מתכון לסלק צלוי בתנור עם יוגורט

 
בצבע אדום עז
בצבע אדום עז צילום: שי רוזנצווייג
 
עודכן 18:47 19/05/2012

כדי לגוון קצת את התוספות הרגילות, איילת הירשמן מכינה מנה מפתיעה של סלק צלוי בתנור עם שמן זית וטימין ברוטב יוגורט קרמי

 
 
 
 
 

מצרכים ל-4-6 מנות:

8 סלקים קטנים או בינוניים

כף מלח

3-4 כפות שמן זית

6-7 גבעולי טימין טריים

 

להגשה: יוגורט

 

אופן הכנה:

  • מניחים את הסלקים על משטח העבודה וחוצים אותם. מעבירים לסיר,  מכסים במים וממליחים. מביאים לרתיחה ומבשלים למשך 20 דקות, או עד שהסלקים מתרככים.
  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מעבירים את הסלקים המבושלים מהסיר לתבנית ומניחים כשחלקם החצוי מופנה כלפי מעלה. יוצקים עליהם את השמן, זורים מלח ומניחים את גבעולי הטימין.
  • צולים בתנור 8-10 דקות או עד שהסלקים זהובים.
  • מניחים את הסלקים המוכנים על משטח עבודה וחותכים בעדינות לרבעים.
  • מניחים על צלחת הגשה ומוסיפים את היוגורט מלמעלה, כך שהוא מתערבב במיץ הסלק שנוטף והופך ורוד. מגישים.

 

>> לתוכנית המלאה

 

לשאר המתכונים מתוך התוכנית:

סלט עוף עם אטריות וירקות
סלט ניסואז חם
סלמון אסייתי צלוי בנייר אפייה
גלידת יוגורט ובננות

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.