תערוכת מבשלים חוזרת • חדשות האוכל

 
שנה שלישית לתערוכת מבשלים
שנה שלישית לתערוכת מבשלים צילום: מיקל כהן
 
עודכן 09:55 17/05/2012

תפריטי קיץ במסעדות, מנות חדשות לקראת חג השבועות, תערוכת מבשלים חוזרת בפעם השלישית, סדנאות בישול ואפייה ועוד חדשות האוכל

 
 
 
 
 

תערוכת מבשלים חוזרת

תערוכת הבישול והאפייה הגדולה לקהל הFoodies חוזרת זו השנה השלישית. התערוכה תתקיים בגני התערוכה בין התאריכים 22-24 במאי. במהלך התערוכה יציגו 70 יצרנים ויבואנים מתחומים שונים בעולם הקולינרי; גאדג'טים, כלי בישול ומוצרי מטבח. לצד התצוגה והדוכנים הרבים תהיה במה מרכזית בתערוכה עליה יציגו מיטב השפים והבשלנים בישראל מופעי בישול ואפייה חיים. בין השפים המציגים: אבי ביטון, עומר מילר, מיקי שמו, הנס וגלית ברטלה, דודו אוטמזגין, שאול בן אדרת ועוד. בנוסף, יציגו שני אורחים מיוחדים - השף האיטלקי ויזארי ניקולה והשף הישראלי מיכאל כ"ץ.
גני התערוכה, 22-24 במאי, בין השעות 10:00-22:00. מחיר כרטיס כניסה: 40 ש"ח.

 

ערב "חברות מתקלטות" במסעדת עולי ציון
ביום ראשון ה-27 במאי החל מהשעה 18:00 תחגוג מסעדת עולי ציון שביפו ערב עם מוסיקה מעולה, אלכוהול במחירים מוזלים ונשנושים. במהלך הערב יתקלטו ארבע דיג'ייות מובילות בארץ בזו אחר זו: ניבה עמלי מעוז, נעה ברק, ליאור אלפנט ותמר אייזנמן.
עולי ציון 34 יפו, 03-6044936.

 
תפריט קיץ חדש באיטלקיה בתחנה
תפריט קיץ חדש באיטלקיה בתחנה צילום: דניאל לילה

תפריט קיץ חדש באיטלקיה בתחנה

לכבוד שבועות יצר השף אמיר מרקוביץ תפריט ספיישלים בשילוב גבינות. בין המנות החדשות: פסטת 4 גבינות (75 ש"ח), פילה סלמון עם עגבניות קונפי וזוקיני עם קוביות פטה (84 ש"ח) ועוד.
מתחם התחנה בנווה צדק, 03-5222664.

 

קיץ ב- Temple Bar
לכבוד הקיץ זימנה רשת הפאבים האיריים את מיטב השפים בישראל להרכבת מנות קיץ אולטימטיביות. המנות יוגשו החל מה- 15 במאי ועד סוף חודש יולי בסניפי הרשת. בין המנות שיוגשו: סלט עם סלמון בבירת גינס של צחי בוקששתר (59 ש"ח), פטה כבד עם בירת קסטיל רוז' של ליאון אלקלעי (43 ש"ח), ספייריבס טלה בטמפל בירה על ראגו עדשים ותרד גינה של חיים טיבי (69 ש"ח), קוביות קטנות של בשר טלה מוקפצות עם שום, פלפל חריף ותבלינים ריחניים של דוחול ספאדי (65 ש"ח) ועוד.
סינמה סיטי ראשון לציון 03-7165757 | סינמה סיטי גלילות 03-6995536 |  Cinemall צומת לב המפרץ חיפה 04-8404460 | מתחם G כפר סבא 09-7677575.

 

סדנת שבועות במסעדת רוברג
במסעדה הממוקמת במושב הציורי לבנים מקבלים את חג השבועות עם סדנת בישול וארוחה חגיגית שתועבר על ידי שף המסעדה אילן רוברג. בין המנות שיוכנו: מרק קטיפתי עם שמנת, חלב ואבוקדו, פטריות מצופות וממולאות בגבינה, סלט פירות עם עגבניות שרי וחלומי ועוד.
הסדנה תיערך ב-21 למאי בשעה 17:30 ועולה 220 ש"ח לאדם. להזמנות: 04-6715656.

 
תפריט אביב חדש
תפריט אביב חדש צילום: אביב נווה

אביב במטבח של רמה

המטבח של רמה מציגה תפריט אביב חדש שופע חומרי גלם עונתיים מאזור הרי ירושלמים בניצוחו של השף תומר יניב. בין המנות החדשות: אספרגוס בשמן זית ומיץ תפוזים, צ'יפס "סרטי" תפוחי אדמה על קרם גבינת עזים (56 ש"ח), סביצ'ה מוסר ים על ארטישוק ביין לבן עם פרחי אביב בטמפורה (58 ש"ח), מאפה גבינת עזים מעושנת בעלי מרווה עם אגסים מבושלים ביין, ארוגולה ופרוסות שקדים (44 ש"ח) ועוד.
בכניסה ליישוב נטף הרי ירושלים, 02-5700954.

 

קבלת שבת קיצית במסעדת מונטיפיורי שבע
מסעדת מונטיפיורי שבע והשפית אמילי גולדברג מתחילה במסורת קיץ משמחת של קבלת שבת במרפסת המסעדה. במסיבות שיתקיימו אחת לשבועיים בימי ששי, יהנו האורחים ממנות מיוחדות כמו: שיפודי אנטריקוט, שיפודי שרימפס, תירס עשוי על הגריל בחמאת צ'ילי ועוד. לצד מנות האוכל יוצעו גם משקאות קיץ מיוחדים כמו מוחיטו אבטיח ועוד וברקע תושמע מוסיקה בסגנון פאנק ג'אז וצ'יל אאוט. המסיבות יחלו ב-25 במאי ויתקיימו בכל יום ששי פעם בשבועיים, החל מהשעה 15:00. להזמנות: 03-5100094.

 
 
איטלקי חדש בתל אביב
איטלקי חדש בתל אביב צילום: בועז לביא

בית קפה איטלקי חדש בתל אביב

לאחרונה נפתח בית הקפה Bacci בכיכר מילאנו בתל אביב. במקום מגוון ארוחות בוקר לצד מאפים, קפה איכותי, כריכים, סלטים ומנות עיקריות. בין המנות: פריטטה עם עשבי תיבול, כרישה ופרמז'ן, סלסלת לחמים וסלט ירקות (44 ש"ח), סלט קפרזה עם עגבניות תמר, עגבניות שרי, מוצרלה די בפאלו ובזיליקום (38 ש"ח), סלט זוקיני, צנון, חמוציות, שקדים פרוסים, גבינת פטה וצאן (39 ש"ח) ועוד.
כיכר מילאנו, דה האז 1 תל אביב, 03-5449933.

תפריט משלוחים חדש במסעדת אונמי
אונמי משיקה תפריט משלוחים חדש הכולל מגוון רב של קומבינציות סושי ומנות נוספות. את תפריט המשלוחים ניתן להזמין לאורך כל השבוע ב- 10% הנחה גורפת על כל התפריט. בין המנות: סאקה אבוקדו קוקטייל טרטר סלמון ואבוקדו עם סויה, וואסאבי קראנץ' בעיטור ביצי סלמון (48 ש"ח), יאקיטורי ג'יו 2 שיפודי עוף ובצל ירוק עם בני שוגה וקרפ ביצה ברוטב טריאקי (58 ש"ח), מגוון הוסומאקי - אצת נורי במילוי אורז/ דג/ פירות ים/ ירקות או אינסייד אאוט (12-38 ש"ח) ועוד. אזורי החלוקה: תל אביב, רמת גן וגבעתיים בעלות דמי משלוח של 12 ש"ח.
הארבעה 18 תל אביב, 03-5621172.

 
השף דיויד פרנקל זכה בתחרות
השף דיויד פרנקל זכה בתחרות צילום: אלירן אביטל

השף דיויד פרנקל זכה בתחרות גמר "גביע הבישול"

בגמר תחרות גביע הבישול של סן פלגרינו, שהתקיים במלון הרודס בתל אביב, נבחר השף דיויד פרנקל לייצג את ישראל בתחרות בינלאומית. המנה הזוכה של פרנקל הייתה חזה ברווז צלוי, ירקות גינה עם קפלטי קונפי שוק ואניס לצד פופקורן קינואה. את התחרות הובילו 4 שופטים מצמרת השפים ומבקרי המזון בישראל: השף שלום קדוש, מבקרת המזון הילה אלפרט, השף גולן ישראלי, השף ויקטור גלוגר והשף האיטלקי David Scabin. המתכונים בתחרות נבחנו על פי קריטריונים של טעם, קושי הכנה, התאמה נכונה של יין ומים וצורת ההגשה. בפרס חביב הקהל זכה השף אביב משה.

 

מבחר מנות בשילוב גבינות במסעדת חג' כחיל
לרגל החג מציעה המסעדה הערבית-גלילית מספר מנות מיוחדות בשילוב גבינות. בין המנות: פרוסות סברס עם כדורי לבנה כבושה (32 ש"ח), סלק עם גבינת עזים ושמן זית (35 ש"ח), כנאפה משובחת (24/45 ש"ח) ועוד.
רזיאל 18 (כיכר השעון) יפו, 03-6831239.

 

סדנאות "מתכונים בלבן" ברשת לגעת באוכל
כהכנה לחג השבועות מציעה רשת לגעת באוכל סדנאות בישול ואפייה בהדרכת הקונדיטורית דלית מיצנמכר. בין המנות שילמדו במסגרת הסדנאות: לחם שושנים במילוי גבינות, קנלוני במילוי בטטה וגבינות על רוטב רוזה מוקרם בגבינת מוצרלה, מאפינס גבינות וצימוקי עגבניות מיובשות, מיני קישים כתומים בנגיעת קרם פרש ועירית, טרייפל פירות העונה עם מוס מסקרפונה ועוד.
18.5.12 סניף ראשון לציון מהשעה 10:30 | 21.5.12 סניף רעננה מהשעה 17:30 | מחיר: 260 ש"ח למשתתף.

 
תפריט לבן בבית בנמל
תפריט לבן בבית בנמל צילום: יעל אילן

שבועות ב"בית בנמל המסעדה"

השנה בחר השף עדי אבו ממסעדת בית בנמל לחגוג את החג הלבן מן המלצרים ועד המנות. המלצרים במקום ילבשו לבן, יוצע מבחר גדול של משקאות לבנים ויוגשו מנות לבנות כמו לזניה לבנה ברוטב פרמזן ושמנת (72 ש"ח), רביולי גבינות צאן בחמאת עגבניות (52 ש"ח), עוגת גבינה ועוד.
האנגר 26 נמל תל אביב, 03-7171550.

 

דילים משתלמים בשעות הלילה באספרסו בר דיזנגוף
אספרסו בר דיזנגוף משיק תפריט לילי חדש בשם "משמרת לילה". התפריט החדש יוגש החל משעות הערב ואל תוך הלילה ויציע מגוון מנות טאפאס ואלכוהול במחירים מוזלים. התפריט ימשך לאורך כל חודשי הקיץ. בין המנות שיוגשו: כבד קצוץ ביתי עם ריבת בצל, מלפפון חמוץ וברוסקטות (19 ש"ח), פטריות ממולאות בפטה אגוזים ובזיליקום בציפוי פרורי לחם ורוטב יוגורט (19 ש"ח) ועוד.
דיזנגוף 166 תל אביב.

 
השקת מגזין בננוצ'קה
השקת מגזין בננוצ'קה צילום: עידן אדלר רייס

מגזין חדש לננוצ'קה

מסעדת ננוצ׳קה השיקה ב-11 במאי מגזין ראשון שהופק בחסות וודקה סטולי באירוע שמח במיוחד. המגזין הושק בשעת צהרים נעימה בחצר המסעדה עם המון אלכוהול, אוכל טוב כיאה למסעדה, ומוזיקת עולם נהדרת שסיפקה אוולין הגואל. כמיטב המסורת בננוצ'קה, החגיגה הייתה גדולה ומוצלחת, נמשכה מספר שעות, ובמהלכה זכו האורחים להצצה ראשונה למגזין מדליק בועט. במגזין  ניתן למצוא מגוון תכנים וכתבות הכוללים את תפריט המסעדה מתכוני מנות וקוקטיילים, מאמרים, כתבות על הווי המסעדה, מדורי שירה ועוד שלל מדורים נוספים. את המגזין ניתן להשיג במסעדה שממוקמת ברחוב לילינבלום בתל אביב. נשאר רק לחכות לגיליון הבא. (עידן אדלר רייס).

 

חודש אחרי השריפה - מסעדת אנג'לינה חוזרת לפעילות

חודש ימים לאחר שניצוץ שמן גרם לשריפת המוסד הקולינרי אנג'לינה שבשרון, תחזור השבוע המסעדה לפעילות רגילה. בין המנות האהובות, שכמובן יככבו גם במסעדה המחודשת, ניתן למצוא ביצים עלומות על לחם תירס שנאפה במקום; לינגוויני פירות ים, שמן זית, שום ועשבי תיבול; פילה דניס על מצע עדשים שחורות ויוגורט; סלט אנדיב וגבינה כחולה וכבדי עוף על מצע של 4 בצלים.

הבנים 14 הוד השרון, 09-7441444.

 

סדנאות בישול של תנובה

תנובה מזמינה את הציבור לקחת חלק פעיל בסדנאות בישול עם מיטב השפים בארץ, שידגימו את המתכונים המנצחים מתוך חוברת השבועות של תנובה. הסדנאות, שיתקיימו בין התאריכים 18-25 במאי (3 סדנאות בכל יום) יהיו ללא תשלום ויתקיימו בפריסה ארצית. בכל סדנה יכינו המשתתפים מתכונים מתוקים ומלוחים ובסיום הסדנה יצא כל משתתף עם המנה שהכין בעצמו. ההרשמה לסדנאות דרך אתר האינטרנט של תנובה - מספר המקומות מוגבל.

 

יריד אוכל חלבי "לתת בטוב טעם"

מחלבת טרה חוגגת את חג השבועות ביריד אוכל חלבי מיוחד שיתקיים בקניון עזריאלי בתל אביב ב-17-18 במאי. במסגרת הפעילות יציגו צרכני טרה, מובילי דעת קהל ושפים מנות ייחודיות שהורכבו עבור היריד. ניתן יהיה לעבור בין הדוכנים השונים ולרכוש מגוון רחב של מוצרי חג, כאשר כל ההכנסות הן למען ארגון "לתת".

 
 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.