מתכון מנצח לקיש בטטות

הדפס
 
הכי טעים חם
הכי טעים חם צילום: קרן ביטון-כהן
 
עודכן 07:36 20/05/2012

באווירת החג והקיץ, אורן בקר מתמלא באופטימיות ומצב רוח מרומם ומכין קיש בטטות וגבינות עם בצק פריך בתחתית

 

שבוע לבן לכולם! מה שלומכם קוראים יקרים? אני יכול לומר לכם ששלומי מצוין ושאני מצפה בקוצר רוח כבר לסוף השבוע ולחג המקסים שמגיע איתו. שבועות הוא חג שמביא איתו כל כך הרבה בשורות אופטימיות, משהו נקי כזה, שמזכיר לי שקיעה בים, גלים מלטפים ושמש חמימה. אווירה של חברים, משפחה, צבע לבן, אוכל משובח, יין ישראלי מקורר שתמיד כיף לשתות. פשוט תענוג.

 

אני מקווה בשביל כולכם שאתם מצוידים במתכונים מעולים - מלוחים ומתוקים - לקראת ערב החג ובכלל, כי גבינות ומוצרי חלב יכולים להיות דבר מאד מרגש ומרתק.

 

בימים האחרונים מעבר למחשבות על מתכונים, הרכבי טעמים ופרויקטים כאלה ואחרים, אני משתדל למצוא זמן לפחות 4 פעמים בשבוע לעשות ספורט אינטנסיבי ובעיקר ריצות ארוכות שזה הדבר הטוב ביותר לנפש. כשעובדים עבודה מאומצת כמוני, חייבים את השקט הנפשי הזה, שמגיע "מרופד" בהרבה אנרגיות חיוביות.

 

היום זו הזדמנות מצוינת לאחל מזל טוב והרבה הצלחה לחבר בשם עידו עוז, שהוא השף של מחלבות "גד", שבדיוק נכנס לתפקיד כל כך מעניין. אז תנו לי רק מקום וזמן ואכתוב לכם המון מתכונים חלביים שיהיה לכם כיף לעשות ולאכול, כי כפי שכבר ציינתי ,זה מועד מקסים ונקי שאין כדוגמתו.

 

אני חושב שאין בן אדם שלא אוהב קישים ופשטידות. זה סוג של מאכל שהוא קונצנזוס - כולם מתחברים אליו, והוא הולך טוב עם סלט ירוק מרענן, יין, וכמובן מתאים לארוחת ערב מפנקת ואפילו ארוחת בוקר קלילה.

 

אני פותח לכם את השבוע הקיצי הזה עם מתכון מנצח לקיש בטטות שתמיד כיף להתענג איתו.  כמובן שתמיד אפשר להחליף את הבטטות בכל ירק אחר או אפילו בפירות ובשילובים שונים של גבינות. רק היזהרו מאד מהערכים הקלוריים כי מוצרי החלב התמימים האלה יקרים מאד בקלוריות ויכולים להוות "מוקש" בתפריט היומי.

 

תמיד אני אומר: לאכול טוב, השאלה כמה. מאחל לכולכם שבוע בריא עם המון אנרגיות טובות וחיוביות! ביום שלישי בבוקר אופיע בתערוכת "מבשלים" על הבמה המרכזית עם שני קינוחים מעניינים ובטח אפגוש שם המון חברים טובים. כולכם מוזמנים.

 

 
וככה זה נראה מבפנים - תודו שעושה לכם חשק
וככה זה נראה מבפנים - תודו שעושה לכם חשק צילום : קרן ביטון-כהן
 

קיש בטטות

תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 20 ס"מ

 

מצרכים לבצק:
100 גרם חמאה רכה
30 מ"ל מים
160 גרם קמח
1/3 כפית מלח
1/3 כפית פפריקה מתוקה

 

לבטטות:
2 בטטות
מעט שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט סוכר חום דמררה

 

לבלילה:
3 ביצים
1/2 גביע שמנת חמוצה
150 מ"ל שמנת מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט
מעט פפריקה מתוקה

 

אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה, מוסיפים מים ומערבלים במהירות נמוכה.
  • מנפים פנימה את הקמח ומוסיפים מלח ופפריקה מתוקה. מעבדים את הכל יחד עד ליצירת בצק חלק.
  • מניחים את הבצק מכוסה בניילון נצמד לקירור של כשעה במקרר.
  • לאחר כשעה מרדדים הבצק ומרפדים את התבנית.
  • קולפים וחותכים את הבטטות לקוביות ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • מתבלים את הבטטות בשמן זית, מלח, פלפל וסוכר חום ומערבבים היטב.
  • אופים את הבטטות בתנור כ-20 דקות עד שהן מתרככות.
  • כאשר הבטטות מתרככות מסדרים אותן בשכבה אחידה על קלתית הבצק המרודדת.
  • מערבבים את כל חומרי הבלילה יחד עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  • יוצקים את הבלילה מעל הבטטות.
  • אופים את הקיש בתנור שחומם מראש ל160-170 מעלות במשך כחצי שעה.
  • מומלץ להגיש את הקיש חם.

 

אורן בקר הוא שף קונדיטור ובעל ביה"ס לאפייה Oren Becker Chef Workshop

 

אורן אופה קסמים:

מתכון לבבקה שוקולד

מתכון למעדן שוקולד ופסיפלורה

מתכון לפיננסייה פיסטוק ונוגט

מתכון לטארט קראנץ' אגוזים

מתכון לקראנץ חלבה ושוקולד

מתכון למוס שוקולד בכוסות

 
עוד כתבות במדור אורן אופה קסמים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.