מתכון לסלט אטריות אורז עם עוף וירקות

 
בטעמים אסייתיים
בטעמים אסייתיים צילום: שי רוזנצווייג
 
עודכן 18:46 19/05/2012

איילת הירשמן מכינה ארוחת צהריים שכל המשפחה תאהב - אטריות אורז עם נתחי עוף ברוטב צ'ילי ובוטנים קצוצים מעל

 
 
 
 
 

6 מנות או אחת גדולה

 

מצרכים לעוף:

1 חזה עוף, מחולק לכמה נתחים

מלח

פיסת שורש ג'ינגר באורך 3-4 ס"מ

3-4 גבעולי בצל ירוק

צרור כוסברה

 

לרוטב:

2 כפות חומץ אורז

כף וחצי סוכר חום או סוכר דקלים

בצל סגול פרוס דק

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

כף וחצי מיץ לימון

כף שמן שומשום

 

לירקות:

250 גרם אטריות אורז דקות

2 גזרים חתוכים למקלונים

3 מלפפונים חתוכים למקלונים

2 כפות ג'ינג'ר מוחמץ ורוד

1/2 כוס כוסברה קצוצה
כמה טיפות שמן שומשום

1/3-1/2 כוס בוטנים קלויים

 

אופן הכנה:

  • העוף: ממלאים סיר בינוני במים, מוסיפים פנימה את חזה העוף שורש הג'ינג'ר, הבצק הירוק והכוסברה, ממליחים קצת ומביאים לרתיחה. מבשלים את הכל יחד כ-3 דקות בלבד.
  • מכבים את הלהבה, מכסים את הסיר ומשהים למשך כ-10 דקות.
  • מוציאים את העוף (שהפך ללבן אך נשאר עסיסי) לקרש חיתוך, מצננים קצת וקורעים עם כיוון הסיבים לרצועות.
  • הרוטב: בקערת ההגשה מערבבים יחד את החומץ והסוכר. מוסיפים פנימה את הבצל ומערבבים.
  • מוסיפים את רוטב הצ'ילי ,את מיץ הלימון ושמן השומשום ומשאירים לעמוד כ-10 דקות עד שעה.
  • בינתיים גוזרים את האטריות לגודל הרצוי ומכסים במים רותחים. משהים כ-10 דקות, רק עד שהן שקופות. מסננים ומעבירים לקערת הסלט.
  • מוסיפים את הירקות, הכוסברה והג'ינג'ר המוחמץ ומערבבים היטב.
  • מטפטפים מלמעלה את שמן השומשום ומאחסנים במקרר עד לאכילה (עד יומיים).
  • בהגשה מוסיפים בוטנים קלויים.

 

>> לתוכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מתוך התוכנית:

סלט ניסואז חם
סלמון אסייתי צלוי בנייר אפייה
סלק צלוי בתנור עם יוגורט
גלידת יוגורט ובננות

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.