול 

לא מזמן הייתי בהרודס בכנס אגודת העיתונאים וגם הופתעתי לחיוב. אבל הפעם הסכנה כפולה ומשולשת. אני במלון שבו הכל כלול. לא רק אוכל מהבוקר עד הלילה אלא גם אלכוהול משובח - החל מבירות ועד וודקה, וויסקי וכמובן יין.

 

תמיד סירבתי ללכת למלונות כאלו, תמיד דמיינתי את התמונה של עם ישראל מתנפל על הבופה ומעמיס כמויות ענק של אוכל שמנוני, אבל כששמעתי שדויד פתאל הפך את הקלאב מד לקוראל ביץ׳ קלאב, הייתי חייב לבדוק, לא?

 

 
רגע לפני הסתערות התיירים
רגע לפני הסתערות התיירים צילום : ניב גלבוע
 

הבעיה הראשונה - האוכל היה טעים. לא שמנוני ובוודאי לא זול ומתפשר. בארוחת ערב אכלתי צלעות, סטייק פילה, פואה גרא (הייתם מאמינים? כבד אווז בבופה באילת?). אכלתי גם סלט קצוץ. דרך אגב, יש בחדר האוכל חמש עמדות בהן מכינים לך סלט לפי בחירתך. בבוקר, מרוב יסורי מצפון על ארוחת אמש, אכלתי רק גרנולה ויוגורט. את רוב הזמן העברתי בשליחת מבטים מקנאים בכל הסובבים אותי שלא הפסיקו לאכול עוד ועוד דגים, גבינות, לחמים ובעיקר מאפי בוקר שמנמנים.

 

איפה ימי העבר הלא עליזים כשבתי מלון נתנו קוטג׳ וכמה דגים מלוחים. נורא.

 

ועוד שאלה? מי מבזבז בחופש באילת שעה כל בוקר בחדר כושר? הפנמתם את השינוי. אני! פעם חופשה היתה חופשה ודיאטה וכושר היו ברובריקה נפרדת. לא עוד. מאז שהחלטתי שאני מרזה ושומר על ההשגים, שינויי ההרגלים לא מבדילים בין יום קודש לחול. למה שלא אתאמן באילת? בטח אם אני מחפש התרגשויות קולינריות בערבים. וככה בחדר כושר צפוף, בבדידות מזהרת, מול מראה וערוץ mtv המתבקש, עשיתי בוקר בוקר פעילות אירובית. 600 קלוריות והרבה זיעה.

 

המשקל אצל עדינה בכר, הדיאטנית שלי, התחיל סוף סוף להראות המשך ירידה. עד אילת הספקתי באימונים, עם רועי אברג׳יל המאמן שלי, לרוץ בחוף הים ולעלות עוד מדרגה בקושי. בקיצור, הכיוון נכון, המאמץ נמשך, רק חבל שאני מקבל ברגע זה לחדר שלי במלון עוגת שמרים שוקולד כמתנה מהמלון. ועל זה כבר נאמר - שויין.

 

 

חצי שנה - 20 קילו. טור אישי:

אפטיות כחול לבן

בדרך לתערוכת היין

דיווח מתערוכת היין

הולך נגד הרוח

טייס ליום אחד

אתם שאלתם - ניב גלבוע עונה

חג האבסה שמח

 

>> רוצים לעודד את ניב גלבוע? הכנסו לפייסבוק שלו

>> צפו בפרק הראשון: ניב גלבוע עולה על המשקל ופוצח בדיאטה

>> צפו בפרק השני: אופטימיות זהירה

>> צפו בפרק השלישי: נא להדק חגורות • ניב גלבוע יורד בגדול

 
עוד כתבות במדור חצי שנה - 20 קילו
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.