מתכון לשבלולי גבינות וזיתים

 
לא רק בשבועות
לא רק בשבועות צילום: ליטל לבל-אלפנדרי
 
עודכן 08:18 14/05/2012

ליטל לבל-אלפנדרי מתכוננת לשבועות ומכינה מאפה בצק שמרים בצורת שבלולים, במילוי שלל סוגי גבינות וזיתים שמוסיפים מליחות עדינה

 
 
 
 
 

הראש עסוק שעות נוספות במחשבות והידיים עובדות שעות נוספות במטבח, ככה זה שבועיים לפני חג, ובמיוחד לפני שבועות. אין כמו לאפות עם גבינות, עם מאפים מתוקים וגם מלוחים.


קישים ופשטידות שונות הם בגדר חובה אצלנו בארוחת שבועות, אך בכל זאת אפשר לגוון מדי פעם (כן, גם בארוחה פולנית).

 

הפעם הכנתי כמות כפולה ומכופלת של בצק שמרים והתחלתי "להשתעשע" עם הבצק. הבצק משלב בתוכו חמאה ושמן, שגורם לו להיות רך ועדין, אך עם זאת נוח מאוד לעבודה. אחת מהתוצאות שהכי השביעו את רצוני (ואת רצון הרעבים) הייתה שבלולים במילוי עשיר של מגוון גבינות וזיתים. מתחילים להתכונן לארוחת החג במלוא המרץ!

 

 
משתמשים בגבינות שנותרו במקרר
משתמשים בגבינות שנותרו במקרר צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 

מאפה שבלולי גבינות וזיתים

תבנית 25*30


מצרכים לבצק: 
15 גרם שמרים טריים
100 מ"ל (חצי כוס פחות כף) חלב
2 ביצים גודל L
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
50 גרם (רבע כוס) סוכר
80 גרם חמאה רכה
כף וחצי שמן
קורט מלח


למילוי:

250 גרם גבינה כחושה (טוב טעם)
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
2 ביצים
65 גרם גבינה צהובה מגורדת
15 זיתים (שחורים ו/או ירוקים)
100 גרם (חצי גליל) פרומעז
40 גרם קשקבל מגורדת

ביצה טרופה

אופן הכנה:

  • הכנת הבצק: בקערת המיקסר עם וו לישה שמים שמרים, חלב, ביצים, קמח וסוכר ולשים 4 דקות במהירות נמוכה.
  • מוסיפים את החמאה והשמן ומעלים את מהירות המיקסר לבינונית-גבוהה וממשיכים ללוש 7 דקות נוספות.
  • כדקה לפני סיום הלישה מוסיפים את המלח.
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות ומתפיחים במקרר 4 שעות לפחות או לילה.
  • הכנת המילוי: שמים בקערה גבינה כחושה, גבינה בולגרית, ביצים וגבינה וצהובה ומערבבים לתערובת אחידה.
  • את יתר חומרי המלית משאירים להרכבת המאפה.
  • הרכבת המאפה: משמנים בחמאה תבנית ומניחים בצד עד לשימוש.
  • לאחר התפחה של הבצק, מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בגודל 30*45 ס"מ.
  • מורחים בשכבה אחידה את המילוי שהכנו על הבצק. מגרדים בפומפייה את הפרומעז, מגלענים את הזיתים ומפזרים על מילוי הגבינה שמרחנו על הבצק.
  • מגלגלים את הבצק, מהצד הרחב של המלבן, לגליל מהודק, וחותכים ל-13-15 שבלולים.
  • מניחים את השבלולים בתבנית, קרובים האחד לשני, ומשטחים מעט כלפי מטה.
  • מפזרים על השבלולים גבינת קשקבל מגורדת.
  • מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעתיים עד הכפלת הנפח. כרבע שעה לפני סיום ההתפחה מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • בסיום ההתפחה, ורגע לפני הכניסה לתנור, מברישים את השבלולים בביצה ואופים במשך 35-40 דקות עד השחמה של המאפה. מצננים על רשת ומגישים בטמפ' החדר.
  • המאפה נשמר עד 4 ימים בכלי אטום במקרר.

 

 
מהר לפני שיגמר
מהר לפני שיגמר צילום : ליטל לבל-אלפנדרי
 
 
עוד כתבות במדור ליטקייק
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.