מתכון לעוגת גבינה אפויה עם מניפת פירות

 
קלאסית ומרשימה
קלאסית ומרשימה צילום: נטלי לוין
 
עודכן 07:40 16/05/2012

לצד העוגות המסובכות של החג, נטלי לוין מציעה לכם להכין עוגת גבינה קלאסית אפויה בקלי קלות עם קישוט מפתה של פירות טריים

 
 
 
 
 

בשבוע וחצי שלפני החג כולם מחפשים אחר עוגת הגבינה הכי טובה, זאת שתרשים את האורחים ותותיר אותם עם לשון בחוץ. בשבילי - שבועות הוא החג המושלם לעוגת גבינה קלאסית אפויה, בלי משחקים. הדבר היחיד שכן הוספתי לה הוא קישוט מניפת פירות מעל, שהופך אותה מ"סתם" עוגת גבינה אפויה לאחת מרשימה במיוחד. שווה לנסות!

 

עוגת גבינה חגיגית עם פירות

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

 

מצרכים:
4 ביצים מופרדות בטמפ' החדר

180 גר' (3/4 כוס + 2 כפות) סוכר

כפית תמצית וניל (או חצי מקל וניל מנוקה מגרגרים)

גרידת לימון מחצי לימון

40 גר' (4 כפות) קורנפלור

500 גר' גבינה לבנה 5%

150 גר' גבינת שמנת פילדלפיה או נפוליאון

200 גר' (גביע) שמנת חמוצה 9%

 

לציפוי שמנת חמוצה:

200 גר' (גביע) שמנת חמוצה 9%

20 גר' (2 כפות) סוכר

 

תותים וקיווי לקישוט

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל200 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים, על מנת ליצור סביבה עשירה באדים, בה תיאפה העוגה.
  • בקערה נקייה מקציפים חלבונים וסוכר עד קבלת קצף יציב, גמיש ומבריק.
  • בקערה נוספת טורפים יחד חלמונים, תמצית וניל, גרידת לימון, קורנפלור, שני סוגי גבינה ושמנת חמוצה עד קבלת תערובת אחידה וצהבהבה.
  • מקפלים פנימה את קצף החלבונים, עד קבלת תערובת אחידה.
  • מכניסים לתנור ואופים 15 דק'. לאחר שעברו 15 דק' מנמיכים את הטמפ' ל150 מעלות, וממשיכים לאפות 45 דק', עד שהעוגה מתייצבת.
  • מערבבים יחד את חומרי הציפוי ומורחים על העוגה מיד לאחר האפייה, כשהיא עוד חמה.
  • מצננים את העוגה היטב לפחות 4 שעות.
  • מקשטים בפירות טריים פרוסים, ומורחים בנפאז', על מנת שיבריקו.

 

 
מניפת פירות יפהפיה
מניפת פירות יפהפיה צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • העוגה טובה ביותר לאכילה לאחר יום בקירור.
  • לא ניתן להקפיא את העוגה.
  • אם רוצים אפשר להוסיף לעוגה תחתית פשוטה מביסקוויטים: 200 גר' ביסקווטים מרוסקים + 50 גר' חמאה מומסת - מערבבים יחד עד קבלת תערובת "בוצית" ומשטחים בתבנית לפני שיוצקים את תערובת הגבינה. מומלץ להניח את התחתית במקפיא למשך חצי שעה להתייצבות לפני שממלאים בגבינה.
  • אפשר לקשט בכל פרי שאוהבים: פסיפלורה, משמשים, קיווי, פירות יער וכיו"ב.

 

בקרו בעמוד הפייסבוק של עוגיו.נט.

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט.

 

עוגיו.נט אחת קטנה:

מתכון לרולדת פיסטוק במילוי גבינה ותותים

מתכון לטירמיסו בכוסות אישיות

מתכון לעוגת גזר עם אגוזים

מתכון לטרייפל שוקולד, תותים וקצפת
מתכון למוס שוקולד וברנדי

מתכון לפאי שוקולד מריר

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.