המלווה המושלם • יינות לבנים לשבועות

 
עודכן 16:47 13/05/2012
אוכל נענע 10

לצד עוגות הגבינה והפשטידות של חג השבועות, אין מלווה אידיאלי יותר מיינות לבנים פירותיים ועשירים, שיתאימו גם לאלו שאינם ותיקים בשתיית יין. סקירה

 
 
 
 
 

יינות לבנים נחשבים בקרב אוהבי יין כ'יינות למתחילים' - הם קלילים יותר, פירותיים יותר, ובהרבה מקרים פחות מורכבים בעוצמתם מאחיהם האדומים. טעמם מופק תוך שימוש בפרי הענב, ולמעשה אפשר להכין יינות לבנים מכל זן ענבים - ביינות אדומים הטעם מופק גם מהקליפה והחרצנים.

 

בחג השבועות בו מתהדרים במנות חלביות כפשטידות, לזניות ועוגות גבינה מכל המינים והצורות, אין מלווה מתאים יותר למאכלי החג מיינות לבנים: החמיצות שמאפיינת אותם מסייעת לשבור דרך העושר של מנות החלב עתירות הקלוריות, וכמובן שיתאימו למנות הדגים השונות. יינות קינוח לבנים לעיתים יכולים לעמוד בפני עצמם כנגיעה המתוקה בסוף הארוחה. 

 

גוורצטרמינר כרם שעל 2009, יקבי כרמל

 
גוורצטמינר יקבי כרמל
גוורצטמינר יקבי כרמל צילום: יח"צ

יין קינוח לבן המופק מ-100% ענבי גוורצטרמינר, שנבצרו בבציר מאוחר בסוף חודש אוקטובר בכרם שעל, הממוקם בגובה של 780 מטר ברמת הגולן. היין סמיך ועשיר, עם ניחוח בולט של אננס ופירות טרופיים. בעל גוף מלא, מתיקות עדינה, חמיצות תומכת וסיומת ארוכה ומאוזנת. כדאי מאוד להגישו קר (6 מעלות) כדי ליהנות ממלוא טווח הטעמים האצורים בו. יתאים מאוד כקינוח אלגנטי בפני עצמו או לשילוב לצד עוגות גבינה אפויה או גבינות חריפות ומעקצצות עם מרקם דומיננטי. מחיר: 90 ש"ח.

 

ריזלינג בציר מאוחר סילבר 2010, יקב טפרברג

 
ריזלינג בציר מאוחר טפרברג
ריזלינג בציר מאוחר טפרברג צילום: יח"צ

יין המופק מ-100 אחוז ענבי ריזלינג מכרם הבוסתן שבשפלת יהודה. עם הבציר נסחט הפרי בעדינות והתרוש תסס בטמפרטורה של 11 מעלות לשמירה על הארומות. משם סונן ועבר להתבגרות עם עץ אלון אמריקאי למשך כשישה חודשים. צבע היין זהוב וצלול, עם ארומות של נקטרינה ,וניל ומעט עץ אלון. ביין מרענן בטעמו, עם סיומת מתוקה ועשירה. יתאים לצד פנקוטה עם פירות יער או עוגת שוקולד עשירה. מחיר: 43 ש"ח.

 

מוסקטו ד'אסטי, יקב פרונטו, איטליה

 
מוסקטו ד'אסטי
מוסקטו ד'אסטי צילום: יח"צ

יקב פרונוטו שוכן בפיימונטה, אזור בצפון מערב איטליה שהתפרסם ביינותיו הגדולים, ברולו וברברסקו.כיום נחשב כאחד היקבים המובילים ביקבי פיימונטה, ויינותיו מהווים תמורה מצוינת למחירם. יין המוסקאטו ד'אסטי מתוצרת היקב מורכב מ-100% ענבי מוסקטו, ומיוצר בהתאם למסורת המקומית לייצור יין זה. היין תוסס קלות ובעל גוון בהיר טעמיו פירותיים ועשירים מאוד ומתיקותו עדינה ומאוזנת. יתאים לפתיחה בארוחת הצהריים של החג או בפיקניק בחיק הטבע, ולשתייה בליווי עוגת גבינה אפויה עם תותים. מומלץ להגישו צונן ב- 10 מעלות. מחיר - 84 ש"ח.

 

גולן מוסקטו 2011, יקבי רמת הגולן

 
 
מוסקטו רמת הגולן
מוסקטו רמת הגולן צילום: יח"צ

יין זה מיוצר מענבי מוסקט קנלי בלבד, זן הענבים הראשון להבשיל ביקבי רמת הגולן. היין עבר תסיסה קרה במיוחד, שהופסקה בשלב מוקדם יחסית. כך התקבל יין קינוח ארומטי מאוד, עם בועות עדינות שמלטפות את החך. עם הרחתו  וטעימתו מתגלים ניחוחות של פרחים ופירות קיץ וטעמים של מלון ואפרסק. טעמיו מאוזנים והוא לבטח לא ישרוד הרבה זמן לאחר פתיחתו. ילווה בשמחה עוגת פאי מרנג ולימון, גביניות או טארט עם קרם וניל. מחיר - 40 ש"ח.

 

אביבים 2008, יקב הרי גליל

 
אביבים הרי גליל
אביבים הרי גליל צילום: חגית גורן

יין קיצי המורכב מ- 75% ענבי ויונייה ו-25% ענבי שרדונה. במהלך הייצור תסס התירוש בחביות עץ אלון והתיישן למשך תשעה חודשים. יין בעל ניחוחות של פריחת הדרים ומעט תפוחים, לצד ניחוחות של דבש ועץ אלון. ליין צבע זהוב נאה, הוא בעל חמיצות עדינה ומאוזנת עם סיומת רעננה. בתנאי אחסון נאותים, היין יתיישן היטב במשך שנתיים עד ארבע שנים ממועד הבציר. מומלץ לצנן כשעתיים, לפני הגשה ביחד עם מנות חלביות עשירות כמו פשטידת בצל או קיש בטטה מתקתק. מחיר - 70 ש"ח.

 

שנין בלאן 2011, יקב אסף

 
שנין בלאן יקב אסף
שנין בלאן יקב אסף צילום: יקיס קדרון

זן השנין בלאן, שפחות מוכר בארץ, הוא זן צרפתי שמקורו בעמק הלואר. הענבים לגרסא המקומית מבית יקב אסף, המכילה 100% שנין בלאן, גדלים בכרם שמיר ונבצרו ידנית על ידי משפחתו וחבריו של היינן, אסף קדם. לאחר התסיסה נשמר 6 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאיות חדשות. התוצאה הינה יין צלול בעל גון זהוב בהיר. עם הרחתו מתגלים ניחוחות ליצ'י ופרחי קיץ. טעמי הפרי מתאזנים היטב עם החמיצות העדינה של המשקה. מומלץ להגישו צונן (8-10 מעלות) ביחד עם דגים ברוטב חמאה או לזניית גבינות. מחיר - 90 ש"ח.

 

סוביניון בלאן גיר 2011 סדרת אדמה, יקב תבור

 
סוביניון בלאן יקב תבור
סוביניון בלאן יקב תבור צילום: יח"צ

היקב מספר כי יין זה הוא אחד מהיינות המובילים שלו, אשר הפירות ממנו מיוצר מגיעים מכרם ותיק בן 30 שנה הממוקם במדרונות הר תבור. היין אינו מיושן בחביות, על מנת להביא את טעמי הכרם לבקבוק. בהרחתו מתגלים ניחוחות של פריחת אשכוליות ועסיס פסיפלורה. ליין טעמים מורכבים, הוא נקי ורענן בעל גוף קליל ומשאיר סיומת נעימה בחיך. עם פקק מתברג לפתיחה מהירה, כדאי להגיש יין זה עם מנות פסטה ברוטב שמנת או פשטידת כרובית. מחיר - 59 ש"ח.

 

פומה בלאן 2011, יקב דלתון

 
פומה בלאן יקב דלתון
פומה בלאן יקב דלתון צילום: יח"צ

פומה בלאן 2011 מבית יקב דלתון הינו ערבוב של יינות סוביניון בלאן מחמש חלקות שונות, ולהכנתו נעשה שימוש בשלוש שיטות התססה, כך שמתקבל יין ארומטי מאוד ובעל גוף קל יחסית. לאחר השלמת התסיסה של כל אחד מהמרכיבים נעשה הבלנד. כשליש מהיין חוזר להתיישנות נוספת בחביות למשך כ- 4 חודשים. עם תום תקופה זו נעשה הממסך הסופי. התוצאה המתקבלת מאוזנת וארומטית עם ניחוחות פרי עשירים וחמיצות עדינה. מומלץ להגשה כשהוא מצונן מעט 12-14 מעלות. יתאים להגשה עם גרבלקס, דגים מעושנים או גרטן תפוי אדמה. מחיר - 49 ש"ח.

 

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

שף בשבוע • יואב בר, מראבו

מתכון לפרגית בפפריקה עם עגבניות צלויות

ראיון עם מנהל היצוא של יקב פאוסטינו מספרד

שף בשבוע • אורי ארנון, ארנולד'ס

המלצת ספר: נשים ויין, סיפור אהבה

מחקר: יין אדום יכול לסייע להרזיה

יינות למנגל

ראיון עם אבירם כץ, סומלייה מסעדת טוטו

 

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.