מתכון ללזנית חצילים וגבינות

 
לזניה חצילים וגבינות
לזניה חצילים וגבינות צילום: דביר אלמוג
 
עודכן 21:58 14/05/2012
שי דובלרו

שבועות מעבר לפינה ואין מנה מתאימה יותר לשולחן החג ממאפה שכבות של פסטה עם חצילים אפויים, 4 סוגי גבינות ורוטב עגבניות עם שמנת

 
 
 
 
 

מצרכים ל-8-10 מנות:

כ- 30 דפי לזניה יבשים 

4-5 חצילים בינוניים/גדולים

500 גרם (2 חבילות) גבינת ריקוטה 

3-4 שיני שום קצוצות

חצי כוס גבינת פרמז'ן מגוררת 

250 גרם (כוס) גבינת מוצרלה מגוררת

100 גרם (חצי כוס) גבינת פטה

מלח ופלפל לפי הטעם

 

לרוטב הבשמל:

1 ליטר חלב

100 גרם חמאה 

100 גרם (שליש כוס) קמח 

כפית שטוחה מלח

כפית אגוז מוסקט

 

לרוטב עגבניות ושמנת:

חצי ליטר רוטב עגבניות שאוהבים

125 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה

 

אופן הכנה:

  • חותכים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי ס"מ. מניחים על מגש וממליחים בנדיבות במלח גס. משהים לחצי שעה על מנת להוציא את המרירות ונוזלים עודפים. בתום ההשריה שוטפים את המלח.
  • עוברים להכנת רוטב הבשמל: בסיר בגודל בינוני ממיסים את החמאה על חום בינוני גבוה. מוסיפים את הקמח ומבשלים כדקה תוך כדי בחישה. 
  • מורירים את הלהבה לחום בינוני, מוסיפים שליש מהחלב, מתבלים במלח ואגוז מוסקט ובעזרת מטרפה בוחשים היטב ומבשלים עד להסמכה. מוסיפים את החלב שנותר וממשיכים לבשל אגב בחישה (חשוב לשים לב לערבב כדי שהרוטב התחתית הסיר לא ישרף) עד שמתקבל מרקם של יוגורט. טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומשאירים בצד.
  • מברישים את פרוסות החצילים לאחר השטיפה בשמן זית ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות כרבע שעה או עד שהתרככו לחלוטין.
  • מניחים את גבינת הריקוטה בקערה ביחד עם גבינת הפטה והשום הכתוש ומערבבים היטב על לקבלת תערובת חלקה.
  • את רוטב העגבניות והשמנת מכינים איך שהלזניה יוצאת מהתנור: בסיר קטן מביאים לרתיחה את רוטב העגבניות ביחד עם השמנת. טועמים, ומתקנים תיבול. 

 

להרכבת הלזניה:

  • מכינים תבנית פיירקס מלבנית דגולה ובה מתחילים לסדר את השכבות ללזניה:
  • מרפדים את תחתית התבנית בשכבה אחידה של דפי לזניה, מעליה מורחים שכבה של רוטב בשמל (רבע מהכמות בכל שכבה), מעליו חצי מהחצילים האפויים ומעליהם מפזרים רבע מהגבינות המגוררות. 
  • בשכבה השניה מסדרים עלי לזניה מעל השכבה הראשונה ומעליהם את עוד רוטב בשמל, את כל תערובת הריקוטה, ומעליהן רבע מהגבינות.
  • לשכבה השלישית מסדרים דפי לזניה, רוטב בשמל, מעליו את החצילים שנותרו ורבע מהגבינות.
  • לשכבה הרביעית מסדרים דפי לזניה ומעליהם את רוטב הבשמל שנותר.
  • מכסים את התבנית בנייר אפיה ואוטמים ברדיד אלומיניום. מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לחצי שעה, לאחריה מוציאים את התבנית, מורידים בזהירות את רדיד האלומיניום ונייר האפייה, מפזרים את הגבינות שנותרו ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות להשחמה. 
  • מוציאים מהתנור, נותנים ללזניה להתקרר כעשר דקות, חותכים למנות ומגישים ביחד עם רוטב העגבניות. 
 
ויונייה יתיר
ויונייה יתיר צילום: יח"צ

המלצת יין לצד המנה:

יתיר ויונייה - יין לבן יבש, שהופק מענבי ויוניה משני כרמים שונים ביער יתיר, הממוקמים בגבהים של 650 ו-680 מטר מעל פני הים. היין משלב ניחוחות אפרסק לבן, נקטרינה ומשמש. ניחן בגוף בינוני וסיומת חמצמצה ומרעננת. ילווה מצוין מנות חלביות עשירות כגון לזניות ופשטידות שונות. מומלץ להגישו צונן.

 

המתכון באדיבות רשת ספגטים

לעוד מתכונים וכתבות בעולם היין:

יינות לבנים לחג השבועות

שף בשבוע • יואב בר, מראבו

מתכון לפרגית בפפריקה עם עגבניות צלויות

ראיון עם מנהל היצוא של יקב פאוסטינו מספרד

שף בשבוע • אורי ארנון, ארנולד'ס

המלצת ספר: נשים ויין, סיפור אהבה

מחקר: יין אדום יכול לסייע להרזיה

יינות למנגל

 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.