מתכון לסלט ניסואז חם

 
סלט שהוא ארוחה
סלט שהוא ארוחה צילום: שי רוזנצווייג
 
עודכן 18:46 19/05/2012

שעועית ירוקה, ירקות טריים, ביצים, נתחי טונה וזיתים מתערבבים יחד לכדי סלט שהוא חגיגה צבעונית וארוחה שלמה ומהירה

 
 
 
 
 

מצרכים ל-4-6 מנות:

200 גרם שעועית ירוקה (אפשר מוקפאת,  מופשרת)

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

שמן זית

עגבניות טריות חצויות

פלפלים אדומים, ללא הגרעינים, חתוכים לרצועות

1/2 כוס עלי בזיליקום
4-6 ביצים (בהתאם למספר הסועדים)

1/2 כוס זיתים (אפשר ומומלץ לגלען אותם)

לימון

2 קופסאות (400 גרם) של טונה משומרת - כדאי בשמן זית

 

להגשה: 1/2 כוס עלי בזיליקום

כ-6 פילטים של אנשובי (לא חובה)

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
  • מרתיחים מים בסיר, ממליחים ומבשלים את השעועית הירוקה.  אם השעועית טרייה, מבשלים כ-8 דקות, עד שהיא עשוייה אך פריכה. אם היא מוקפאת, מבשלים 4-5 דקות. מסננים.
  • מרפדים תבנית צלייה בנייר אפייה. מסדרים על התבנית את חצאי העגבניות ורצועות הפלפלים, ומפזרים על הכל מלח, שמן זית וחצי כוס עלי בזיליקום. צולים בתנור 15-20 דקות.
  • בינתיים מבשלים את הביצים 6 דקות בסיר עם מים רותחים. מוציאים וחוצים.
  • מסדרים בצלחת הגשה גדולה את השעועית הירוקה, העגבניות, הפלפלים, נתחי טונה מפוררים מעט, ביצים וזיתים. מעל הכל מפזרים את עלי הבזיליקום הנותרים, מטפטפים עוד שמן זית וסוחטים לימון. אם רוצים מוסיפים גם אנשובי. מגישים.

 

>> לתוכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מתוך התוכנית:

סלט עוף עם אטריות וירקות
סלמון אסייתי צלוי בנייר אפייה
סלק צלוי בתנור עם יוגורט
גלידת יוגורט ובננות

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.