מתכון לעוגות גבינה בכוסות אישיות עם שוקולד לבן ודובדבנים

 
קינוח מושלם לשבועות
קינוח מושלם לשבועות צילום: עידן אלדר רייס
 
עודכן 08:05 14/05/2012

סיבוב קצר בשוק האיכרים גרם לעידן אדלר-רייס לחזור הביתה עם חיוך שכל כולו אושר על המתנות הקטנות של הטבע. וגם: בהשראת הפירות בשוק והדובדבנים שחזרו לככב בדוכנים, מתכון לעוגת גבינה ושוקולד לבן עם דובדבנים אדומים ומפתים

 
 
 
 
 

בוקר יום שישי. אני מתעוררת לאט. הכיור מלא כלים, ויש ערימות של כביסה. ואני - מאושרת. בחוץ השמש מחייכת, השמים כחולים והמקרר שלי מלא בחומרי גלם מעניינים ויפים שרכשתי אתמול, לאחר שצעדתי לאטי לאורך הירקון וחציתי את הפארק עד שהגעתי לשוק האיכרים.

 

רכשתי דובדבנים אדומים חמצמצים, דובדבני אמרנה משומרים ומתוקים, שוקולד לבן ועוד ירקות מעניינים שעוד יככבו בפוסטים הבאים. יש בי שמחה גדולה על הטוב שנפל בחלקי, על שזכיתי למצוא את הדרך להנות מרגעים יפים כאלה. לשים לב לפרטים הקטנים, סתם כך ביום חולין, לפרטים שגורמים לי לחייך כמו להתעורר לבוקר שישי רגוע בפתחו של הקיץ.

 

כמה כיף שיש ים, או לדוגמה, לאחר שחיכיתי זמן רב כל כך לדובדבנים (שפוקדים אותנו פעם בשנה לפרק זמן כל כך קצר), ממש שמחתי והתרגשתי למצוא דובדבנים בשוק האיכרים ומיד רכשתי לי שתי חבילות ששימשו אותי בהנאה רבה בסוף השבוע. שמחות קטנות של יום חולין שיוצרות לי עולם של חיוכים.

 

ואם בחיוכים עסקינן, אז בחרתי לשדך לעוגת השבועות שלי דובדבנים. וזה למה? כי במדינה המדהימה שלנו יש פירות וירקות רב עונתיים כל השנה, ומעטים הזנים שנמצאים כאן פרקי זמן קצרצרים כל כך כמו הדובדבנים. פרי שכזה כל כך חגיגי ומקסים שראוי שיככב בשולחן החג בשבועות, שכן לא רק שהוא פרי נדיר ביופיו ובטעמו - ממש חיוך של הטבע - אלא גם שהחמצמצות של הדובדבן משתלבת נהדר בתערובת המתוקה והעדינה של השוקולד לבן והגבינה.

 

כיאה לאחת שאוהבת קיצורי דרך, במקום פירורים שטורחים ומכינים במיוחד לעוגת גבינה ופירורים קלאסית, שידכתי לתערובת גבינה ושוקולד עוגיות לוטוס בטעם קרמל, שטעמן החזק מתאים בהרמוניה מושלמת לחמצמצות הדובדבנים ומתיקות השוקולד והגבינה. ועל מנת להשלים את החגיגה הוספתי דובדבני אמרנה נפלאים שמוסיפים מתיקות וצבע. נוצר קינוח מרשים ביופיו - מתוק וכיפי.

 

 
פשוט להכנה וטעים בטירוף
פשוט להכנה וטעים בטירוף צילום : עידן אדלר רייס
 

עוגת גבינה ושוקולד לבן עם דובדבני אמרנה ודובדבנים טריים

10 כוסות בנפח 100 מ"ל (כמעט חצי כוס)

 

 

לבסיס פריך:

עוגיות לוטוס (בטעם קרמל) מפוררות

 

לעוגת גבינה ושוקולד לבן:

קופסת גבינה לבנה 5%

גביע שמנת מתוקה 38%

100 גרם שוקולד לבן

רבע כוס סוכר

25 גרם חמאה

 

להגשה:

דובדבנים טריים

20 דובדבני אמרנה משומרים בסירופ

 

אופן הכנה:

  • מכניסים שוקולד לבן לקערה שמתאימה למיקרוגל ומוסיפים חמאה.
  • ממיסים כחצי דקה במיקרו, מוציאים ומערבבים. חוזרים על הפעולה עד להמסה של השוקולד והחמאה.
  • בקערה נקייה מערבבים גבינה לבנה ואת תערובת השוקולד הלבן המומס.
  • בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצף יציב.
  • שופכים את תערובת השוקולד-גבינה לקצפת ומערבבים בתנועות עטיפה עד להטמעה.
  • מעבירים לשקית זילוף.
  • מרכיבים את המנה: בתחתית כל כוס הגשה מניחים מעט עוגיות לוטוס מפוררות.
  • מזלפים את תערובת הגבינה מעל עוגיות הלוטוס עד מחצית מגובה הכוס.
  • מניחים מעל תערובת הגבינה דובדבן אמרנה ומעט סירופ.
  • מזלפים מעל דובדבני האמרנה מתערובת הגבינה עד לשפת הכוס.
  • מפזרים מעל תערובת הגבינה מעט עוגיות לוטוס מפוררות.
  • מקשטים בעוד דובדבן אמרנה ומעט סירופ.
  • מכסים כל כוס בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות ל-6 שעות עדיף ללילה לפני ההגשה.
  • לפני ההגשה מקשטים בדובדבנים טריים חתוכים לחצי (מוציאים את הגרעינים).
  • העוגות נשמרות במקרר כ-4 ימים.

 

 
שילוב מושלם בין חמוץ ומתוק
שילוב מושלם בין חמוץ ומתוק צילום : עידן אלדר רייס
 
 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.